1. پرستار آراد
  2. مقالات
  3. روشهای مراقبت از بند ناف نوزاد تازه متولد شده که والدین و پرستار کودک باید بدانند
درمان بند ناف نوزاد

روشهای مراقبت از بند ناف نوزاد تازه متولد شده که والدین و پرستار کودک باید بدانند

بند ناف نوزاد  umbilical cord یک ساختار لوله مانند است که غذا و اکسیژن را از مادر به کودک خود در دوران بارداری منتقل می کند. همچنین مواد زائد را از کودک دور می کند تا بدن مادر بتواند از شر آنها خلاص شود.

مراقبت از بند ناف نوزاد

 

بعد از زایمان ، پزشکان بند را می بندند و می برند. بند ناف نوزاد هیچ اعصابی ندارد ، بنابراین نه شما و نه کودکتان چیزی احساس نخواهید کرد. یک تکه ی کوچک روی شکم فرزند شما باقی می ماند. طول آن می تواند از نیم تا یک سانتی متر باشد.

چگونه بند ناف نوزاد برداشته می شود؟

به منظور برش بند ناف ، پزشکان آن را در دو مکان می بندند و بین دو گیره را برش می دهند. این کار از خونریزی زیاد جلوگیری می کند. بندهای ناف هیچ عصبی ندارند ، بنابراین هنگام جدا شدن بند ناف نوزاد صدمه ای نمی بیند ، همان طورکه کوتاه شدن موها یا ناخن های شما باعث  درد و آسیب نمیشود. با این حال ، بند ناف هنوز به بافت زنده شکم کودک شما متصل است ، بنابراین شما باید بسیار مراقب بخش بریده  شده و اطراف آن باشید.

در ابتدا ممکن است تکه باقی مانده از بند ناف نوزاد براق و زرد به نظر برسد. اما با خشک شدن ممکن است قهوه ای یا خاکستری یا حتی بنفش یا آبی شود. قبل از اینکه به خودی خود بیفتد ، کوچک و سیاه می شود.معمولاً بین 10 تا 14 روز پس از تولد کودک شما از بدن نوزاد جدا می شود ، اما ممکن است حتی تا 21 روز طول بکشد.

مراقبت از بند ناف نوزاد

در اینجا چند نکته وجود دارد که باید آنها را بخاطر بسپارید تا زمانیکه بند ناف جدا شود:

دستانخود را از بند ناف نوزاد دور نگه دارید و هرگز روی آن دست نکشید. بند ناف را همیشه تمیز و خشک نگه دارید. بجای قرار دادن کودک در وان پر از آب به منظور شستشو ی او ،از اسفنج یا ابر نم دار برای تمیز کردن بدن نوزاد استفاده کنید.

بند ناف را به حال خود رها کرده تا خودش جدا شود. (در گذشته ، پزشکان پیشنهاد دادند که پایه بند ناف را با مالش الکل تمیز کنید تا خشک شود ، اما امروزه این نظر رد شده است.) لبه های پوشک را تا کنید تا زیر بند ناف قرار بگیرند تا از وارد شدن فشار اضافه به پوست نوزاد شما محافظت کنند.

می توانید به دنبال پوشک هایی باشید که ناحیه مخصوصی از آنها برای بند ناف بریده شده باشد یا یک نقطه را از یک پوشک معمولی برش دهید. فقط یک تکه نوار دور آن قرار دهید تا لبه های آن مهر و موم شود. اگر کودک شما دچار اجابت مزاج نامرتب شد و مقداری مدفوع روی بند ناف قرار گرفت، آن را به آرامی با آب و صابون تمیز کنید.

مراقبت از بند ناف نوزاد.

اگر کودک شما زودرس به دنیا آمده است و هنگام تولد وزن کمتری نسبت به حالت نرمال دارد یا مشکل سلامتی دیگری داشته است ، احتمال دارد دچار عفونت شود ، بنابراین خوب است که مراقب هر یک از این علائم باشید.

بند ناف را اغلب از نظر عفونت بررسی کنید. در صورت مشاهده عفونت و تورم با پزشک خود تماس بگیرید.

دیدن چند قطره خون در پوشک کودک طبیعی است. اما اگر با جدا شدن بند ناف متوجه خون زیادی شدید ، بلافاصله با پزشک خود تماس بگیرید.

اگر پس از 3 هفته بند ناف هنوز به قوت خود باقیست، صبور باشید. ناحیه را خشک نگه دارید و مطمئن شوید که پوشک روی بند ناف کودک شما را نپوشانده است. اگر طی 6 هفته تغییری حاصل نشد، یا علائم تب یا عفونت مشاهده کردید ، با پزشک خود تماس بگیرید.

وقتی بند ناف کودکتان افتاد ، همچنان منطقه را تمیز و خشک نگه دارید. ممکن است مایع چسبنده و زرد رنگی را مشاهده کنید که از آن خارج می شود. این طبیعی است و گاهی اوقات هنگام جدا شدن بند ناف اتفاق می افتد. این مایع چسبنده چرک و یا عفونت نیست.

همچنین ممکن است پوسته ای روی ناف مشاهده کنید. این هم طبیعی است. اما اگر قسمت روی  معده کودک شما قرمز شد ، تب می کند یا متوجه ترشح مداوم می شوید ، با پزشک خود تماس بگیرید.

گاهی اوقات ، ممکن است کمی بافت اسکار بر روی ناف شکم توده قرمز ایجاد کند. به این برجستگی گرانولوم ناف گفته می شود. اگر این را مشاهده کردید و حدوداً پس از یک هفته از بین نرفت ، به پزشک خود اطلاع دهید.

 در تمامی مراحل این را به یاد داشته باشید که بند ناف هیچ اعصابی ندارد ، بنابراین کودک شما احساس درد نخواهد کرد.

در برخی موارد ، احتمالاً فکر خواهید کرد که فرزند شما چه نوع حفره ای به عنوان ناف روی  شکم خود دارد. آیا خیلی بزرگ یا خیلی کوچک و مرتب است؟ باید صبر کنید تا شکل نهایی آن مشخص شود. اما بدانید که نوع ناف کودک شما هیچ ارتباطی به نحوه قطع بند ناف توسط پزشک ندارد.

مراقبت از بند ناف نوزاد

حمام کردن کودک قبل از افتادن بند ناف

از پزشک خود بپرسید که باید چند مرتبه کودک خود را بشویید. پوست آنها حساس است و لازم نیست هر روز تمیز شود. برای استحمام کودک در حالی که هنوز باقی مانده بند ناف  بهم چسبیده است:

  • یک حوله حمام تمیز و خشک را روی زمین و در قسمت گرم خانه قرار دهید.
  • کودک برهنه خود را روی حوله بگذارید.
  • پارچه خشک کردن تمیز کودک را کاملاً مرطوب کنید و آن را آویزان کنید تا زیاد خیس نباشد.
  • با جلوگیری از برخورد دستمال با ناف ، پوست کودک خود را با ضربه های آرام پاک کنید.
  • روی چین های گردن و زیر بغل ، جایی که شیر یا شیر خشک اغلب در آن جمع می شود وقت بیشتری بگذارید تا بصورت کامل تمیز شوند.

  • بگذارید تا هر زمان که ممکن است پوست کودک شما به خودی خود خشک شود و سپس آن را با حوله خشک کنید.
  • کودک خود را با لباس نخی تمیز بپوشانید که نه خیلی تنگ است و نه خیلی گشاد.

اگر بند ناف خیس شد ، آن را به آرامی با یک دستمال تمیز کودک خشک کنید. همچنین می توانید از گوش پاک کن استفاده کنید ، اما از هرگونه حرکت سریع و محکم و مالش دادن بند ناف کودک خودداری کنید. زیرا شما نمی خواهید که بند ناف قبل از سر رسیدن زمان مقرر کنده شود.

هنگام تولد، نوزاد با ترشحات رحم مادر پوشانده شده و بوی چندان مطبوعی ندارد. با این حال ، بعد از حمام و تمیز شدن ، بدن نوزاد شما بوی بدی نمیدهد ، بجز بند ناف.با این حال ، بهتر است آن را نادیده بگیرید.

مراقبت از بند ناف نوزاد

پیش از این ، متخصصان اطفال توصیه می کردند بند ناف نوزاد را با الکل تمیز کنید. اما الکل باعث خشکی و تحریک پوست بسیار ظریف نوزاد می شود. این کار خطر حساس شدن پوست و ایجاد عفونت ثانویه را به همراه دارد ، بنابراین استفاده از الکل دیگر توصیه نمی شود.

بندرت ممکن است بند ناف باقیمانده آلوده و دچار عفونت شود. این امر ممکن است با قرمزی ، تورم ، خارش روی بند ناف و اطراف آن با یا بدون ترشح چرک زرد و مایل به سبز مشاهده شود. ممکن است یک یا چند مورد از این علائم وجود داشته باشد.

در صورت آلودگی و عفونت ، لمس بند ناف نوزاد بسیار دردناک است. کودک ممکن است به دلیل عفونت دچار تب شدید شود و بسیار تحریک پذیر ، بی حال و از خوردن غذا و حتی خوابیدن خودداری کند. در این صورت ، اگر عفونت شدید باشد ، به مراقبت موضعی از زخم و حتی آنتی بیوتیک نیاز دارد.

مرکزپرستاری مهر پرستار آراد یکی از معتبرترین مراکز مراقبتی و پرستاری در منزل است که در زمینه پرستار سالمند، پرستار کودک و پرستار بیمار به صورت شبانه روزی به اراده خدمات می پردازد.

1.5/5 - (2 امتیاز)

2 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست