1. پرستار آراد
  2. مقالات
  3. نکاتی برای پیشگیری از مشکلات بهداشت دهان و دندان
بهداشت دهان

نکاتی برای پیشگیری از مشکلات بهداشت دهان و دندان

بهداشت مناسب دهان و دندانOral Health می تواند علاوه بر محافظت از دندان ها ، فواید زیادی داشته باشد . معمولا افرادی که در رعایت بهداشت دهان و دندان ضعیف عمل می نمایند با مشکلات زیر گریبان گیر هستند :

بهداشت دندان

مشکل عزت نفس
مشکل برای یافتن کار
عدم توانایی مشارکت و عملکرد خوب در مدرسه
ناراحتی دهانی
مشکلات گفتاری
سو تغذیه
مشکلات بلع

عفونت دهانی که مورد توجه قرار نگرفته باشد یا سرطان دهان درمان نشده می تواند کشنده باشد.برخی از روش های جهانی برای حفظ سلامت دندان وجود دارد ، مانند مراجعه منظم به دندانپزشک و مسواک زدن مرتب و کشیدن نخ دندان.

گرچه ممکن است برخی از افراد نیاز به اقدامات احتیاطی اضافی داشته باشند اما با رعایت موارد بیان شده در این مقاله می توان گام موثری در حفظ بهداشت دهان و دندان انجام شود.

کودکان :

پوسیدگی در اوایل دوران کودکی ECC یا سندرم شیشه شیر کودک ، الگوی متمایز پوسیدگی دندان است. وقتی اولین بار علایم این سندرم ظاهر شود ، ممکن است لکه های سفید نزدیک خط لثه را مشاهده کنید.

بهداشت کودکان

این لکه ها با پیشرفت پوسیدگی قهوه ای رنگ می شوند. درمان به موقع برای کاهش سطح پوسیدگی مهم است.قندهای باقی مانده روی دندان ها می توانند منجر به ECC شوند. این قندها ممکن است از شیر ، آب میوه یا غذاها به روی دندان باقی بماند.

پیشگیری از پوسیدگی دندان در کودکان :

تغذیه از شیشه شیر را به زمان وعده های غذایی محدود کنید.کودک خود را با شیشه شیر نخوابانید. شیر یا شیره ای که در دهان جمع می شود ، سبب تجمع قندها به روی دندان ها و گسترش باکتری ها در دهان کودک میگردد .

قبل از رشد دندان های او ، کودک خود را با پاک کردن لثه های خود دو بار در روز با یک پارچه نازک و تمیز ، مانند یک دستمال ، به مراقبت های دهانی منظم عادت دهید.

پس از رویش دندان های کودک ، با مسواک مخصوص و آب دندان های او را تمیز کنید . تا زمانی که کودک شما به اندازه کافی بزرگ نیست که بتواند کف را تف کند ، از خمیر دندان استفاده نکنید.

بلعیدن خمیردندان در حالی که دندان های کودک در حال رشد است می تواند شرایطی به نام فلوروز ایجاد کند که از جذب بیش از حد فلوراید ایجاد می شود و باعث می شود دندان های کودک لکه دار یا دانه ای به نظر برسد.باید کودک خود را تا 1 سالگی از شیشه شیر جدا کنید. می توانید به جای آن از یک فنجان کوچک استفاده نمایید.

پیشگیری از مشکلات دهان و دندان در زنان:

زنان در مراحل مختلف زندگی ممکن است دچار مشکلات مختلف دندانپزشکی شوند :

سال های نوجوانی
هنگامی که یک زن جوان شروع به قاعدگی می کند ، پریود او ممکن است با زخم های دهان یا تورم لثه همراه باشد.

بلوغ زودرس
زنان در سنین باروری لازم است به شدت به بهداشت دهان و دندان اهمیت دهند . بیماری پریودنتال خطر تولد زودرس نوزاد با وزن کم هنگام تولد را افزایش می دهد.

بهداشت دهان زنان

بارداری
در دوران بارداری ، افزایش پروژسترون و سایر هورمون ها می تواند تعادل طبیعی بدن شما را بر هم بزند. این شرایط می تواند منجر به التهاب لثه ، بزاق بسیار کم یا بیش از حد یا رشد تومور خوش خیم یا بدخیم در لثه ها به نام گرانولوم شود.

استفراغ مکرر ناشی از تهوع صبحگاهی در دوران بارداری می تواند با حل شدن مینای دندان باعث پوسیدگی دندان شود. بهترین راه برای جلوگیری از این مشکلات رعایت بهداشت دهان و دندان است. در مورد هرگونه نگرانی در خصوص دهان و دندان با دندانپزشک یا پزشک خود مشورت کنید.

در حین بارداری از ویزیت های دندانپزشکی خود صرف نظر نکنید. مراقبت از دندان برای زنان باردار بی خطر است. فقط لازم است مطمئن شوید که به دندانپزشک خود اطلاع داده اید که باردار هستید.

یائسگی
هنگامی که زنان به یائسگی می رسند ، کمبود استروژن آنها را در معرض خطر بیماری پریودنتال قرار می دهد.بسیاری از زنان همچنین دارای سندرم سوزش دهان BMS) هستند.

این اختلال با احساس سوزن سوزن شدن ناخوشایند در دهان که گاهی اوقات با تغییر در درک چشایی همراه است ، مشخص می شود. این بیماری با کرم های دارویی یا قرص و داروهای خوراکی درمان می شود.

سالمندان
با افزایش سن ، به خصوص اگر دندان سالمند از دست رفته باشد یا دندان مصنوعی نامناسب داشته باشد ، مشکلات در جویدن غذا بروز می نماید .
همچنین ممکن است سالمند از داروهایی استفاده کند که باعث خشکی دهان می شوند.

بهداشت دهان سالمند

این مشکل می تواند در بلع نیز مشکل ایجاد کند و منجر به سو تغذیه شود.علاوه بر این ، داشتن دهان خشک می تواند باعث تجمع باکتری ها ، ایجاد بوی بد دهان ، بیماری لثه و عفونت شود.

طبق گزارش مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری ، 23 درصد از سالمندان 65 تا 74 ساله دارای بیماری شدید پریودنتال هستند. مشکلات دهان و دندان در دوران سالمندی اغلب در نتیجه موانع بهداشت دهان ، مانند آرتروز و اختلال حافظه است.

سالمندان در خانه سالمندان :

سالمندانی که در مراکز مراقبتی مانند خانه سالمندان نگهداری می شوند ممکن است دچار معلویت های جسمی و ذهنی مختلفی باشند.آنها اغلب برای بهداشت دهان و دندان به پرستار سالمند وابستگی دارند. ارائه این مراقبت ها گاهی اوقات دشوار است.

ممکن است سالمندی که مشکل ذهنی یا جسمی خاصی دارد در هنگام انجام موارد بهداشتی دهان و دندان توسط پرستار سالمند دچار آشفتگی گردد و پرخاشگری نماید . در حقیقت ، پرخاشگری در بین سالمندانی که در این شرایط قرار دارند زیاد دیده می شود در نتیجه ، ممکن است مراقبت های دهانی با عجله انجام شود یا به کلی کنار گذاشته شود و در دراز مدت سبب بروز مشکلات جدی در دهان و دندان سالمند گردد.

اقدامات ویژه ای مانند محدود کردن حرکات سالمند یا استفاده از داروهای خاص ممکن است لازم باشد تا پرستار سالمند بتواند رژیم بهداشت دهان و دندان را ادامه دهد.

مبتلایان به HIV یا ایدز

افراد مبتلا به اچ آی وی یا ایدز در برابر عفونت های فرصت طلب حفره دهان آسیب پذیر هستند. یک لکه سفید به روی زبان به نام لکوپلاکیا گاهی اوقات نشانه های اولیه عفونت HIV یا ایدز است.

علاوه بر این ، افراد مبتلا به اچ آی وی یا ایدز ممکن است به عفونت های قارچی دهان مانند هیستوپلاسموز ، آسپرژیلوز و کاندیدیازیس دهان نیز مبتلا شوند.

نکاتی برای سلامتی دهان و دندان

در حالی که ممکن است برخی از افراد نیاز به توجه بیشتر به سلامت دهان و دندان خود داشته باشند ، همه باید بهداشت دهان و دندان را به خوبی رعایت کنند.

سلامت و بهداشت دهان

در اینجا چند نکته برای راهنمایی شما در مسیر رسیدن به سلامت دهان و دندان وجود دارد:

برای نظافت و معاینه سالی یک تا دو بار به دندانپزشک مراجعه کنید.
حداقل دو بار در روز دندان های خود را با یک خمیر دندان فلوراید مسواک بزنید.
هر سه تا چهار ماه یکبار مسواک یا سر مسواک خود را تعویض کنید.
حداقل یک بار در روز از نخ دندان استفاده کنید.
زبان خود را مسواک بزنید تا باکتری ها از بین بروند و نفس شما تازه شود.
برخی از افراد نیاز دارند تا از درمان های حاوی فلوراید و دهانشویه استفاده نمایند

اگر یکی از موارد زیر را مشاهده کردید باید سریعا به دندانپزشک خود مراجعه نمایید :

لثه های قرمز ، متورم یا لثه هایی که خونریزی می کنند
حساسیت شدید به گرما یا سرما
مشکل در جویدن
بوی بد دهان
شل شدن دندان دائمی
دندان درد مداوم
آبسه

شرکت مراقبتی مهر پرستار آراد  با داشتن مجوز رسمی از وزارت بهداشت و سال ها تجربه ارزشمند در ارائه خدمات مراقبت و پرستاری در منزل آمادگی دارد به صورت شبانه روزی به همشهریان گرامی ارائه خدمت نماید.

کادر متخصص و آموزش دیده این مرکز در قالب پرستار کودک ، پرستار سالمند و پرستار بیمار با اندوختن تجارب ارزشمند در طی سال ها خدمت رسانی همواره آماده حضور در کنار شما عزیزان می باشد

این مقاله چه میزان برای شما مفید بود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست