پرستار کودک بیمار در کنار امور محوله روزمره انجام دستورات پزشکی، یادآوری زمان مصرف دارو و توجه به تغییرات وضعیت کودک را باید در برنامه خود قرار دهد. در زمان بیماری کودک برخی از نکات بایدئ مد نظر پرستار قرار گیرد تا تاثیر مثبتی بر روند بهبودی کودک قرار دهد.
پرستار کودک بیمار باید همه چیز را تمیز و پاکیزه نگه دارد
پاکیزگی بهترین راه پرستار کودک برای مبارزه با میکروب ها و ویروس های بیماری است. در این زمینه، نکات زیر برای پرستار کودک پیشنهاد می شود:
- پرستار کودک بیمار باید دست و صورت کودک را همیشه تمیز نگه دارد.
- پرستار کودک باید دستان خود را به دفعات در طول روز با آب و صابون آنتی باکتریال بشوید.
- اگر دستمال های استفاده شده در سطل زباله است، پرستار کودک باید آن را هرچه سریعتر تخلیه کند.
- پرستار کودک باید پنجره ها را باز نگه دارد تا هوا در حال گردش باشد و تهویه شود.
- لباس های کودک و پرستار کودک باید مرتبا شسته شوند.
- اسباب بازی های کودک نیز باید مرتبا شسته شود، به ویژه اگر کودکان دیگر نیز با آن بازی می کنند.
پرستار کودک بیمار باید از بیمار شدن خودش پیشگیری کند.
مراقبت از کودک معمولا نیاز به تماس مستقیم پرستار با کودک دارد. بنابراین پرستار باید از خودش مراقبت کند. نکات زیر می تواند برای پرستار کودک کمک کننده باشد:
- حتی الامکان، پرستار کودک نباید با کودک تماس پوستی داشته باشد. به ویژه در اطراف چشم، بینی و دهان
- زدن ماسک به شدت برای پرستار کودک توصیه می شود. چرا که کودک بیمار مرتبا سرفه و عطسه می کند. برای کودکانه شدن نیز پرستار کودک می تواند بر روی ماسکش لبخند و یا دندان نقاشی کند.
- پرستار کودک باید در هنگام نظافت و انجام امور بهداشتی، از دستکش استفاده کند.
- غرغره کردن مایعات ضد عفونی کننده مانند آب نمک نیز از ماندگاری ویروس ها و باکتری ها در گلوی پرستار کودک جلوگیری می کند.
با همه این تلاش ها باز هم ممکن است که پرستار کودک به بیماری مبتلا شود. بنابراین، باید ببیند که آیا می تواند با وجود بیماری نیز به کارش ادامه دهد؟
پیروی از دستورات والدین برای مراقبت از کودک
پرستار کودک باید همیشه دستور العمل های مراقبتی را همراه با جزییات از والدین بگیرد. والدین و پرستار کودک باید به خوبی وظایف خود را بدانند و برای این آگاهی، راهی به جز صراحت در انتقال اطلاعات و صحبت کردن نیست.
پرستار کودک بیمار باید پیش از استفاده از دارو برای کودک از والدین او اجازه بگیرد و یا فقط از دارو هایی برای کودک استفاده کند که والدین از قبل به او گفته اند.
پرستار کودک بیمار همچنین باید والدین را در جریان هرگونه تغییر در روند درمانی کودک قرار دهد.
پرستار کودک بیمار باید کود را با سرگرمی های کم تحرک، سرگرم کند
پرستار کودک بیمار باید به یاد داشته باشد که کودک بیمار انرژی زیادی ندارد. بنابراین، پرستار کودک باید او را با فعالیت هایی که نیاز به انرژی زیادی ندارند سرگرم کند. در ادامه چند نمونه را برای پرستار کودک آورده ایم:
- اگر کودک مجبور به ماندن در تخت خواب است، پرستار کودک می تواند برای او کتاب بخواند. شنیدن داستان مورد علاقه کودک از زبان پرستار کودک می تواند برای او جذاب باشد. پرستار کودک می تواند چند کتاب داستان را برای کودک بیاورد و به انتخاب کودک، یکی از آنها را برای او بخواند.
- دیدن آلبوم های خانوادگی و مرور خاطرات نیز گزینه خوبی برای کودک و پرستار کودک خواهد بود. پرستار کودک می تواند خاطرات گذشته را برای کودک بازگو کند.
- مورد دیگری که پرستار کودک می تواند کودک را با آن سرگرم کند، خواندن شعر و همخوانی پرستار کودک و کودک است. پرستار کودک همچنین می تواند عروسک ها را نیز با کودک همراه کند.
اگر کودک می تواند از تخت بیرون بیاید، گزینه های بیشتری برای سرگرم کردن کودک توسط پرستار کودک وجود خواهد داشت:
- بازی هایی مانند لگو که جنبه رقابتی ندارند، برای کودکان بیمار بسیار خوب هستند. کودک می تواند با همکاری پرستار کودک، چیز های مختلفی را بسازد.
- نقاشی کردن سرگرمی بسیار خوبی برای کودک است. کودک می تواند با کمک پرستار کودک نقاشی های مختلفی را بکشد.
- بازی با عروسک ها نیز برای سرگرم کردن کودک گزینه مناسبی است. پرستار کودک می تواند با عروسک ها برای کودک یک سناریو بسازد و کودک قطعا از این کار لذت خواهد برد. پرستار کودک همچنین می تواند بیماری، درمان و نکات مربوط به آن را به وسیله عروسک ها و بازی ها به کودک بیاموزد. این کار به کودک کمک خواهد کرد تا بتواند بیماری و روند درمان را به خوبی درک کند.
- برای کودکانی که علاقه زیادی به صحبت کردن دارند، پرستار کودک می تواند از تماس های تلفنی و تصویری با دوستان و … استفاده کند.
- نکات بسیار مهمی که پرستار کودک نباید از یاد ببرد، قرار دادن محدودیت برای استفاده از موبایل، تبلت، بازی ها کامپیوتری و … است. این موارد علاوه بر گوشه گیر کردن کودک، باعث خستگی چشم و مغز می شود و روند درمان و بهبود بیماری را کند می کند. بنابراین، پرستار کودک بیمار به خوبی در این مورد نظارت داشته باشد.