1. پرستار آراد
  2. مقالات
  3. بیماری پسوریازیس را بیشتر بشناسیم
علل پسوریازیس

بیماری پسوریازیس را بیشتر بشناسیم

پسوریازیس psoriasis  یک بیماری پوستی است که باعث ایجاد لکه های قرمز ، پوسته پوسته شدن  و فلس های نقره ای روی پوست می شود. این لکه ها به طور معمول در آرنج ، زانو ، پوست سر و کمر ظاهر می شوند ، اما می توانند در هر نقطه از بدن بیمار ظاهر شوند.

 

علل پسوریازیس

اکثر مردم فقط با لکه های کوچک مبتلا می شوند. در برخی موارد ، لکه ها می توانند خارش یا زخم به همراه داشته باشند. سالانه تنها در انگلستان پسوریازیس حدود 2 درصد از مردم را مبتلا می کند. این بیماری می تواند در هر سنی شروع شود ، اما اغلب در بزرگسالان زیر 35 سال ایجاد می شود و به طور مساوی بر مردان و زنان تأثیر می گذارد.

شدت پسوریازیس در افراد مختلف بسیار متفاوت است. برای برخی فقط یک تحریک جزئی است ، اما برای برخی دیگر می تواند تا حد زیادی بر کیفیت زندگی آنها تأثیر بگذارد.

پسوریازیس یک بیماری طولانی مدت و (مزمن) است که معمولاً شامل دوره هایی می شود که هیچ علائمی ندارد یا علائم خفیفی دارد  و پس به دنبال آن دوره هایی که دارای  علائم شدیدتر هستند اتفاق می افتد .

علل پسوریازیس

در افراد مبتلا به پسوریازیس تولید سلول های پوست  افزایش می یابد . سلولهای پوست به طور معمول هر 3 تا 4 هفته ساخته می شوند و جایگزین سلول های قدیمی می شوند ، اما در پسوریازیس این روند فقط حدود 3 تا 7 روز طول می کشد.

تجمع سلول های پوستی در نتیجه ایجاد لکه های مرتبط با پسوریازیس است. اگرچه این فرایند به طور کامل درک نشده است ، تصور می شود که مربوط به مشکل در سیستم ایمنی بدن باشد .

سیستم ایمنی بدن فرد را در برابر بیماری ها و عفونت ها محافظت می کند ، اما در افراد مبتلا به پسوریازیس به اشتباه به سلول های سالم پوست حمله می کند.

بیماری پسوریازیس

پسوریازیس می تواند در خانواده ها به صورت ارثی ایجاد شود ، اگرچه نقش ژنتیک  به صورت دقیق در ایجاد پسوریازیس مشخص نیست.

علائم پسوریازیس در بسیاری از افراد به دلیل یک رویداد خاص شروع می شود یا بدتر می شود. محرک های احتمالی پسوریازیس شامل آسیب به پوست ، عفونت های گلو و استفاده از داروهای خاص است. این بیماری مسری نیست ، بنابراین نمی تواند از فردی به فرد دیگر منتقل شود.

نحوه تشخیص پسوریازیس

پزشک  اغلب می تواند پسوریازیس را بر اساس ظاهر پوست بیمار تشخیص دهد. در موارد نادر ، یک نمونه کوچک از پوست به نام بیوپسی برای آزمایش در زیر میکروسکوپ به آزمایشگاه ارسال می شود.

این نوع آزمایش دقیق ،  پسوریازیس را به صورت قطعی تشخیص می دهد  و سایر اختلالات پوستی مانند درماتیت سبورئیک ، لیکن پلان ، لیکن سیمپلکس و پیتیریازیس رزا را رد می کند.

اگر پزشک در تشخیص نوع مشکل بیمار مطمئن نباشد  ، یا اگر وضعیت بیمار شدید و ناراحت کننده باشد ، ممکن است بیمار به متخصص تشخیص و درمان بیماری های پوستی (متخصص پوست) ارجاع داده شود.

اگر پزشک بیمار مشکوک به ابتلا به آرتریت پسوریاتیک باشد ، که گاهی اوقات از عوارض پسوریازیس است ، ممکن است بیمار به پزشک متخصص آرتریت (روماتولوژیست) ارجاع داده شوید.

ممکن است برای رد سایر بیماریها مانند آرتریت روماتوئید آزمایش خون انجام شود  و ممکن است از اشعه ایکس برای شناسایی مفاصل آسیب دیده استفاده شود.

درمان پسوریازیس

هیچ درمان قطعی برای پسوریازیس وجود ندارد ، اما طیف وسیعی از درمان ها می توانند علائم و ظاهر لکه های پوستی را بهبود بخشند.

در بیشتر موارد ، اولین درمان مورد استفاده ، درمان موضعی است ، مانند آنالوگ ویتامین D یا کورتیکواستروئیدهای موضعی است . درمان های موضعی شامل کرم ها و پمادهایی است که روی پوست اعمال می شود.

درمان پسوریازیس

 

اگر این موارد موثر نباشند یا شرایط بیمار شدیدتر شود ، ممکن است از درمانی به نام فتوتراپی استفاده شود. فتوتراپی شامل قرار دادن پوست بیمار در معرض انواع خاصی از اشعه ماوراء بنفش است.

در موارد شدید ، که درمانهای فوق بی اثر است ، ممکن است از درمانهای سیستمیک استفاده شود. این روش شامل داروهای خوراکی یا تزریقی هستند که در کل بدن کار می کنند.

زندگی با پسوریازیس چگونه است ؟

اگرچه پسوریازیس برای برخی از افراد تنها یک تحریک جزئی است ، اما می تواند تأثیر قابل توجهی بر کیفیت زندگی افرادی که به شدت تحت تأثیر قرار دارند داشته باشد.

به عنوان مثال ، برخی از افراد مبتلا به پسوریازیس به دلیل تاثیری که این بیماری بر ظاهر آنها دارد ، اعتماد به نفس پایینی دارند. همچنین حساسیت ، درد و تورم در مفاصل و بافت همبند بسیار شایع است. این بیماری به عنوان آرتریت پسوریاتیک شناخته می شود.

در صورت ابتلا به پسوریازیس و نگرانی در مورد سلامت جسمی و روحی خود با پزشک پوست مشورت نمایید . یک متخصص پوست می تواند در صورت لزوم مشاوره و درمان بیشتری را ارائه دهد.

 

همچنین گروههای حمایتی برای افراد مبتلا به پسوریازیس وجود دارد ، مانند انجمن پسوریازیس ، که در آن می توان با سایر افراد مبتلا به این بیماری صحبت کنید.

 بیماری پسوریازیس

پسوریازیس یک اختلال پوستی است که باعث می شود سلول های پوست تا 10 برابر سریعتر از حالت طبیعی تکثیر شوند. این مشکل باعث می شود که پوست به صورت لکه های قرمز  از برآمدگی  و با فلس های سفید پوشیده شود .این لکه ها می توانند در هر نقطه از بدن رشد کنند ، اما بیشتر در پوست سر ، آرنج ، زانو و کمر ظاهر می شوند. پسوریازیس نمی تواند از فردی به فرد دیگر منتقل شود.

شرکت مراقبتی پرستار آراد   با داشتن مجوز رسمی از وزارت بهداشت و سال ها تجربه در امر ارائه خدمات مراقبت و پرستاری در منزل آمادگی دارد با کادری مجرب و متخصص به صورت شبانه روزی در خدمت همشهریان گرامی باشد.

کادر مجرب این مرکز در قالب پرستار سالمند ، پرستار بیمار و پرستار کودک همواره با در نظر گرفتن آخرین استانداردهای خدمات مراقبتی و پرستاری به ارائه خدمت پرداخته و آسایش و امنیت عزیزان شما را اولویت اصلی خویش قرار داده است.

برای دریافت اطلاعات بیشتر تنها کافی است که با کارشناسان این مرکز تماس حاصل نموده و مشاوره رایگان دریافت نمایید.

هشدار! این مطلب صرفا جنبه آموزشی دارد و برای استفاده از آن لازم است با پزشک یا متخصص مربوطه مشورت کنید.

لطفا به این مقاله امتیار دهید.

 

این مقاله چه میزان برای شما مفید بود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست