1. پرستار آراد
  2. مقالات
  3. نکات مهم برای شروع غذای جامد کودک
بهترین غذای جامد

نکات مهم برای شروع غذای جامد کودک

شروع تغذیه کودک با غذاهای جامد  Solid Foods  می تواند کمی گیج کننده باشد. بعضی از نوزادان ممکن است در سن چهار ماهگی اولین غذای جامد خود را تجربه کنند ، در حالی که دیگران ممکن است تا شش ماهگی آماده پذیرفتن غذای جامد در رژیم غذایی خود نباشند . این موضوع برای هر کودک منحصر به فرد است .

غذای جامد کودک

در این مقاله چند نکته برای شروع غذاهای جامد برای کودک بیان شده است .

چه موقع باید غذاهای جامد را برای کودک شروع کنیم

ممکن است بپرسید ، “چگونه می توانم مطمین باشم که چه زمانی برای شروع تغذیه کودک با غذای جامد مناسب است ؟”

بهتر است به دنبال یافتن نشانه هایی در کودک باشید. برخی از نوزادان چهار ماه دچار تغییر در الگوی خواب می شوند ، بیشتر بیدار هستند و احساس گرسنگی دارند. برخی دیگر ممکن است تا نزدیک به شش ماهگی به شیر مادر یا شیر خشک اکتفا کنند.

علایمی که نشان می دهد کودک کوچک شما ممکن است برای غذاهای جامد آماده باشد:
● کودک می تواند سر خود را بالا نگه دارد.
● کودک می تواند در حالی که پشتیبانی می شود بنشیند
● وزن تولد کودک دو برابر (یا تقریباً دو برابر) شده است.
● کودک علیرغم شش بار تغذیه کامل (یا 32 اونس شیر خشک) در روز علائم گرسنگی را نشان می دهد.
کودک شما در طول شب یا هنگام خواب بین روز بیشتر بیدار می شود و نیاز به غذا خوردن دارد.

آکادمی اطفال آمریکا توصیه می کند تا شش ماهگی کودک صبر کنید تا غذاهای جامد را وارد رژیم غذایی کودک نمایید . این بازه زمانی به سیستم هضم کودک امکان بالغ شدن می دهد.

یک قانون اساسی خوب این است که از قبل برای این کار برنامه ریزی کنید. در چهار ماهگی در مورد معرفی غذاهای جامد به نوزاد با پزشک متخصص اطفال مشورت نمایید .
. درباره علائم آماده بودن کودک با پزشک صحبت کنید و در مورد گروه های غذایی مجاز برای کودک و نحوه شروع اولین غذاهای کودک اطلاعات کسب نمایید .

غذای جامد نوزاد

انواع اصلی غذای جامد کودک

انتخاب غذای آماده کودک در یک فروشگاه مواد غذایی یا داروخانه می تواند طاقت فرسا باشد. زیرا والدین مجبور هستند که از بین مارک های متعدد و کیفیت های مختلف غذای مناسب برای کودک خود را پیدا کنند . گزینه های پوره سرد ، غذاهای ارگانیک یا طبیعی کودک را به این لیست اضافه کنید که بیشتر از قبل سبب سردرگمی والدین میشود .

این زمانی است که کمی تمرکز مفید است. پنج گروه غذایی شامل این مواد می شود: غلات ، سبزیجات ، میوه ها ، گوشت ها و آب میوه ها.

همانطور که می خواهید غذاهای جامد را شروع نمایید بهتر است در ابتدا روی غلات ، سبزیجات و میوه ها تمرکز کنید. گوشت و آب میوه ها به ترتیب می توانند حدود ده و دوازده ماهگی به رژیم غذایی کودک وارد شوند .

تنوع غذای جامد
چگونه غذاهای جامد را به رژیم غذایی کودک وارد نماییم

قانون طلایی هنگام معرفی غذاهای جامد به کودک این است که از گروه های مختلف غذایی به آهستگی و با فاصله استفاده کنید. برای اطمینان از عدم بروز واکنش آلرژیک در نوزاد ، هر بار به مدت 3-5 روز یک بار یک غذای جدید معرفی کنید.

اولین انتخاب ساده ، با کمترین احتمال واکنش آلرژیک ، غلاتی مانند برنج است. تغذیه با هر یک از غلات (برنج ، جو دوسر ، گندم ، جو) به کودک فرصت خوبی می دهد تا به غذای جامد عادت کند و در طی این مدت از آن ارزش غذایی کافی بدست آورد.

پس از معرفی هر نوع غلات ، معرفی سبزیجات بر اساس رنگ (مانند تمام سبزیجات زرد و به دنبال آن همه سبزیجات سبز) را شروع کنید. پس از معرفی هر سبزی ، می توانید به طور سیستماتیک میوه ها را معرفی کنید.

اولین تغذیه کودک با غذای جامد

معرفی غذای جامد به کودک یک اتفاق مهیج است ، اما اگر به نظر می رسد که با گذاشتن هر قاشق غذا درست به همان اندازه از دهان کودک بیرون می آید ، نگران نباشید.

شروع غذای جامد

زبان کودک به طور طبیعی غذا را از دهانش خارج می کند تا زمانی که او مهارت غذا خوردن در دهان خود را بیاموزد.
با صبر و حوصله ، خواهید آموخت که کودک به آرامی یاد می گیرد چگونه غذای جامد را که بسیار متفاوت از شیر معمول او است ، ببلعد.

اولین وعده غذایی کودک را هنگام صبحانه به او بدهید تا بتوانید در طول روز مراقب علائم واکنش آلرژیک باشید (ناراحتی معده ، اسهال و بثورات شایع ترین موارد هستند). اگر واکنشی رخ داد ، لازم است غذای کودک را متوقف کنید و در مورد مراحل بعدی با پزشک متخصص اطفال تماس بگیرید.

شروع غذای جامد در تغذیه کودک یک فرصت هیجان انگیز است. برای کودک یک صندلی غذا خوراکی تهیه نمایید ، یک ظرف غذای زیبا بگیرید و دوربین را آماده نمایید تا این خاطره را ثبت کند.

مرکز پرستاری پرستار آراد با داشتن مجوز رسمی از وزارت بهداشت و سال ها تجربه ارزشمند در ارائه خدمات مراقبت و پرستاری در منزل آمادگی دارد به صورت شبانه روزی به همشهریان گرامی ارائه خدمت نماید.
کادر متخصص و آموزش دیده این مرکز در قالب پرستار کودک ، پرستار سالمند و پرستار بیمار با اندوختن تجارب ارزشمند در طی سال ها خدمت رسانی همواره آماده حضور در کنار شما عزیزان می باشد.
هشدار! این مطلب صرفا جنبه آموزشی دارد و برای استفاده از آن لازم است با پزشک یا متخصص مربوطه مشورت کنید.
لطفا به این مقاله امتیار دهید.

این مقاله چه میزان برای شما مفید بود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست