1. پرستار آراد
  2. مقالات
  3. تغییرات پوست ناشی از پیری و روش های پیشگیری از آن
شناخت تغییرات پوست

تغییرات پوست ناشی از پیری و روش های پیشگیری از آن

وقتی صحبت از پیری و تغییرات  پوست  Skin changes می شود ، کارهای زیادی نمی توانیم انجام دهیم تا روند را به طور کامل متوقف کنیم. علائم پیری مانند چین و چروک و لکه نتیجه نقص در سلول ها و ساختارهای داخل سلولی است.

تغییرات پوست در پیری

متخصصان دریافته اند که پیری پوست به طور معمول در حدود 25 سالگی شروع می شود. در اواسط 20 سالگی ، بدن ما به تدریج شروع به تولید کلاژنی می کند که باعث از بین رفتن قابلیت ارتجاعی پوست می شود.

در حالی که نمی توانید ساعت را به عقب برگردانید ، پیشگیری زودهنگام مهم است. می توانید روند پیری پوست را کند کرده و پوست خود را برای مدت طولانی تری سالم نگه دارید.

چگونه می توانید روند پیری پوست را کند کنید؟

کارشناسان توصیه می کنند از 20 تا 30 سالگی  استفاده از محصولات ضد پیری را در برنامه مراقبت از پوست خود قرار دهید. می توانید با اصول اولیه مانند پاک کننده ملایم ، مرطوب کننده و ضد آفتاب شروع کنید. کرم ضد آفتاب بهترین دوست پوست شما است و باید زود و اغلب استفاده شود.

سرم های رتینول ، آلفا هیدروکسی اسیدها (AHAs) و بتا هیدروکسی اسیدها (BHAs) ، هیالورونیک اسید و سرم های ویتامین C را می توان به تدریج به روال معمول اضافه کرد تا به کاهش سرعت پیری پوست و کاهش لک کمک کند.

همچنین ایجاد تغییر در شیوه زندگی ، مانند اجتناب از قرار گرفتن در معرض آفتاب ، ترک سیگار ، رژیم غذایی متعادل و هیدراته ماندن ، بسیار مهم است.

در صورتی که بتوانید از پیری پوست جلوگیری کنید ، می توانید از روش هایی مانند لیزر ، بوتاکس و روش های سفت کننده و جوانسازی پوست استفاده کنید.

تغییرات پوست در سالمندی

علت پیری پوست چیست؟

ژن ها نقش بسزایی در روند پیری دارند. میزان پیری پوست ، به ویژه میزان ناشی از قرار گرفتن در معرض نور خورشید ، به طور قابل توجهی تحت تأثیر نوع و نژاد  فرد فیتزپاتریک قرار می گیرد.

مقیاس نوع پوست فیتزپاتریک پوست را بر اساس واکنش آن در برابر نور خورشید طبقه بندی می کند. این امر به این دلیل اتفاق می افتد که ملانین موجود در پوست در برابر پیری ناشی از آفتاب محافظت می کند.

نکته : مقیاس فیتزپاتریک (Fitzpatrick scale‎)   گاهی با عنوان آزمایش نوع ‌پوست فیتزپاتریک هم مشهور است.

این مقیاس عبارت است از یک طرح طبقه‌بندی عددی برای تمایز نمودن رنگ پوست انسان. این ایده در سال ۱۹۷۵ و توسط دکتر توماس بی. فیتزپاتریک به عنوان راهی برای متمایز نمودن انواع پوست در واکنش به نور فرابنفش ابداع گردید.

این مقیاس در ابتدا برای اندازه‌گیری سطح طیف‌های مختلف فرابنفش و پووا درمانی ابداع گردید. آزمایش‌های اولیه به‌طور صرف بر اساس رنگ مو و چشم افراد پایه‌گذاری گردیده بود که برای برخی با افزایش میزان طیف فرابنفش همراه بود.

این سازوکار متکی و وابسته به گزارش دقیق بیماران مبنی بر واکنش پوست آنها نسبت به تابش نور خورشید بود و به همین سبب، امروزه این مقیاس برای اندازه‌گیری رنگ پوست انواع نژادهای مختلف انسان کاربرد ویژه‌ای یافته‌است.

افراد دارای پوست روشن از نژاد اروپای شمالی (فتوتایپ های فیتزپاتریک I تا III) بیشتر از افراد رنگین مستعد عکس برداری (آسیب ناشی از آفتاب) هستند (فتوتایپ های فیتزپاتریک IV تا VI که شامل افراد آفریقایی ، آفریقایی آمریکایی ، آسیایی و لاتین یا اسپانیایی می شود.

علایم تغییرات پوست

دو نوع پیری پوست کدامند؟

دو نوع پیری پوست وجود دارد:

پیری ذاتی پوست:

این پیری ناشی از گذشت زمان است و عمدتا به دلیل عملکرد اکسیژن فعال است. پوست سالخورده بدون لک ، صاف ، رنگ پریده ، خشک و دارای خاصیت ارتجاعی کمتری با چین و چروک های ظریف است.

پیری بیرونی پوست:

این پیری به دلیل عوامل خارجی رخ می دهد. پوست سالخورده با چین و چروک های درشت و عمیق ، بافت خشن ، تلانژکتازی (رگ های عنکبوتی) ، رنگدانه های نامنظم یا خالدار ، رنگ قهوه ای یا زرد رنگ و از دست دادن خاصیت کشسانی مشخص می شود.

شدت پیری بیرونی بستگی به نوع پوست دارد (پوست روشن تر بیشتر از پوست تیره تحت تاثیر قرار می گیرد). عوامل خارجی ممکن است شامل موارد زیر باشد:

سیگار کشیدن

رژیم غذایی

قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی

ضربه

قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش (UV)

شناسایی تغییرات پوست

روش های مراقبت از پوست

مقداری آفتاب می تواند برای شما مفید باشد ، اما برای حفظ سلامت پوست خود ، باید اقدامات زیر را در مقابل نور خورشید انجام دهید .

مدت زمان حضور در معرض آفتاب را محدود کنید. بیرون رفتن در طول روز مشکلی ندارد ، اما سعی کنید در مواقع ظهر که شدیدترین تابش خورشید است ، در معرض آفتاب قرار نگیرید.

به عنوان مثال ، در طول تابستان ، سعی کنید بین ساعت 10 صبح تا 4 بعد از ظهر از نور خورشید دوری  کنید.

گول آسمان ابری را نخورید. اشعه خورشید می تواند از میان ابرها عبور کند. اگر در آب هستید ممکن است دچار آفتاب سوختگی شوید ، بنابراین وقتی در استخر ، دریاچه یا اقیانوس هستید مراقب باشید.

از ضد آفتاب استفاده کنید. به دنبال کرم ضد آفتاب با SPF (فاکتور محافظت در برابر آفتاب) 15 یا بیشتر باشید. بهتر است کرم های ضد آفتاب با “طیف گسترده” روی برچسب انتخاب کنید. 15 تا 30 دقیقه قبل از بیرون رفتن ، از ضد آفتاب استفاده کنید.

 کرم ضد آفتاب باید حداقل هر 2 ساعت یکبار استفاده شود. اگر شنا می کنید ، عرق می کنید یا با یک حوله پوست خود را مالیده اید ، باید بیشتر کرم ضد آفتاب بزنید.

لباس محافظ بپوشید. کلاهی با لبه پهن می تواند گردن ، گوش ها ، چشم ها و سر شما را محافظت نمایید . به دنبال عینک آفتابی باشید که 99 تا 100 درصد اشعه خورشید را مسدود کند. اگر مجبور هستید زیر نور آفتاب باشید ، پیراهن های گشاد ، سبک و آستین بلند و شلوار بلند یا دامن بلند بپوشید.

از برنزه شدن خودداری کنید. از چراغ های آفتابی و تخت های برنزه استفاده نکنید. قرص های برنزه کننده توسط سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) تأیید نشده اند و ممکن است خطر داشته باشند

پوست ممکن است با افزایش سن تغییر کند. اما به یاد داشته باشید ، مواردی وجود دارد که می توانید با رعایت آن به پوست کمک کنید. اغلب  وضعیت پوست خود را چک کنید. در صورت مشاهده هر گونه تغییری که شما را نگران می کند ، به پزشک متخصص پوست مراجعه کنید.

شرکت مراقبتی پرستار آراد  داشتن مجوز رسمی از وزارت بهداشت و سال ها تجربه در امر ارائه خدمات مراقبت و پرستاری در منزل آمادگی دارد با کادری مجرب و متخصص به صورت شبانه روزی در خدمت همشهریان گرامی باشد.

کادر مجرب این مرکز در قالب پرستار سالمند ، پرستار بیمار و پرستار کودک همواره با در نظر گرفتن آخرین استانداردهای خدمات مراقبتی و پرستاری به ارائه خدمت پرداخته و آسایش و امنیت عزیزان شما را اولویت اصلی خویش قرار داده است.

برای دریافت اطلاعات بیشتر تنها کافی است که با کارشناسان این مرکز تماس حاصل نموده و مشاوره رایگان دریافت نمایید.
هشدار! این مطلب صرفا جنبه آموزشی دارد و برای استفاده از آن لازم است با پزشک یا متخصص مربوطه مشورت کنید.
لطفا به این مقاله امتیار دهید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست