1. پرستار آراد
  2. مقالات
  3. با ترس های طبیعی کودکان آشنا شویم
انواع ترس های طبیعی کودکان

با ترس های طبیعی کودکان آشنا شویم

آشنایی با ترس های طبیعی کودکان Normal Childhood Fears  باعث می شود که والدین با انجام عکس العمل مناسب به جلوگیری از این ترس ها کمک نمایند و در صورت بروز مشکلات جدی تر با پزشک متخصص مشورت نمایند.

 ترس های طبیعی کودکان خردسال

طبیعی است که کودکان گاهی اوقات احساس ترس کنند. ترس احساسی است که می تواند به بچه ها در محتاط بودن و دوری از خطرات کمک کند. چیزهای جدید ، بزرگ ، بلند یا متفاوت در ابتدا می توانند برای کودکان ترسناک به نظر برسند. والدین می توانند در هنگام رویارویی کودک با عوامل ترس به بچه ها کمک کنند تا احساس امنیت و آرامش کنند.

انواع ترس های طبیعی کودکان :

برخی از ترس ها در سنین خاص معمول و طبیعی است .برخی از ترسهای شایع در دوران کودکی عبارتند از:
تنها بودن. تاریکی. سگ یا سایر حیوانات بزرگ. ارتفاع. گرفتن عکس رادیولوژی یا مراجعه به پزشک. صداهای ناآشنا یا بلند. هیولاهای خیالی  زیر تخت ، و غیره که این ترس ها با توجه به سن کودک متفاوت می باشد.

نوزادان از افراد غریبه می ترسند .

هنگامی که نوزادان حدود 8-9 ماه دارند ، می توانند چهره افرادی را که می شناسند تشخیص دهند. به همین دلیل چهره های جدید می توانند از نظر آنها ترسناک به نظر برسند . حتی یک پرستار کودک یا یکی از اقوام جدید برای آنها ترسناک است و ممکن است در این شرایط کودک گریه کند یا به والدین بچسبد تا احساس امنیت بیشتری کنند.

کودکان نوپا احساس اضطراب جدایی می کنند.

در زمانی بین 10 ماه تا 2 سالگی ، بسیاری از کودکان نوپا ترس از جدا بودن از والدین را دارند. آنها نمی خواهند والدین آنها را در مهد کودک یا هنگام خواب ترک کند. این کودکان ممکن است گریه کنند ، به والدین بچسبند و سعی کنند در نزدیکی والدین خود بمانند.

 ترس های طبیعی کودکان زیر 7 سال

بچه های 4 تا 6 ساله از چیزهای “تخیلی” می ترسند.

کودکان 4 تا 6 سال می توانند چیزهای مختلف را تصور کنند. اما آنها همیشه نمی توانند تفاوت واقعیت و خیال را تشخیص دهند. از نظر آنها هیولاهای ترسناکی که تصور می کنند واقعی به نظر می رسند.

آنها از آنچه در زیر تخت یا کمد آنها قرار دارد می ترسند. بسیاری از این کودکان از تاریکی در هنگام خواب می ترسند. برخی از آنها به خاطر این تخیلات خواب های ترسناک می بینند . بچه های 4 تا 6 ساله ممکن است از صداهای بلند مانند رعد و برق یا آتش بازی نیز بترسند .

بچه های بزرگتر از 7 سال از خطرات واقعی می ترسند.

وقتی بچه ها 7 سال یا بیشتر هستند ، هیولاهای زیر تخت نمی توانند آنها را بترسانند (زیاد) زیرا آنها می دانند که این تخیلات واقعی نیستند. در این سن ، بعضی از بچه ها از چیزهایی که ممکن است در زندگی واقعی اتفاق بیفتد ترس دارند.

آنها ممکن است از اینکه یک “آدم بد” به خانه وارد شود، ترس داشته باشند. آنها ممکن است از بلایای طبیعی که در مورد آنها می شنوند ترس داشته باشند. آنها ممکن است از صدمه دیدن یا مرگ یکی از عزیزانشان ترس داشته باشند. نوجوانان دبیرستانی همچنین ممکن است نسبت به تکالیف مدرسه ، نمرات یا ارتباط با دوستانشان مضطرب باشند.

نوجوانان ممکن است ترس اجتماعی داشته باشند.

نوجوانان ممکن است نسبت به ظاهر و چهره خود احساس اضطراب داشته باشند. ممکن است قبل از ارائه گزارش در کلاس ، ورود به مدرسه جدید ، امتحانی بزرگ یا بازی در یک مسابقه بزرگ ، اضطراب یا ترس داشته باشند.

اقداماتی که در هنگام بروز ترس های طبیعی کودکان می توان انجام داد

– نوزاد ، کودک نوپا یا کودک بسیار خردسال خود را با گفتن ” عزیزم آروم باش ، جات امنه ، من اینجا هستم” آرام کنید. به کودک خود بگویید که برای محافظت از او آنجا هستید. آغوش و کلمات آرامش بخشی به کودک خود بگویید تا احساس امنیت کند.

 والدین و ترس های طبیعی کودکان
– وقتی کودک شما از ترسهای خود می گوید با او در این مورد صحبت کنید و به حرفهایش گوش دهید. آرام باشید. به کودک خود کمک کنید تا احساسات خود را به زبان بیاورد.

– به بچه ها کمک کنید چیزهای جدید را امتحان کنند. به کودک خود بیاموزید در حالی که او را در آغوش دارید به فرد جدیدی عادت کند و به او اجازه دهید احساس امنیت کند. به زودی ، فرد جدید دیگر غریبه به نظر نمی رسد.

– در ابتدا به کودک نوپای خود بیاموزید که ممکن است شما برای مدت کوتاهی از او دور شوید. وقتی لازم شد از کودک خود جدا شوید و با یک بغل و لبخند به او بگویید که حتما بر می گردید . به فرزندتان اجازه دهید یاد بگیرد که شما همیشه برمی گردید.

– برای کودک خردسال خود که از تاریکی می ترسد ، یک برنامه آرامش بخش قبل از خواب داشته باشید. برای کودک خود لالایی یا کتاب بخوانید و بگذارید فرزندتان احساس امنیت و دوست داشته شدن کند.

– به کودک خود کمک کنید تا آرام آرام با ترس های خود روبرو شود. به عنوان مثال ، با هم هیولاهای زیر تخت را بررسی کنید. با بودن در آنجا برای حمایت از او ، بگذارید فرزندتان خودش ببیند که جای ترسی وجود ندارد. به او کمک کنید شهامت خود را بدست آورد .

علل  ترس های طبیعی کودکان
– تصاویر ، فیلم ها یا نمایش های ترسناک که بچه ها می بینند را محدود کنید. این موارد می تواند باعث ترس شدید کودک شود.

– به بچه ها و نوجوانان کمک کنید تا یاد بگیرند که برای چالش هایی مانند آزمون ها یا گزارش کلاس از چند روز قبل آماده شوند. به آنها بگویید که شما به آنها ایمان دارید و آنها حتما موفق خواهند شد .

آیا ترس  فرزند من جزو ترس های طبیعی کودکان است یا نیاز به بررسی دارد ؟

اکثر بچه ها با حمایت والدین خود با ترس های طبیعی کودکان کنار می آیند. هرچه کودک بزرگتر شود از ترس هایی که در سنین پایین داشتند ، عبور می کنند.
بعضی از بچه ها اوقات سخت تری دارند و برای درمان ترس نیاز به کمک بیشتری دارند. اگر ترس شدید باشد یا کودک را از انجام کارهای عادی زندگی باز دارد ، این موضوع ممکن است نشانه ای از یک اختلال اضطرابی باشد.

در این شرایط بهتر است با دکتر مشورت نمایید :

  • به نظر می رسد ترس شدید از عاملی دارد که با سن او تناسب ندارد
  • ترس سبب ناراحتی یا نگرانی شدید در کودک شود
  • کودک از انجام کارهایی مانند رفتن به مدرسه ، تنها خوابیدن یا دور بودن از والدین ناتوان باشد
  • ترس علائم جسمی ایجاد کند (مانند دل درد ، سردرد یا طپش قلب ) یا کودک احساس نفس تنگی ، سرگیجه یا مریضی کند

شرکت مراقبتی مهر پرستار آراد با داشتن مجوز رسمی از وزارت بهداشت و کادری مجرب و متخصص آماده ارائه خدمات مراقبت و پرستاری در منزل است. کادر متخصص این مرکز متشکل از پرستار سالمند ، پرستار کودک و پرستار بیمار به صورت شبانه روزی درخدمت هشمهریان گرامی میباشد. تنها کافی است با کارشناسان این مرکز تماس حاصل فرمایید تا در اسرع وقت در خصوص اعزام پرستار مورد نظر شما اقدام گردد.

 

2 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • شما نیرویی دارید که به صورت تخصصی برای کودک اوتیسم باشه و سابقه کار با کودک اوتیسم داشته باشه؟

    پاسخ
    • کارشناس پرستاری
      2023/09/02 11:04

      با سلام وقتتون بخیر بله قطعا نیروهای داریم که فقط کودک اوتیستم و کودک بیش فعال کار میکنن به صورت تخصصی.

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست