نوسوفوبیا Nosophobia یا ترس از بیماری نوعی ترس شدید یا غیر منطقی از ابتلا به بیماری است. این فوبیای خاص گاهی اوقات به عنوان فوبیای بیماری شناخته می شود.
همچنین ممکن است بشنوید که از این نوع فوبیا به عنوان بیماری دانشجویان پزشکی یاد می شود. این نام از مفروضات قبلی ناشی می شود که نوسوفوبیا بیشتر دانشجویان پزشکی را که با اطلاعاتی در مورد بیماری های مختلف احاطه شده اند تحت تأثیر قرار می دهد.
وقتی مشکلات و بیماری های جدی بهداشتی در جامعه گسترش می یابد احساس اضطراب معمول است. اما برای افراد مبتلا به نوسوفوبیا ، این اضطراب می تواند طاقت فرسا باشد ، و بر زندگی روزمره آنها تأثیر بگذارد.
ادامه مطلب را بخوانید تا درباره نوسوفوبیا ، علائم و روش درمان آن بیشتر بدانید.
علائم نوسوفوبیا چیست؟
علامت اصلی نوسوفوبیا ترس و اضطراب قابل توجهی در مورد ابتلا به یک بیماری است که معمولاً این بیماری یک بیماری شناخته شده و به طور بالقوه تهدید کننده زندگی است ، مانند سرطان ، بیماری قلبی یا HIV.
این نگرانی حتی پس از معاینات پزشکی نیز ادامه دارد. ممکن است تمایل داشته باشید که به طور مکرر برای معاینات یا آزمایشات به پزشک مراجعه کنید ، حتی اگر قبلاً از سلامت کامل خود مطمین باشید .
این ترس و اضطراب شدید می تواند منجر به علائم جسمی شود ، از جمله:
سرگیجه
حالت تهوع
افزایش نبض
تعریق
تنفس سریع و پی در پی
مشکل خواب
نوسوفوبیا همچنین شامل اجتناب است. شاید اصلاً نخواهید در مورد این بیماری چیزی بدانید. اما شنیدن این موضوع در اخبار یا ابتلای دیگران ممکن است باعث پریشانی شما شود. یا ممکن است از وسایل حمل و نقل عمومی یا رفتن به فضاهایی مانند فروشگاه های مواد غذایی اجتناب کنید.
اگر سابقه خانوادگی ابتلا به بیماری خاصی را دارید ، ممکن است برای جلوگیری از تمام عوامل خطر احتمالی ، از تلاش خود صرف نظر کنید.
از طرف دیگر ، برخی از افراد مبتلا به بیماری افسردگی ترجیح می دهند تا آنجا که می توانند در مورد عوارض بیماری ها یاد بگیرند. آنها ممکن است ساعتها وقت خود را صرف خواندن عوارض یا نظارت بر اخبار مربوط به بیماری احتمالی کنند.
نوسوفوبیا چه تفاوتی با هیپوکندری دارد؟
نوسوفوبیا اغلب با هیپوکندری اشتباه گرفته می شود ، که اکنون به عنوان اختلال اضطراب بیماری شناخته می شود. در حالی که نوسوفوبیا شامل ترس از ابتلا به یک بیماری خاص است ، اختلال اضطراب بیماری نگرانی های عمومی تری راجع به بیماری را شامل می شود.
کسی که دارای اختلال اضطراب بیماری است ممکن است نگران باشد که علائم جزئی مانند گلودرد یا سردرد نشانه یک مسئله جدی است. ممکن است کسی که به نوسوفوبیا مبتلا باشد هیچ علائم جسمی نداشته باشد اما نگران این باشد که در واقع یک بیماری پزشکی جدی و کشنده داشته باشد (یا قرار است داشته باشد).
به عنوان مثال ، فردی با اختلال اضطراب بیماری ممکن است نگران باشد که سردرد وی از علائم تومور مغزی است. ممکن است فردی که به نوسوفوبیا مبتلا باشد ، نگران ایجاد تومور مغزی باشد ، حتی اگر هیچ علامتی نداشته باشد.
افراد مبتلا به اختلال اضطراب بیماری نیز بیشتر به دنبال اطمینان یافتن از سلامت خود یا عزیزان خود به صورت مکرر به پزشک مراجعه نمایند .اما ممکن است فردی که مبتلا به نوسوفوبیا باشد ، از فکر کردن در مورد سلامتی خود یا بیماری زمینه ای که نگران آن هستند ، اجتناب کند ، گرچه همیشه اینطور نیست.
علت نوسوفوبیا:
عوامل متعددی ممکن است در نوسوفوبیا موثر باشند و در بسیاری از موارد ، دلیل اصلی مشخصی وجود ندارد.
اگر یکی از نزدیکان فرد مبتلا به نوسوفوبیا به بیماری جدی مبتلا باشد و عوارضی داشته باشد ، ممکن است فرد نگران باشد که این اتفاق برای شما او هم بیفتد. این امر به ویژه در صورت مراقبت از شخص بیمار صادق است.
نوسوفوبیا ممکن است در هنگام شیوع بیماری ها نیز بیشتر مشاهده شود . در این موارد ، ممكن است فرد بیمار از به دنبال تصاویر خبری در مورد این بیماری باشد یا دائماً در مورد آن با دوستان یا همكاران خود گفتگو نماید .
در سالهای اخیر ، متخصصان اظهار داشته اند كه دسترسی آسان به اطلاعات بهداشتی و پزشکی در اینترنت نیز می تواند در بروز این بیماری نقش داشته باشد. امروزه می توانید لیستی دقیق از علائم و عوارض مرتبط با هر بیماری را به صورت آنلاین پیدا کنید.
اگر قبلاً دچار مشکل اضطراب بوده اید یا سابقه خانوادگی و ارثی اضطراب داشته باشید ، احتمالاً بیشتر به نوسوفوبیا مبتلا خواهید شد.
چگونه نوسوفوبیا تشخیص داده می شود؟
اگر نگرانی و اضطراب در مورد ابتلا به بیماری روند زندگی روزمره را دشوار کند یا تأثیر منفی بر کیفیت زندگی داشته باشد ، نوسوفوبویا تشخیص داده می شود.
اگر نگران هستید که اضطراب شما در مورد بیماری ها غیر طبیعی باشد ، با ارائه دهنده خدمات بهداشتی خود مشورت نمایید. آنها می توانند شما را به متخصصی که تجربه تشخیص و درمان هراس را دارد ، ارجاع دهند.
اگر دچار پریشانی می شوید که مربوط به ترس از بیماری است ، صحبت با یک درمانگر را در نظر بگیرید. در درمان ، شما می توانید ترس خود را حل کنید و برای مقابله با آن راهکارهایی پیدا کنید.
درمان نوسوفوبیا
در حالی که هراس های خاص همیشه به درمان نیاز ندارند ، نوسوفوبیا می تواند ترس از رفتن به هرجایی را که ممکن است در معرض یک بیماری خاص باشید قرار دهد.
این می تواند کار ، مدرسه رفتن یا رسیدگی به سایر نیازها را با مشکل روبرو کند.
درمان می تواند برای فوبیاهای خاص بسیار مفید باشد. دو نوع اصلی از درمان مورد استفاده قرار گرفتن در معرض عامل ایجاد کننده ترس و درمان شناختی رفتاری است.
مرکز پرستاری پرستار آراد با داشتن مجوز رسمی از وزارت بهداشت و سال ها تجربه ارزشمند در ارائه خدمات مراقبت و پرستاری در منزل آمادگی دارد به صورت شبانه روزی به همشهریان گرامی ارائه خدمت نماید.
کادر متخصص و آموزش دیده این مرکز در قالب پرستار کودک ، پرستار سالمند و پرستار بیمار با اندوختن تجارب ارزشمند در طی سال ها خدمت رسانی همواره آماده حضور در کنار شما عزیزان می باشد.
هشدار! این مطلب صرفا جنبه آموزشی دارد و برای استفاده از آن لازم است با پزشک یا متخصص مربوطه مشورت کنید.
لطفا به این مقاله امتیار دهید.