1. پرستار آراد
  2. مقالات
  3. درس های زندگی که می توانیم از سالمندان بیاموزیم
ویژگی های دوران سالمندی

درس های زندگی که می توانیم از سالمندان بیاموزیم

اگر می خواهیم  درس های زندگی  Life lessons چیزهای زیادی بیاموزیم ، چه کسی بهتر از افراد مسن می تواند نقشی محوری در آموزش ما به نسل جوان داشته باشد؟  سالمندان  بسیاری از رویدادهایی را تجربه کرده اند که ما هنوز در زندگی خود با آنها روبرو نشده ایم و ممکن است در آینده با آنها دچار چالش شویم.

تجارب دوران سالمندی

درس های زندگی که فقط می توان از سالمندان آموخت  :

1- ادراک زمان:

در دنیای پر سرعت امروز ، ریتم زندگی روزمره ما با حداکثر سرعت تنظیم شده است . با تشکر از فناوری ، ما در یک لحظه از سرتاسر جهان با خبر هستیم .

حتی اگر  کارهای زیادی را به صورت یکجا و پشت سر هم انجام می دهیم ،باز هم به نظر می رسد که زمان بسیار سریع می گذرد و به اندازه کافی وقت نداریم .در مقابل افراد سالمند همیشه از راه های آرام و سرگرم کننده کارهای خود را به انجام می رسانند و گویی زمان در کنار افراد سالمند گسترش می یابد و دیگر جایی برای عجله و شتاب وجود ندارد .

بنابراین ، به جای اینکه در زندگی به سرعت بیشتر فکر کنید به دنبال لذت بردن از لحظات خود باشید و با پیروی از سالمندان اندکی از ریتم عجولانه زندگی خود بکاهید .

2- جوان اما تنبل ، پیر اما در حال حرکت:

برای جوانان امروزی بسیاری از کارها تنها با فشردن یک دکمه یا کلیک کردن بر صفحه تلفن همراه و مانیتور ها انجام می شود . این شرایط باعث می شود که ذهن و جسم فرد با استفاده از تکنولوژِهای مدرن تنبل وکسل گردد.

در حالی که نسل قدیمی مجبور بودند از قلم  و مداد  برای نوشتن نامه های سه صفحه ای برای دوستان و اقوام در سراسر جهان استفاده کنند. بعضی از آنها هنوز هم این کار را می کنند. ما باید بپذیریم که استفاده گسترده از فن آوری ، جوانان ما را فوق العاده تنبل می کند.

3- سرگرمی به معنای تجملی بودن نیست بلکه استفاده از خلاقیت است

سالمندان بدون اینترنت ، تلفن یا تلویزیون  زنده مانده اند و زندگی شاد و سرشار از آرامشی را تجربه نموده اند . نبودن این امکانات سالمندان را از داشتن سرگرمی باز نمی داشت.

این واقعیت که آنها به سختی چیزی برای سرگرمی داشتند ، جنبه خلاق نسل قدیمی را فعال می کرد. آنها بازی و سرگرمی های زیادی ابداع نموده بودند و احتمالاً این دلیل آن است که به نظر می رسد هرگز پیر نمی شوند.

یک جمله ارزشمند دراین باره وجود دارد که : شما وقتی پیر می شوید که از سرگرمی و بازی دست می کشید.

دوران سالمندی

4- فعال بودن به معنای رفتن به زمین بازی است نه بازیهای کامپیوتری

امروزه شاهد صحنه هایی هستیم که جوانان در حال بازی کامپیوتری هستند و  ساعت ها به کاناپه چسبیده اند. این افراد تنها با حرکت دادن عضلات دست خود مشغول فعالیت هستند و به نوعی خود را در این بازی ها سرگرم نموده اند .

اما در مقابل ، افراد سالمند  هنگام بازی  و سرگرمی یکدیگر را تعقیب می کردند ،می دویدند و  اوقات خوبی را صرف فعالیت می کردند ، کاری که جوان امروزی ممکن است حتی یکبار در سال انجام ندهد .

5- درس های زندگی و احترام اجتماعی

اکثر دختران امروزی احتمالاً بر سر این موضوع اتفاق نظر دارند که گاهی به علت مزاحمت های خیابانی پیاده روی در خیابان کاری چندان دلپذیر نیست  زیرا ممکن است نظرات توهین آمیز و تندی را بشنوند. در روزگاران قدیم ، این پدیده تقریباً وجود نداشت و همه افراد  با احترام متقابل و ارزش نهادن به وجود دیگران فضای جامعه را امن و سالم نگه می داشتند .

قطعا برای مادر بزرگ های ما پیاده روری در یک بعد از ظهر بهاری بسیار دلپذیر تر از اکنون بوده است .

هوش در دوران سالمندی

6- برای سالمندان خانواده حرف اول را می زند

در زندگی امروزی  تک تک افراد خانواده در حصار تنهایی خود گیر افتاده اند و ارتباط چندانی با یکدیگر ندارنند حتی اگر زیر یک سقف زندگی کنند.

مهمترین چیزی که از پدربزرگ و مادربزرگ یاد خواهید گرفت این است که چگونه باید وقت باکیفیت را با خانواده بگذرانید نه اینکه فقط وقت بگذرانید.

از دید یک سالمند مفهوم خانواده معنای گسترده ای دارد که فقط شامل والدین و خواهر و برادرهای شما نیست ،تعریف آنها از خانواده ممکن است بستگان دور یا همسایگان را نیز در بر گیرد .

7- درس های زندگی در مورد روابط محکم خانوادگی

در جامعه امروزی که از هر سه ازدواج یکی به طلاق ختم می شود ، نسل ما برای مستحکم تر کردن رابطه نیاز مبرم به مشاوره با سالمندان دارد.

احتمالاً کلمه طلاق برای فرهنگ لغت نسل قدیمی یک واژه خارجی است.  در خانواده های قدیمی تر حتی اگر روابط بین زن و شوهر چندان عاشقانه نبود اما  همه چیز در خانواده حول محور تعهد و تلاش برای بهتر نمودن زندگی می چرخید . پدر و مادر با روابط مستحکمی که داشتند تمام تلاش خود را می نمودند تا فرزندان در رفاه و آرامش زندگی کنند.

8- دستور  پخت غذاهای  مادربزرگ

نسل امروزی به دلیل کمبود وقت و سرعت زیاد زندگی مجبور به استفاده از غذاهایی شده اند که زمان کمتری صرف پخت آن شده است و به اصطلاح بازار فست فود یا غذاهای حاضری در این دوره داغ است . اما نسل قبل ما به جای اینکه منتظر باشند تا کارگر تحویل غذا هر چه زودتر به خانه برسد،  دست به کار می شدند و با انبوده دستور پخت های غذاهای مقوی و متنوع آشپزی می نمودند .

 

درس های زندگی و آشپزی

اکثر غذاهایی که در گذشته طبخ می گردید از نظر سلامتی بسیار سالم و با محتوی بودند و نیاز های تمام اعضا خانواده را از هر گروه سنی که بودند تامین می نمود . بهتر است از مادر بزرگ خود دستور پخت غذاهای متنوع و لذیذ را یاد بگیرید و در وعده های غذایی خانواده از آنها استفاده کنید .

شرکت مراقبتی مهر پرستار آراد با داشتن مجوز رسمی از وزارت بهداشت و سال ها تجربه در امر ارائه خدمات مراقبت و پرستاری در منزل آمادگی دارد با کادری مجرب و متخصص به صورت شبانه روزی در خدمت همشهریان گرامی باشد.

کادر مجرب این مرکز در قالب پرستار سالمند ، پرستار بیمار و پرستار کودک همواره با در نظر گرفتن آخرین استانداردهای خدمات مراقبتی و پرستاری به ارائه خدمت پرداخته و آسایش و امنیت عزیزان شما را اولویت اصلی خویش قرار داده است برای دریافت اطلاعات بیشتر تنها کافی است که با کارشناسان این مرکز تماس حاصل نموده و مشاوره رایگان دریافت نمایید.

لطفا به این مقاله امتیاز دهید .

این مقاله چه میزان برای شما مفید بود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست