شکل جوش های آبله مرغان چگونه است؟ رعایت موارد بهداشتی در زمان ابتلا به بیماری آبله مرغان اهمیت بسیاری در روند بهبودی بیماری دارد. در ادامه به صورت مفصل به بیماری آبله مرغان؛ مراقبت های پرستار بیمار آبله مرغان و تفاوت شکل جوش های آبله مرغان می پردازیم.
آبله مرغان چیست؟
پیشنهاد مطالعه:مراقبت از کودک مبتلا به آبله مرغان در منزل چه روش هایی دارد؟
آبله مرغان یکی از بیماری های مسری بوده و در کودکان بیشتر از بزرگسالان رخ می دهد. طول درمان بیماری بیشتر از ۱۰ نیست اما اگر مقاومت و ایمنی بدن شما کمتر باشد، ممکن است تا ۲۱ روز روند بیماری افزایش یابد.
در زمان ابتلا به این بیماری مصرف دارو های آنتی هیستامین و پماد هایی برای جلوگیری از خارج بهترین گزینه محسوب می شود.
در ادامه به شکل جوش های آبله مرغان به شکل دقیق پرداخته و تفاوت آن ها را با سایر جوش های بدن بررسی می کنیم.
شکل جوش های آبله مرغان
مرحله اول
پس از دو روز ابتلا به بیماری آبله مرغان، برجسته صورتی یا قرمز رنگی بر روی تمام قسمت های بدن علی الخصوص صورت ظاهر می شود. در روز های اول بیشتر در سینه و پشت همچنین صورت دیده شده اما ممکن است در ادامه در تمام بدن ظاهر شود.
مرحله دوم
در مرحله دوم شکل جوش های آبله مرغان تغییر کرده و ممکن است مایع داخل تاور خارج شود. خارج شدن آن ها باعث ترکیدن آن و پخش مال مایع آلوده داخل می شود که بسیار سرایت کننده است. در این صورت ممکن است قسمت های دیگر پوست بدن را نیز آلوده نماید.
مرحله سوم
پس از چندین روز تاول ها پوسته پوسته شده و خشک می شود. این مورد نشان از مراحل درمان بیماری است. حدود یک هفته جوش های قرمز رنگ در حال افزایش بوده و پس از یک هفته روند بهبود شروع می شود.
پس از خشک شدن جوش ها از پوست ناپدید می شوند. برخی افراد دارای جوش هایی در دیگر قسمت های بدن هستند که نشان از حساسیت یا موارد دیگری است. اکثرا با آبله مرغان اشتباه میگیرند. باید علاوه بر موارد دیگر از جمله افزایش تب، سردرد، بی اشتهایی و خستگی بیمار توجه نمایید.
برای اطلاعات بیشتر در مورد استخدام پرستار برای کودکان؛ افراد کم توان و مطالب مرتبط با شکل جوش های آبله مرغان با سایت خدمات پرستاری آراد در ارتباط باشید.
سرایت بیماری
سرعت انتقال و سرایت این بیماری بین افراد بسیار زیاد بوده و کسانی که تا به حال به بیماری آبله مرغان مبتلا نشده اند، در خط مقدم ابتلا به این بیماری قرار می گیرند. پایه بیماری آبله مرغان ویروس بوده و زونا نیز نوعی از بیماری ویروسی محسوب می شود که خانواده هم این بیماری است. این ویروس از طریق ترشحات تنفسی و مایعات موجود در جوش ها بین بیمار و افراد سالم منتقل می شود. کسانی که یکبار این بیماری را گرفته اند احتمال کمی وجود دارد که دوباره به آبله مرغان مبتلا شوند.
پیشگیری و درمان بیماری
یکی از روش های پیشگیری از بیماری آبله مرغان، تزریق واکسن آن است. این واکسن کاملاً بی خطر بوده و برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری باید دو دوز آن را تزریق نمایید.
پس از ابتلا به مقدار کافی آب نوشیده و از آبمیوه های طبیعی استفاده نمایید. دائماً محل ایجاد جوش های قرمز رنگ را با آب ولرم شستشو دهید اما استفاده از حوله و خشک کردن آن ممنوع است.
از خارش جوش ها جلوگیری نمایید و سعی کنید در زمان خارش آن از ترکاندن تاول ها خودداری کنید. استفاده از لوسیون یا پماد های درمان کننده جوش و خارش مانند آنتی هیستامین مفید خواهد بود.
اگر بانوان باردار و نوزادان به آبله مرغان مبتلا شده اند، تحت نظر پزشک متخصص می توانند از دارو استفاده نمایید. در ادامه بررسی شکل جوش های آبله مرغان، به عوارض این ویروس می پردازیم.
عوارض آبله مرغان
برخی از افراد پس از ابتلا به آبله مرغان دچار برخی بیماری های خفیف یا مزمن می شوند. عفونت های پوستی جز عوارض طبیعی بوده که ممکن است خراش هایی پس از درمان آبله مرغان بر روی پوست ایجاد شود.
این خراش ها محل نفوذ باتری های مختلف خواهد بود. در برخی از بزرگسالان عفونت ریه ایجاد می شود و اغلب با سرفه و تند شدن نفس همراه می شود.
در نظر داشته باشید بیماری آبله مرغان زمینه ساز ابتلا به بیماری زونا بوده و ممکن است در زمان ابتلا به این بیماری به بیماری زونا مبتلا شوید.
سعی کنید موارد پیشگیری و درمان بیماری را در نظر داشته و از نظر شکل جوش های آبله مرغان بررسی نمایید.
برای اطلاعات بیشتر در مورد استخدام پرستار متخصص برای پرستاری از افراد مسن، کم توان و کودکان با کارشناسان موسسه پرستاری آراد در ارتباط باشید.
سوالات متداول
جوش های آبله مرغان چگونه است؟
ابتدا به شکل برجسته صورتی یا قرمز رنگی بر روی تمام قسمت های بدن است. سپس شکل جوش های آبله مرغان تغییر کرده. پس از چندین روز تاول ها پوسته پوسته شده و خشک می شود.
درمان خانگی جای آبله مرغان چیست؟
از پرکاربرد ترین روش های درمان خانگی جای آبله مرغان موارد زیر است:
عسل مالیدن روی زخم ها، جوش شیرین مالیدن، خیار رنده شده با ترکیب کمی آبلیمو، ترکیب آبلیمو و عسل، روغن نارگیل، خمیر چوب صندل با ترکیب زردچوبه و عسل و … .
پماد مناسب برای جای جوش آبله مرغان چیست؟
پماد آسیکلوویر که فقط با تجویز پزشک قابل استفاده است. پماد های نظیر کالاندولا و تتراسایکلین نیز مفید هستند.
عوارض آبله مرغان چیست؟
برخی از افراد پس از ابتلا به آبله مرغان دچار برخی بیماری های خفیف یا مزمن می شوند. عفونت های پوستی جز عوارض طبیعی بوده که ممکن است خراش هایی پس از درمان آبله مرغان بر روی پوست ایجاد شود.