1. پرستار آراد
  2. مقالات
  3. راه های جلوگیری از ابتلا به بیماری های تنفسی در هنگام تغییرات فصلی

راه های جلوگیری از ابتلا به بیماری های تنفسی در هنگام تغییرات فصلی

بیشتر ما از تغییر فصل ها لذت می بریم اما  ابتلا به بیماری تنفسی فصلی Seasonal respiratory disease برای اکثر افراد دردسر ساز است. اولین برف زمستان و اولین گل های بهاری  حس شگفت انگیزی را در انسان بو جود می آورد. پاییز با برگ های رنگارنگ زیبایی بصری فراوانی را ارائه می دهد و تابستان نوید بخش  روزهای گرم و آرام بخش در کنار خانواده است.

دلیل بیماری تنفسی فصلی

اما آیا تغییر فصل به این معنی است که ما مستعد ابتلا به سرماخوردگی ، آنفولانزا یا بیماری تنفسی فصلی می شویم؟

جواب این سوال کمی پیچیده است ، اما تحقیقات نشان می دهد که جواب به این سوال مثبت است. آیا می توان از طریق قرار گرفتن در معرض تغییر آب و هوا دچار سرماخوردگی یا سایر بیماریها گردید؟ یا لازم است که برای ابتلا به سرماخوردگی توسط یک ویروس آلوده شویم ؟

همانطور که می دانید، ویروس های آنفلوانزا در زمستان اوج می گیرند. و رینو ویروس هایی که عامل بو جود آورنده سرما خوردگی هستند در فصل بهار و پاییز که هوا سرد تر می شود باعث بروز سرماخوردگی می شوند. همچنین ، به نظر می رسد بیرون آمدن  در فصل سرما ، توانایی موهای بینی و مخاط را در گرفتن و جلوگیری از ورود میکروب به بینی محدود می کند.

بیماری های مربوط به تابستان  از ترکیبی از چندین عامل ناشی می شود. افراد مبتلا به آلرژی فصلی اغلب در نزدیکی گل و گیاه  احساس گرفتگی مجاری تنفسی را دارند  و بعضی از افراد علایم خارش و آبریزش را تجربه می نمایند .

در طی بیماری تنفسی فصلی ممکن است   قدرت سیستم ایمنی بدن در شرایط روبرویی با عوامل آلرژی زا  تا حدی کاهش یافته و  فرد را در مقابل ویروس ها آسیب پذیر تر نماید.

در حقیقت بیماری تب یونجه که در اواخر تابستان سبب بیماری کشاورزان میگردید به دلیل ابتلای کشاورزان به آلرژی های شدید در اثر مجاورت با گرده گل یونجه اتفاق می افتاد.

هوای سرد چه تاثیری در  بروز سرماخوردگی و آنفولانزا و بیماری تنفسی فصلی دارد؟

انستیتوی ملی بهداشت (NIH) به این نتیجه رسیده است که هوای خشک زمستان اجازه می دهد که ویروس های سرماخوردگی و آنفولانزا مدت زمان طولانی تری زنده بمانند و راحت تر منتقل شوند و این امر باعث افزایش میزان ابتلا به بیماری تنفسی فصلی است .

جلوگیری از بیماری تنفسی فصلی

این تحقیق نشان می دهد که پوشش بیرونی ویروس هنگامی که دما نزدیک به انجماد باشد ، محکم تر می شود. این استحکام اضافی به ویروس ها کمک می کند تا فعال تر و انعطاف پذیر باشند. بنابراین هوای سرد باعث می شود که بیشتر در معرض ابتلا به این ویروس ها قرار بگیرید.

هنگامی که هوا در خارج از خانه سرد است ، افراد تمایل دارند  زمان بیشتری را در خانه بگذرانند. احتمال این  شرایط یکی از عوامل اصلی قرار گیری  سرایت بیماری به کلی افراد خانواده است که با هم در یک محیط به مدت طولانی قرار گرفته اند.

یک مطالعه تحقیقاتی نشان داد که دانش آموز انی که  در اتاق های خوابگاه با تهویه ضعیف زندگی می نمایند ، بیشتر دچار سرماخوردگی می شوند. در  یک مطالعه دیگر نشان داده شد که تهویه مناسب همراه با رطوبت نسبی بالای سبب ضعیف تر شدن ویروس آنفلوانزا A  می شود.

چگونه می توان  سرماخوردگی را از آنفولانزا تشخیص داد ؟

آنفولانزا و سرماخوردگی هر دو بیماری تنفسی هستند اما در اثر ویروس های مختلف ایجاد می شوند. از آنجا که این دو نوع بیماری علائم مشابهی دارند ، می توان  گفت که تشخیص این دو بیماری از هم تنها با تکیه بر علایم کار دشواری  است.

به طور کلی علایم  آنفولانزا از سرماخوردگی بدتر است و علائم شدیدترین در این بیماری ظاهر می شود. سرماخوردگی معمولاً خفیف تر از آنفولانزا است. مبتلایان به سرماخوردگی احتمالاً دچار آبریزش یا خلط بینی می شوند.

سرماخوردگی به طور کلی منجر به مشکلات جدی بهداشتی مانند ذات الریه ، عفونتهای باکتریایی یا بستری شدن در بیمارستان نمی شود اما  آنفولانزا می تواند عوارض بسیار جدی همراه داشته باشد و سبب بستری شدن فرد در بیمارستان گردد.

علائم آنفلوانزا می تواند شامل تب یا احساس تب یا لرز ، سرفه ، گلودرد ، آبریزش یا گرفتگی بینی ، درد عضلات بدن ، سردرد و خستگی باشد.

علائم سرماخوردگی معمولاً از علائم آنفولانزا خفیف تر است. مبتلایان به سرماخوردگی احتمالاً دچار آبریزش یا خلط بینی می شوند. سرماخوردگی به طور کلی منجر به مشکلات جدی سلامتی نمی شود.

شیوع بیماری تنفسی فصلی

آیا تغییر فصل بر آلرژی های فصلی  تاثیر گذار است ؟

تغییر فصول معمولا به همراه انتشار گرده هایی است که تمایل دارند به همه جا پخش شوند.

در بهار تعداد زیادی درخت ، چمنزار و علفزار ها  سبب انتشار گرده ها می گردند . پس از آغاز گرده افشانی گلها  تعداد گرده ها در هوا افزایش می یابد.

از آنجا که در فصل پاییز و زمستان معمولا در و پنجره ها بسته هستند وجود گرد و غبار در خانه و یا کرک بدن حیوانات مانند سگ و گربه و پرندگان می تواند باعث تشدید علایم آلرژی می گردد.

همانطور که اشاره کردیم ، دمای سرد تر در فصل پاییز و زمستان منجر به انتشار و انتقال بیشتر ویروس های سرماخوردگی و آنفولانزا در هوا می شود.

و آلرژی می تواند مسیر های تنفسی ریه ها و بینی را تحریک کند و فرد را نسبت به ویروس های سرماخوردگی و آنفولانزا حساس تر نماید .

برای  جلوگیری از ابتلا به بیماری تنفسی فصلی چه کاری می توانید انجام دهید؟

ما نمی توانیم دمای بیرون از خانه را کنترل کنیم ، اما می توانیم دمای محیط داخلی  خانه خود را در حد مطلوب تنظیم نماییم. برای مرطوب نگه داشتن راه های تنفسی ، بهتر است در طول شب از یک بخور مرطوب کننده استفاده نمایید.

درمان حساسیت های فصلی می تواند تا حد زیادی  به نگه داشتن مخاط در معابر بینی  و ریه کمک کند و جلوی ورود ویروس ها را به این قسمت ها بگیرد. در صورت سرما خوردن  تنفس هوای مرطوب برای فرد بیمار راحت تر خواهد بود.

اگر  دچار مشکل تنفسی و سرفه هستید ، نکاتی برای تسکین سرفه در ادامه بیان خواهد گردید:

در اینجا موارد مهم برای جلوگیری از بیماری تنفسی فصلی بیان شده است:

  • به خصوص در ماه های سرد تر دست ها را مرتبا بشویید. نحوه شستن دستها و جلوگیری از شیوع ویروس ها را در بروشورهای آموزشی و مطالب این سایت مطالعه نمایید.
  • خواب کافی داشته باشید. 6 تا 8 ساعت خواب کامل به تقویت سیستم ایمنی کمک شایان می نماید.
  • از رژیم غذایی متعادل استفاده نمایید ، ورزش کنید و استرس را تحت کنترل خود نگه دارید.
  • در مورد آنفولانزا اطلاعات کسب نمایید و از باور نمودن اطلاعات بی اساس و غیر علمی اجتناب ورزید.
  • از مصرف مقدار زیاد  مکمل های ویتامینی و مواد معدنی مانند ویتامین سی و زینک اجتناب نموده و در خصوص میزان مصرف این مواد با پزشک خود مشورت نمایید.
  • با پزشک  خود در خصوص چگونگی وضعیت سلامتی و جسمی خود مشورت نمایید و احتمال ابتلا به بیماری های فصلی را بررسی نمایید.

ابتلا به بیماری تنفسی فصلی

جلوگیری از انتشار ویروس آنفلوانزا و سرماخوردگی در محیط خانه :

  • واکسینه شوید
  • درهنگام سرفه ها و عطسه ها  دهان خود را بپوشانید
  • از لمس کردن چشم ، بینی و دهان با دستان آلوده خودداری کنید
  • دستان خود را به صورت مداوم  بشویید
  • تماس بیمار را  با اعضای خانواده محدود کنید
  • خانه خود و محیط اطراف بیمار را تمیز نگه دارید
  • عادات سالم تغذیه ای  را برای جلوگیری از بیماری تنفسی فصلی امتحان نمایید.

شرکت مراقبتی مهر پرستار آراد با داشتن سال ها تجربه در امر نگهداری و مراقبت از سالمندان و کودکان ، افتخار دارد که به صورت شبانه روزی آماده ارائه خدمات به خانواده های گرامی است. با کارشناسان این مرکز در تماس باشید.

 

 

 

5/5 - (3 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست