خیلی از افراد نگران کمبود ویتامین در بدن خود هستند؛ اما نمی دانند که افزایش و مصرف بیش از حد ویتامین هم می تواند مشکل ساز باشد.
یکی از مواردی که شاید خیلی ها به آن دچار باشید و علتش را ندانید، افزایش پتاسیم است.
به خاطر همین در این مقاله تصمیم گرفتیم راجع به علت افزایش سطح پتاسیم خون با شما صحبت کنیم و ببینیم که چطور این اتفاق می افتد و باید چه کار کرد که البته خیلی از افراد به خاطر مشکلاتی که بعد از افزایش سطح پتاسیم پیدا می کنند، مجبور به اعزام پرستار و یا مراجعه به پزشک می شوند.
علل پتاسیم بالا یا هایپرکالمی
اول از همه باید این موضوع را روشن کنیم که افزایش پتاسیم خون به معنای این نیست که شما حتماً به هایپرکالمی دچار شده اید.
ممکن است زمانی که از شما خون می گیرند یا مدتی بعد از آن، گلبول های موجود در نمونه خون تان پاره شود که در چنین حالتی پتاسیم وارد نمونه ای از خون می شود.
نباید فکر کنید که حتما سطح پتاسیم خون شما بالاست؛ زیرا ممکن است این اتفاق برای افرادی که پتاسیم طبیعی در بدن خود دارند هم اتفاق بیفتد.
در چنین شرایطی افزایش سطح پتاسیم به طور کاذب بالا میرود که اگر شک و شبهه وجود داشته باشد، دوباره از شما نمونه خون می گیرند تا مطمئن شوند که علت افزایش سطح پتاسیم خون برای شما چیست؟ و آیا واقعیت دارد یا خیر؟
اما به طور کل با تمام توضیحات کاملی که در بالا برایتان ارائه دادیم، باید بگوییم که علت افزایش سطح پتاسیم خون دلایل مختلفی را شامل می شود که موارد زیر جزء مهمترین های آن ها است:
- نارسایی حاد کلیه
- بیماری های مزمن کلیوی
- نارسایی غدد فوق کلیوی
- اعتیاد به هرگونه ماده مخدر
- اعتیاد به الکل که در چنین مواردی ممکن است فیبر ماهیچه تجزیه شود و باعث می شود که پتاسیم به جریان خون خیلی زیاد آزاد گردد و شرایط بیمار را سخت می کند
- مسدود کننده گیرنده آنژیوتانسین ۲
- بازدارنده های آنزیم مبدل آنژیوتانسین
- از بین رفتن گلبول های قرمز خون که به خاطر سوختگی شدید یا جراحت اتفاق می افتد
- مصرف بیش از حد مکمل های پتاسیم
- دیابت نوع ۱
بعد از مشخص شدن علت افزایش سطح پتاسیم خون؛ چگونه نسبت به این موضوع به قطعیت برسیم؟
شاید شما شرایطی که در بالا برایتان توضیح دادیم که می تواند عاملی برای افزایش سطح پتاسیم باشد را دارا باشید.
اما می خواهید مطمئن شوید که آیا افزایش سطح پتاسیم در بدن شما هم اتفاق افتاده است یا خیر؛ با کمک گرفتن از خدمات پرستاری می توانید تا حد زیادی به این موضوع پی ببرید.
اما اگر می خواهید کارتان را دقیق تر انجام دهید، باید به پزشک متخصص مراجعه کنید.
معمولاً افزایش سطح پتاسیم زمانی تشخیص داده میشود که شما درگیر تشخیص یک بیماری دیگر هستید.
در نتیجه زیر نظر پزشک می باشید و با کنترل داروهایی کخ مصرف می کنید، پزشکتان از شما می خواهد که آزمایش خون بدهید. در چنین حالتی سطح تمام ویتامین ها در بدن شما بررسی می شود.
اگر هم می خواهید ببینید که آیا پتاسیم در خون شما زیاد است یا خیر و نتیجه آزمایش را به یک متخصص نشان دهید.
توصیه ما این است که حتماً به پزشک متخصص غدد و متابولیسم مراجعه کنید، زیرا چنین پزشکانی تشخیص دقیق تری دارند و میتوانند برایتان داروهای مناسب تجویز کنند که سطح پتاسیم در بدن را متعادل کرده و یا حتی درمانهای دیگر به شما ارائه می دهند.
از طرفی به شما کمک میکنند تا علت بنیادی را پیدا کنید و سریع معالجه را انجام دهید. گاهی اوقات هم درمان های فوری دیالیز برای شما انجام میشود.
کلام آخر
علت افزایش سطح پتاسیم خون می تواند در افراد مختلف متفاوت باشد؛ اما چیزی که اهمیت دارد، این است که شما این علت را سریعتر شناسایی کنید تا بتوانید جلوی این اتفاق را بگیرید و با مصرف دارو ها به صورت کاملا اصولی، این وضعیت را درمان کنید.
البته مراجعه به سایت های مختلف مانند سایت پرستار آراد هم می تواند کمک کننده باشد، زیرا شما در این موسسه پرستاری با خدمات مختلف از جمله نگهداری بیمار آشنا خواهید شد و می توانید در صورت ابتلا به مشکلاتی که برایتان گفتیم، زیر نظر یک پزشک و پرستار باشید و از خودتان بیشتر مراقبت کنید.
پیشنهاد مطالعه: پزشک در منزل، خدمات درمانی در منزل، ویزیت بیمار در منزل
سوالات متداول
سطح طبیعی پتاسیم خون در بزرگسالان چه میزان است؟
بین ۳.۵ تا ۵.۵ سطح نرمال پتاسیم خون در افراد بزرگسال است.
علت های افزایش پتاسیم در خون چیست؟
از علت های شایع این معضل میتوان به بیماری کلیوی، مصرف بیش از حد مواد غذایی پتاسیم دار و مصرف داروهایی که پتاسیم خون را بالا میبرند، اشاره کرد.
پتاسیم بالا در خون چه تأثیری بر بدن میگذارد؟
پتاسیم بالا خون موجب حمله قلبی، آریتمی، ضعف یا فلج عضلانی میشود.
2 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
خيلي خوب بود
با سلام و ممنون از پیام شما. خوشحالیم که راضی بودید.