1. پرستار آراد
  2. مقالات
  3. 6 اشتباه والدین که منجر به بروز حسادت در کودکان می شود
علل حسادت در کودکان

6 اشتباه والدین که منجر به بروز حسادت در کودکان می شود

حسادت در کودکان Jealousy In Children  یک احساس منفی است که وقتی کودک بی توجهی خاصی را از سوی اطرافیان خود تجربه می کند برافروخته می شود.

در مورد کودکان ، ممکن است وقتی توجه والدین یا مراقبان به فرزند دیگری معطوف شود ،کودک بزرگتر احساس حسادت و ناراحتی نماید که لازم است این موضوع مورد توجه والدین قرار گیرد .

در بسیاری از موارد در صورت اصلاح رفتار اشتباه والدین این حسادت ها در کودکان کمرنگ شده و به تدریج از بین می روند .

علایم حسادت در کودکان
بیشتر کودکان به مادران خود وابسته هستند ، بنابراین اگر توجه مادر به طور کامل به آنها معطوف نباشد ، معمولاً منجر به حسادت می شود که شخص دیگری توجه مادر را جلب نماید .

حسادت در کودکان شایع است و یکی از ناخوشایندترین احساساتی است که یک کودک می تواند تجربه کند. یک کودک حسود می تواند از ترس از دست دادن عشق و توجه والدین یا مراقبین خود بترسد.

این شرایط ممکن است منجر به اضطراب و عصبانیت نسبت به خواهر و برادر یا دوستانی شود که مورد توجه قرار می گیرند. کودکان ممکن است اغلب به دلیل حسادت با هم دعوا کرده و درگیری داشته باشند.

اشتباهات والدین که باعث حسادت در کودکان می شود

رفتار والدین می تواند محرک حسادت در دوران کودکی باشد. به عنوان مثال ، کودکان اغلب مشتاق هستند که دیگران را تحت تأثیر قرار دهند و توجه والدین خود را جلب کنند.

اگر والدین همیشه به یک کودک بیشتر از دیگران توجه کنند ، ممکن است به تدریج حسادت ایجاد کند. در بخش زیر برخی از اشتباهات والدین که ممکن است باعث حسادت شود بیان شده است :

1. بیش از حد نوازش کردن

اگر کودک را به مراقبت و اهمیت بیش از حد عادت دهید ، ممکن است احساس کند که در خانه مرکز همه چیز او است . وقتی فرزند جدیدی وارد خانواده می شود یا با دوستی د رخانه روبرو شود ، احساس ناامنی می کند.

کودکان ممکن است نوزاد یا دوست خود را دلیل این ناامنی بدانند. هنگامی که مورد توجه قرار نگیرند ممکن است دچار افسردگی شوند و ممکن است در آینده دچار عقده های عمیق تری گردند.

عوارض حسادت در کودکان
2. محافظت بیش از حد

محافظت بیش از حد از کودک و سپس رها کردن او یه صورت ناگهانی به این معنی است که شما ناگهان او را در بیابان رها کرده اید. کودک ممکن است محجوب ، خجالتی و کم حرف شوند و وقتی بچه ای با اعتماد به نفس می بیند باعث حسادت آنها می شوند.

3. فرزندپروری اقتدارگرا

کنترل بیش از حد نیز یکی دیگر از اشتباهاتی است که والدین مرتکب می شوند و در نتیجه حسادت را در کودکان افزایش می دهد. وضع قوانین و مقررات سختگیرانه بدون توضیح علت ، بر کودک تأثیر می گذارد.

آنها با عدم اعتماد به نفس رشد می کنند و احساس شایستگی کمتری نسبت به خواهر و برادر یا همسالان خود می کنند.

4. مقایسه با دیگران

یکی دیگر از اشتباهات خطرناک والدین این است که فرزندان خود را با یکدیگر مقایسه می کنند. مقایسه تنها می تواند منجر به حسادت ، رقابت و عدم اعتماد به نفس شود.

5. ایجاد رقابت ناسالم

وادار کردن کودکان به انجام یک فعالیت مشابه و مقایسه نتایج آنها باعث ایجاد رقابت ناسالم در بین آنها می شود. ممکن است یکی از بچه ها مهارت کمتری نسبت به دیگری داشته باشد ، اما اصرار بر انجام همان فعالیت ممکن است اشتباه باشد و منجر به حسادت شود.

درمان حسادت در کودکان

6. ترتیب تولد

گاهی اوقات والدین ممکن است بر اساس ترتیب تولد کودک به کودک کوچکتر توجه بیشتری کنند. به عنوان مثال ، اولین خواهر یا برادر ممکن است وقتی خواهر یا برادر تازه متولد شده خود را ببینند ممکن است حسادت کنند .

با ورود نوزاد تازه متولد شده ، کودکان بزرگتر ممکن است احساس کنار گذاشته شدن نمایند که می تواند منجر به حسادت شود.

در دوران کودکی ، ممکن است زمانی که فرزندان شما با یکدیگر بازی می کنند ، متوجه علائم حسادت در آنها شوید. این علایم آنقدر شایع خواهد بود که کودک حسود ممکن است به کودک دیگر ضربه بزند و طوری رفتار کند که انگار فقط این یک بازی است.

همچنین علائم شایع حسادت در کودکان ممکن است شامل باشد:

شکایت های دروغین از شخصی که به او حسادت می کنند
عصبانیت
اضطراب
هوشیاری و توجه بیش از حد نسبت به رفتار والدین
رفتار مالکانه
حساسیت بیش از حد

ممکن است وقتی کودکان تحسین های خوبی دریافت می کنند ،کودک عصبانی ، بی حوصله و بد رفتار شود
کودک ممکن است محبت دیگران را نادیده بگیرید
کودک ممکن است با دیگران با قلدری و خشونت رفتار کند

ممکن است از شخصی که به او حسادت می کنند کپی کند اما از بیان این موضوعا اجتناب کند

ممکن است موفقیت های کودکان  دیگر را تقلبی بداند و در پی اثبات عدم صلاحیت آنها باشد

دلیل حسادت در کودکان

در بزرگسالی ، حسادت آشکارتر است زیرا ممکن است یک فرد بزرگسال در مورد دیگری صحبت های منفی نماید و مانع پیشرفت دیگران شود .

حسادت می تواند روابط بزرگسالان را مختل کند و بسیاری از آنها ممکن است در زندگی خود احساس خوشبختی نکنند. ترس و اضطراب انباشته شده در طول سالها ممکن است خطر برخی اختلالات روانی را افزایش دهد.

لازم است با مشورت با یک متخصص و انجام رفتار های مناسب  به کودک خود کمک کنید تا در دوران کودکی بر حسادت خود غلبه نماید تا از  عواقب ناسالم این رفتار در آینده جلوگیری کند.

شرکت مراقبتی پرستار آراد  با داشتن مجوز رسمی از وزارت بهداشت و سال ها تجربه در امر ارائه خدمات مراقبت و پرستاری در منزل آمادگی دارد با کادری مجرب و متخصص به صورت شبانه روزی در خدمت همشهریان گرامی باشد.

کادر مجرب این مرکز در قالب پرستار سالمند ، پرستار بیمار و پرستار کودک همواره با در نظر گرفتن آخرین استانداردهای خدمات مراقبتی و پرستاری به ارائه خدمت پرداخته و آسایش و امنیت عزیزان شما را اولویت اصلی خویش قرار داده است.

برای دریافت اطلاعات بیشتر تنها کافی است که با کارشناسان این مرکز تماس حاصل نموده و مشاوره رایگان دریافت نمایید.
هشدار! این مطلب صرفا جنبه آموزشی دارد و برای استفاده از آن لازم است با پزشک یا متخصص مربوطه مشورت کنید.
لطفا به این مقاله امتیار دهید.

این مقاله چه میزان برای شما مفید بود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست