تنبلی چشم در بزرگسالان lazy eye in adults نوعی اختلال در بینایی است که در دروان کودکی و بزرگسالی مشاهده می گردد.
تنبلی چشم که آمبلیوپی نیز نامیده می شود ( اصطلاح پزشکی تنبلی چشم) نوعی اختلال در رشد اعصاب مربوط به بینایی است که در آن چشم حتی با استفاده از عینک طبی یا لنز تماسی قادر به رسیدن به حد طبیعی بینایی نیست. تنبلی چشم در کودکی رخ می دهد و می تواند از بینایی طبیعی در چشم آسیب دیده جلوگیری کند.
به دلیل درجات غیر استاندارد بینایی ، دور بینی ، آستیگماتیسم و یا وجود چرخش مداوم چشم ، مغز اطلاعات یک چشم را سرکوب کرده یا نسبت به آن بی توجه است. این امر بر ایجاد دید واضح تأثیر منفی می گذارد.
تفاوت دید دو چشمی با تنبلی چشم:
به طور معمول ، مغز دو تصویر را در زوایای کمی متفاوت دریافت می کند ، و آنها را برای تولید یک تصویر سه بعدی ترکیب می کند. به این حالت دید دو چشمی گفته می شود. اما در مورد تنبلی چشم اینگونه نیست.
سرکوب اطلاعات از یک چشم، بر رشد بینایی آن چشم تأثیر منفی می گذارد. در نتیجه ، به نظر می رسد که یک چشم همه ی کارهای مربوط به بینایی را انجام می دهد. بنابراین ، چشم دیگر “تنبل” توصیف می شود.
خوشبختانه ، روش های درمانی مختلفی برای تنبلی چشم در بزرگسالان و کودکان وجود دارند و در صورت تشخیص و درمان به موقع می توان از ضعف بینایی چشم تنبل جلوگیری کرد.
زمان شروع تنبلی چشم:
تنبلی چشم به طور معمول در دوران نوزادی و اوایل کودکی آغاز می شود. در بیشتر موارد ، فقط یک چشم تحت تأثیر قرار می گیرد. اما در بعضی موارد ، تنبلی چشم می تواند در هر دو چشم ایجاد شود.
اگر تنبلی چشم در دوران کودکی تشخیص داده شود و به سرعت درمان شود ، می توان از کاهش بینایی جلوگیری کرد. اما تنبلی چشم درمان نشده می تواند باعث از بین رفتن دائمی بینایی چشم آسیب دیده شود.
همچنین ، کودکان مبتلا اغلب نمی فهمند که دید واضح با یک چشم و دید ضعیف با چشم دیگر، غیر طبیعی است. به همین دلیل است که این بیماری تا بزرگسالی بدون اقدام برای درمان باقی می ماند.
تنبلی چشم در بزرگسالان به دلیل تجربه غیر عادی بینایی در اوایل زندگی ایجاد می شود که مسیرهای عصبی بین یک لایه نازک از بافت (شبکیه) در پشت چشم و مغز را تغییر می دهد. چشم ضعیف تر سیگنال های دیداری کمتری دریافت و ارسال می کند. در نهایت ، توانایی چشم ها برای کار کردن و هماهنگی با یکدیگر کاهش می یابد و مغز ، اطلاعات ورودی چشم ضعیف را سرکوب کرده یا نادیده می گیرد.
هر چیزی که بینایی چشم را دچار تاری کند می تواند باعث تنبلی چشم شود. علل شایع این بیماری عبارتند از:
عدم تعادل عضلات (استرابیسم آمبلیوپی)
شایع ترین علت تنبلی چشم عدم تعادل در ماهیچه هایی است که وضعیت قرار گیری چشم ها را کنترل می کنند. این عدم تعادل می تواند باعث ضربدری یا منحرف شدن چشم ها شود و از همکاری آنها جلوگیری می کند.
تفاوت در وضوح دید بین چشم ها (آمبلیوپی انکساری)
تفاوت چشمگیر بین دو چشم ، اغلب به دلیل دور بینی یا نزدیک بینی یا انحنای سطح ناهموار چشم (آستیگماتیسم) می تواند باعث تنبلی چشم شود.
به طور معمول از عینک های طبی یا لنز های تماسی برای اصلاح این مشکلات استفاده می شود. در بعضی از کودکان تنبلی چشم ناشی از ترکیبی از استرابیسم و مشکلات انکساری است.
وجود هرگونه مشکل تنها در یک چشم ، مانند یک منطقه کدر در مردمک چشم (آب مروارید) می تواند دید واضح را در آن چشم منع کند .
علائم تنبلی چشم در بزرگسالان
تشخیص علائم تنبلی چشم گاهی اوقات دشوار است زیرا این بیماری به طور معمول یک مشکل رشد بینایی در نوزاد است. در اینجا برخی از ساده ترین راه ها برای تعیین اینکه آیا کودک شما تنبلی چشم دارد ، آورده شده است:
گرچه تنبلی چشم در بزرگسالان علائم جسمی ندارد ، اما علائم گویایی دارد که می تواند شامل موارد زیر باشد:
مشکل درک عمق
خستگی چشم
خستگی بینایی
سردرد
برخی از این علائم منجر به عملکرد با خطای بالا یا دشواری در فعالیت هایی مانند پرتاب یا گرفتن شی می شود. یک فرد بزرگسال ممکن است هنگام رانندگی و تصمیم گیری در مورد فاصله، با اشیا برخورد کند یا ممکن است دچار مشکل در تصمیم گیری سریع شود.
تنها راه برای تشخیص واقعی کسی که دچار تنبلی چشم است ، معاینه عملکرد چشم است. یک آزمون بینایی عملکردی شامل ارزیابی جامع پردازش اطلاعات بصری ، عملکرد دو بینی و سایر مهارت های بینایی است.
نحوه رفع تنبلی چشم در بزرگسالان:
سالیان طولانی باور بر این بود که اگر در سنین پایین مشکلات تنبلی چشم درمان نشوند ،در بزرگسالی دیگر قابل درمان نیستند اما تحقیقات اخیر داستان متفاوتی را برای ما تعریف می کند. اکنون می دانیم که مدار مغز در واقع در هر سنی در نتیجه اقدامات و تجربیات ما می تواند تغییر کند.
تنبلی چشم در بزرگسالان از طریق سه روش قابل درمان است.
توجه داشته باشید که ممکن است یک یا همه این موارد بصورت همزمان لازم باشد. در نهایت ، این به تشخیص فردی بستگی دارد.
بینایی درمانی برای درمان تنبلی چشم در بزرگسالان
بینایی درمانی مجموعه ای از تمرینات و فعالیت هایی است که به فرد کمک می کند تا مهارت های بینایی خود را بهبود بخشد. در مورد تنبلی چشم، بینایی درمانی به رشد بینایی چشم فرد کمک می کند. این روش موثرترین درمان است زیرا علت اصلی این بیماری را برطرف می کند.
عینک
برای کمک به بهبود دید دو چشمی ممکن است لنزهایی تجویز تجویز شوند. نسخه متناسب لنز با هر چشم بسیار مهم است ، زیرا داشتن نسخه ای که بینایی دو چشم را بطور همزمان و با کیفیت یکسان را فراهم می کند بسیار مهم است.
پوشانده یک چشم به وسیله جسم خارجی برای درمان تنبلی چشم در بزرگسالان
در بعضی موارد ، بهتر است با مسدود کردن ، پوشاندن یا تار کردن چشم سالم با لنزهای مخصوص ، وصله چشم یا قطره های چشمی ، چشم ضعیف را به کار وادار کنید.
آیا برای بزرگسالان ورزشی برای درمان تنبلی چشم وجود دارد؟
به عنوان بخشی از برنامه بینایی درمانی ، فعالیت ها و تمریناتی برای بهبود دید دو چشمی تجویز می شود.
بهترین روش درمانی برای این بیماری ، یک برنامه شخصی بینایی درمانی و بینایی سنجی است که توسط یک اپتومتریست رشد ،کنترل می شود .
هزینه رفع تنبلی چشم در بزرگسالان چقدر است؟
کل هزینه های درمان تنبلی چشم در بزرگسالان بسته به شدت شرایط و پوشش بیمه متفاوت خواهد بود. بیشتر برنامه های بینایی درمانی 6-9 ماه طول می کشد.
آیا برای درمان تنبلی چشم در بزرگسالان جراحی وجود دارد؟
هیچ روش جراحی برای درمان تنبلی چشم در بزرگسالان وجود ندارد.
بهبودی ازتنبلی چشم در بزرگسالان
بسته به میزان شدت بیماری، ممکن است زمان قابل توجهی برای درمان طول بکشد. به یاد داشته باشید ، این روند یک عمر سرکوب سیگنال های چشم توسط مغز را معکوس می کند.
گرچه امکان بهبود در بزرگسالان وجود دارد ، درمان تنبلی چشم نیاز به انگیزه و تعهد به ادامه دادن دارد زیرا درمان آن معمولاً بیشتر از درمان در کودکان طول می کشد.
خبر خوب برای بزرگسالان مبتلا به تنبلی چشم این است که قطعاً امکان بهبود بینایی وجود دارد. اما هیچ تضمینی وجود ندارد. هر مورد متفاوت است و هر بیمار باید از طریق تست عملکرد کاملاً ارزیابی شود. ما شدیداً شما را تشویق می کنیم که به یک متخصص چشم و بینایی مراجعه کنید و ببینید آیا درمان برای شما امکان پذیر است یا خیر.
شرکت مراقبتی مهر پرستار آراد یکی از معتبر ترین مراکز ارائه خدمات پرستاری و مراقبتی در منزل است که سال هاست در این عرضه به فعالیت مشغول است. کادر ماهر و متخصص این مرکز در قالب پرستار سالمند ، پرستار بیمار و پرستار سالمند در هر ساعت از شبانه روز آماده ارائه خدمات به همشهریان گرامی می باشند.