1. پرستار آراد
  2. مقالات
  3. تفکر منفی و زوال عقل:آیا ارتباطی بین افکار منفی تکرار شونده و بروز زوال عقل وجود دارد؟
انواع تفکر منفی و زوال عقل

تفکر منفی و زوال عقل:آیا ارتباطی بین افکار منفی تکرار شونده و بروز زوال عقل وجود دارد؟

تفکر منفی و زوال عقل  Negative Thinking and  Dementia Risk    در ارتباط مستقیم با یکدیگر قرار دارند. تفکر منفی می تواند به مغز شما آسیب برساند و خطر ابتلا به زوال عقل را افزایش دهد.

علل تفکر منفی و زوال عقل
محققان می گویند تفکر منفی تکراری می تواند خطر ابتلا به زوال عقل را افزایش دهد. همچنین آنها  خاطرنشان كردند كه در مطالعات اخیر ، شركت كنندگاني كه تفكر منفي تكراري داشتند ، از نظر شناختي دچار افت شده بودند و مشكلات ذهنی بيشتري داشتند.

این افراد همچنین دارای مقادیر بالاتری از رسوبات پروتئین تاو و آمیلوئید بودند که هر دو با بیماری آلزایمر مرتبط هستند. کارشناسان می گویند ذهن آگاهی و سایر تکنیک ها می توانند به کاهش الگوهای تفکر منفی کمک کنند.

تاکید بر مثبت اندیشی ، از بین بردن منفی نگری هم باث بهتر شدن حال شما خواهد شد و هم به سلامت مغز شما کمک شایانی خواهد نمود.

در یک مطالعه جدید ، محققان دانشگاه کالج لندن دریافتند که تفکر منفی تکراری با کاهش توانایی شناختی مغز ، تعداد بیشتر رسوبات مضر پروتئین در مغز و در نتیجه خطر بیشتر زوال عقل ارتباط مستقیم دارد.

“افسردگی و اضطراب در اواسط زندگی و پیری به عنوان عوامل خطر ساز در بروز زوال عقل شناخته شده است. ثابت شده است که برخی از الگوهای فکری که در افسردگی و اضطراب نقش دارند ، می تواند دلیل اساسی باشد که چرا افراد مبتلا به این اختلالات احتمال بیشتری دارد که به زوال عقل مبتلا شوند.

“در کنار سایر مطالعات ، که افسردگی و اضطراب را با خطر زوال عقل مرتبط می کند ، انتظار داریم که الگوهای تفکر منفی مزمن برای مدت زمان طولانی می تواند خطر ابتلا به زوال عقل را افزایش دهد. دانشمندان معتقدند که نتایج این مطالعه تعجب آور نیست. تحقیقات قبلی بارها و بارها بر وجود رابطه بین افسردگی و زوال عقل تاکید نموده بود .

انواع تفکر منفی و زوال عقل
انواع تفکر منفی تکراری

شامل نشخوار فکری ، تمرکز مکرر روی یک فکر و نگرانی و مشکلات در سازماندهی ، تعیین توالی و برنامه ریزی مداوم است.

به نظر می رسد افرادی که بدون مشکلات شناختی و اضطراب و افسردگی پیر می شوند بهتر می توانند مثبت فکر کنند یا ورودی های افکار منفی را نادیده بگیرند و روی موارد مثبت تمرکز کنند.

  چگونه با وجود تفکر منفی و خطر بروز زوال عقل می توان مثبت تر باشیم:

محققان در حال انجام آزمایشاتی بر روی فعالیت هایی مانند آموزش ذهن آگاهی ، مدیتیشن و گفتار درمانی هدفمند به شکل گفتگوی مثبت با خود هستند که می تواند به کاهش تفکر منفی تکراری کمک کند.

آنها معتقدند که برای کسانی که تفکر تکراری منفی را به عنوان بخشی از یک نوع شدید اضطراب یا افسردگی تجربه می کنند ، قطع این مشکل بدون استفاده از دارو مانند داروهای ضد افسردگی مشکل است.

با این حال ، این امکان آن وجود دارد که برای تعدادی از افراد استفاده از تکنیک های ذهن آگاهی برای مهار افکار منفی ، بدون استفاده از دارو تاثیر گذار باشد.
ذهن آگاهی Mindfulness یا توجه آگاهی یک فرایند روانشناختیِ است که بر آوردن توجه به تجربیات زمان حال بدون قضاوت تاکید دارد .

به عبارتی پرورش آگاهی و هوشیاری با تکیه بر مراقبت و زیر نظر گرفتن توجه در زمان حال بدون قضاوت است.. شواهد واضحی وجود دارد که توانایی ذهن آگاهی در کاهش نشخوار فکری بسیار موثر می باشد.

درمان تفکر منفی و زوال عقل
تاثیر مدیتیشن در تفکر منفی و زوال عقل:

مدیتیشن ، که تمرین تمرکز است ، باعث می شود که انسان توانایی برگشت بارها و بارها به یک لحظه خاص چه مثبت و چه منفی، را داشته باشد و با اینکار می توان در واقع استرس را حل نمود . مدیتیشن همچنین می تواند باعث کاهش اضطراب ، درد مزمن ، افسردگی ، بیماری های قلبی و فشار خون بالا شود.

گفتگوی مثبت با خود:

صحبت با خود دبه صورت مثبت باعث می شود که در مورد خود و چیزهایی که در زندگی شما جریان دارد احساس خوبی داشته باشید. این شرایط مثل این است که صدای خوش بینانه ای در سر داشته باشید که همیشه به سمت روشن موضوعات نگاه کند. گفتگوی منفی با خود باعث می شود که فرد کاملاً احساس بدبختی نماید و حتی می توانند در روند بروز مشکلات جسمی و ذهنی در فرد تاثیرگذار باشد.

دید مثبت به زندگی

داشتن تفکر مثبت نسبت به زندگی می توانند در واقع ارزش های واقعی را در زندگی فرد ایجاد کنند و به انسان کمک کنند که موقعیت های بسیار ارزشمندی را در زندگی خلق نماید.
تأثیر مثبت اندیشی بر روی کار ، سلامتی و زندگی فرد توسط محققان مورد بررسی قرار گرفته است.
داشتن یک چشم انداز مثبت برای مغز بسیار مفید است و برای بدن نیز مفید خواهد بود . یاد گرفتن هرگونه تکنیکی که به کنترل ذهن و تمرکز بر افکار مثبت منجر می شود در هر سنی از مهم ترین اقدامات یک فرد می باشد که از این طریق می تواند تاثیرات بسیار مطلوبی بر سلامت ذهن و دوری از زوال عقل بیانجامد.

آیا افکار منفی طبیعی وجود دارد؟

محققان بر این باورند که برخی از افکار منفی بخشی طبیعی از زندگی است و داشتن درك از تفكرات منفی بخشی طبیعی از تجربه انسانی می باشد. به همین دلیل محققان برای تعیین اینکه چه چیزی طبیعی تلقی می شود و چه چیزی غیر طبیعی است باید از معیار استفاده کنند.
ما به طور قطعی نمی دانیم که آیا تفکر منفی تکراری باعث ایجاد یا تسریع بیماری آلزایمر می شود یا فقط با آن ارتباط دارد یا خیر؟

بنابراین محققان خاطر نشان می کنند که داشتن یک ذهنیت مثبت می تواند فواید زیادی بر سلامتی جسم وو ذهن فرد داشته باشد.
مطمئناً ، داشتن الگوهای تفکر سالم منجر به کیفیت بالاتر زندگی می شود. کاهش تفکر منفی تکراری ، مانند افسردگی ، اضطراب و … نیز ممکن است خطر ابتلا به انواع مشکلات سلامتی از جمله زوال عقل را کاهش دهد.

دلیل تفکر منفی و زوال عقل

تاکید بر تفکر مثبت در دوران شیوع کووید 19:

محققان بر این باورند که به ویژه در ایام شیوع بیماری کووید 19 ، داشتن یک تفکر مثبت در حین شنیدن محتوای اخبار و رسانه های اجتماعی می تواند دشوار باشد.

همه انسان ها در این دروه تحت استرس فوق العاده ای هستند كه لازم است سعی نمایند که خود را با این شرایط جدید وفق دهند ، خصوصاً این کار در افراد مسن كه خطر بیشتری برای بیماری های جدی تر دارند از اهمیت بیشتری برخوردار می باشد.

ارتباط از طریق فضای مجازی برای جلوگیری از تفکر منفی و زوال عقل:

اگر همه گیر جهانی ویروس کرونا آسیب پذیری بشریت را آشکار کرده باشد ، انعطاف پذیری آن را نیز برجسته کرده است.
انسان ها در این شرایط مجبور به سازگاری با جهانی شده اند که اکثر تعاملات فیزیکی در آن غیرممکن یا محدود شده است و بیشتر جامعه مجبور شده اند تا به تعامل مجازی تکیه نمایند . در بسیاری از نقاط ، مردم مجبور شده اند از راه دور کار کنند ، از راه دور به دکتر مراجعه کنند و غیره .

همه گیری ویروس کرونا ، سرعت پذیرش فناوری های دیجیتالی را با سرعتی بالاتر از آنچه تصور میشد ، تسریع کرده است. تحولاتی که ممکن بود سالها به طول بیانجامد در طی چند ماه ماهها اتفاق افتاده است.
در این شرایط می توان با ایجاد ارتباطات مثبت و سالم از طریق فضای مجازی با خانواده و دوستان ، با شرایط جدید سازگار شده و یک سبک زندگی نسبتاً سالم را در پیش گیرید.

دوری از در معرض اخبار قرار گرفتن بیش از حد :

بسیاری از افراد بیش از حد خود را در معرض اخبار قرار داده و به نوعی زیاده روی می کنند و این می تواند باعث بروز استرس شود. محققان بر این باروند که لازم است برای کاهش میزان استرس از دنبال نمودن بیش از حد اخبار خودداری نمایید.

شرکت مراقبتی مهر پرستار آراد یکی از معتبرترین مراکز خدمات پرستاری و مراقبت در منزل است که در به صورت شبانه روزی به ارائه خدمات می پردازد.

این مقاله چه میزان برای شما مفید بود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست