فرزند پروری هلیکوپتری helicopter parenting
بهترین روش برای تربیت کودک چیست؟ پاسخ به این سوال یکی از پرچالش ترین مسائلی است که ذهن بسیاری از والدین را به خود مشغول کرده است .
هنگامی که آن نوزاد کوچک را به خانه می آورید ، مطمئناً احساس می کنید که هدف اصلی شما این است که او را از هرگونه آسیبی که ممکن است برایش پیش بیاید ، محافظت نمایید .
این نیاز به امنیت و شاد نگه داشتن فرزند ، ممکن است منجر به نوعی فرزند پروری به نام فرزند پروری هلیکوپتری گردد که اغلب مورد تمسخر قرار می گیرد .
در حالی که از برخی جهات ممکن است این سبک از فرزند پروری یکی از بهترین روش ها برای تربیت فرزندان خوشحال و موفق به نظر برسد ، اما بعضا گاهی نتیجه معکوس می دهد و بیشتر از این که به سود فرزند باشد به او آسیب می رساند.
فرزند پروری هلی کوپتر چیست؟
هر پدر و مادری دوست دارد فرزندانشان خوشبخت باشند و در امور زندگی خود عملکرد خوبی داشته باشند .این یک رفتار غریزی است ، اما برخی از والدین “حمایت کردن” را به سطح دیگری می رسانند و به اصطلاح مانند یک هلی کوپتر بر سر کودک خود در حال پرواز هستند و او را تحت حمایت و کنترل همه جانبه خود قرار می دهند.
بهترین روش برای توصیف فرزندپروری هلی کوپتر (که به آن cosseting نیز گفته می شود) “درگیری بیش از حد والدین در زندگی کودک” است. در حالی که در سالهای اخیر بحث والدین هلی کوپتر بسیار زیاد شده است ، اما به هیچ وجه اصطلاحی جدید نیست.
فرزندپروری هلی کوپتر چه مشخصاتی دارد ؟
والدین هلیکوپتری به شکل های مختلفی ظاهر می شوند . ممکن است گاهی همان والدینی باشند که در هنگام انجام تکالیف کودک بالای سر او ایستاده اند یا وقتی فرزندشان در حال دوچرخه سواری است و به خوبی آن را هدایت می کند ، به دنبال دوچرخه او بدوند.
برخی از افراد فکر می کنند که این نوع تربیت تنها نوجوانان را تحت تأثیر قرار می دهد ، اما می تواند از سنین خیلی زودتر شروع شود و تا بزرگسالی ادامه یابد. در اینجا نگاهی به نحوه فرزندپروری هلی کوپتر در مراحل مختلف زندگی می اندازیم.
کودک نوپا
تلاش برای جلوگیری از هر سقوط جزئی یا جلوگیری از خطرات متناسب با سن
هرگز اجازه نمی دهد که کودک به تنهایی بازی کند
دائماً از معلم کودک دبستانی گزارش پیشرفت می خواهد
عدم تشویق به استقلال داشتن مناسب رشد
کودک دبستانی
صحبت با مدیران مدارس برای اطمینان از اینکه کودک معلم خاصی دارد زیرا آن معلم خاص را به عنوان بهترین می شناسند
دوستان کودک را برای آنها انتخاب می کنند
ثبت نام کودک در فعالیت های مختلف بدون در نظر گرفتن علایق آنها
تکمیل تکالیف و پروژه های مدرسه برای کودک
از اجازه دادن به کودک برای حل مشکلات به خودی خود امتناع می ورزند
نوجوانی و سال های بعد از آن
به فرزندتان اجازه ندهید که انتخاب هایی متناسب با سن خود انجام دهد
بیش از حد درگیر کارهای دانشگاهی و فعالیتهای فوق برنامه نوجوان باشید تا او را از شکست یا ناامیدی محافظت کنید
با استاد دانشگاه فرزندتان در مورد نمره کم او تماس بگیرید
در اختلاف نظر با دوستان ، همکاران یا کارفرمای کودک مداخله کنید
علل فرزندپروری هلی کوپتر چیست؟
فرزندپروری هلی کوپتر دلایل مختلفی دارد و گاهی اوقات ، ریشه این سبک فرزند پروری مسائل عمیق روانی است . دانستن این موضوع می تواند به شما کمک کند تا درک کنید چرا کسی (یا خود شما) تمایل زیادی به کنترل و دخالت بیش از حد در زندگی فرزند خود دارید.
دلایل احتمالی این رفتار عبارتند از:
ترس از آینده آنها:
بعضی از والدین کاملاً معتقدند که آنچه فرزندشان امروز انجام می دهد ، تأثیر بسزایی در آینده آنها دارد و این نوع فرزند پروری را به عنوان راهی برای جلوگیری از بروز مشکلات در ادامه زندگی آنها می دانند.
کودکی که نمره کم می گیرد ، از یک تیم ورزشی اخراج می شود یا وارد کالج مورد نظر خود نمی شود ، ممکن است در ذهن والدین ترس از عدم اطمینان در مورد آینده اش را ایجاد کند.
اضطراب
بعضی از والدین وقتی می بینند فرزندشان آسیب دیده یا ناامید شده است مضطرب می شوند و از لحاظ روحی از هم می پاشند ، بنابراین تمام تلاش خود را می کنند تا از این اتفاق جلوگیری کنند.
اما آنچه ممکن است متوجه نشوند این است که صدمه و ناامیدی بخشی از زندگی است و به کودک کمک می کند که رشد کند و مقاومت بیشتری داشته باشد.
نیاز به موفقیت
فرزندپروری هلی کوپتر می تواند هنگامی بوجود آید که هویت والدین در موفقیت های فرزندشان نهفته شود. این نوع از والدین با موفقیت فرزندشان احساس می کنند پدر یا مادر بهتری هستند.
جبران گذشته
شاید والدین هلی کوپتری از طرف والدین خودشان مورد علاقه و حمایت نبوده اند و تصمیم گرفته باشند که فرزندانشان هرگز چنین احساسی را تجربه نکنند .
این یک احساس کاملاً طبیعی و حتی قابل تحسین است. اما اگرچه این احساس ممکن است یک چرخه غفلت و کوتاهی را به پایان برساند ، بعضی از والدین بیش از حد معمول به کودک توجه می کنند و در این راه دچار افراط می شوند .
فشار همسالان
فشار همسالان تنها یک مشکل در دوران کودکی نیست بلکه بزرگسالان را نیز تحت تأثیر قرار می دهد. بنابراین والدینی که خود را با سایر والدین هلی کوپتری احاطه می کنند ، ممکن است برای تقلید از این شیوه فرزندپروری تحت فشار قرار بگیرند و مجبور به انجام این روش شوند .
آیا فرزندپروری هلی کوپتر مفید است؟
تا حدی ممکن است حداقل برای والدین مفید باشد. این یک شیوه فرزند پروری بحث برانگیز برای والدین است ، اما در واقع تحقیقات نشان می دهد والدینی که به شدت درگیر زندگی فرزندان خود هستند از شادی و معنای بیشتری در زندگی خود برخوردار می شوند.
با این حال ، مزایای فرزندپروری هلی کوپتر ممکن شامل حال فرزندان نگردد . تحقیقات نشان می دهد که درگیری مداوم والدین با زندگی فرزندان ممکن است باعث شود برخی از کودکان در مدرسه و فراتر از دچار مشکلات جدی شوند .
پیامد های فرزندپروری هلی کوپتر چیست؟
اگرچه برخی از والدین ، فرزند پروری با هلی کوپتر را امری خوب می دانند ، اما می تواند نتیجه معکوس دهد و باعث شود اعتماد به نفس کودک تا حد زیادی کاهش پیدا نماید .
این به این دلیل است که وقتی کودک بزرگتر می شود ، ممکن است در توانایی های خود شک داشته باشد ، زیرا هرگز مجبور نبوده است چیزی را به تنهایی کشف کند.
این کودکان ممکن است احساس کنند والدینشان برای تصمیم گیری به آنها اعتماد ندارند . احساس اعتماد به نفس پایین ممکن است آنقدر مخرب شود که منجر به مشکلات دیگری مانند اضطراب و افسردگی شود. و این احساسات به دلیل بزرگتر شدن کودک از بین نمی روند بلکه همراه او بزرگ می شوند.
تحقیقات نشان داده است که دانش آموزان بزرگ شده توسط والدین به اصطلاح هلی کوپتری بیشتر در معرض استفاده از داروهای اضطراب و افسردگی هستند.
بعضی از کودکان وقتی احساس کنند که والدینشان سعی در کنترل بیش از حد زندگیشان دارند ، ممکن است رفتار های پرخاشگرانه از خو بروز دهند .
بقیه با مهارت های ضعیف سعی می کنند که با این رفتار والدین کنار بیایند . از آنجا که آنها در دوران ابتدایی ، دبیرستان یا دانشگاه یاد نگرفته اند که چگونه با شکست یا ناامیدی کنار بیایند ، ممکن است مهارت حل تعارض را نیز نداشته باشند.
چگونه از اینکه والدین هلی کوپتری شویم جلوگیری کنیم
– رها کردن این رفتار ممکن است دشوار باشد ، اما می توانید از روش های دیگر به فرزندتان نشان دهید که همیشه آماده حمایت از آنها هستید بدون اینکه بخواهید همه مشکلاتشان را برای آنها حل کنید.
لازم است به جای تمرکز بر زمان حال ، به تأثیرات احتمالی طولانی مدت فرزندپروری هلی کوپتر بیندیشید. از خود بپرسید ، آیا من می خواهم فرزندم برای حل مسائل همیشه به من تکیه کند یا می خواهم او مهارتهای زندگی مستقلانه را بیاموزد؟
اگر فرزندان شما به اندازه کافی بزرگ هستند که می توانند کارهایشان را خودشان انجام دهند ، به آنها اجازه این کار را بدهید و با اصرار در امور آنها مداخله نکنید. این موارد می تواند شامل مواردی از قبیل بستن بند کفش ، تمیز کردن اتاق یا پوشیدن لباس باشد.
بگذارید کودکان برای خودشان تصمیمات متناسب با سن بگیرند. به یک کودک ابتدایی اجازه دهید فعالیت فوق برنامه یا سرگرمی مورد علاقه خود را انتخاب کند و به کودکان بزرگتر اجازه دهید کلاسهایی را انتخاب کنند که دوست دارند.
بعد از اینکه کودک با یک دوست یا همکلاس خود مشکل پیدا کرد سریعا برای حل مشکل او دخالت نکنید بلکه به کودک این مهارت را آموزش دهید تا به تنهایی اختلافات خود را حل کند.
اجازه دهید فرزندتان شکست بخورد. همه می دانیم که شکست خوردن سخت است. اما لازم است کودک کم کم این مهارت را بیاموزد که چگونه با ناامیدی کنار بیایند.
مهارت های زندگی مانند آشپزی ، نظافت ، لباسشویی ، تعامل رو در رو و نحوه گفتگو با معلمان را به آنها بیاموزید.
والدین با هر سبک فرزند پروری لازم است در نظر بگیرید که چگونه روش پرورشی آنها در حال و آینده فرزنشان تاثیر گذار است.
شرکت مراقبتی پرستار آراد با داشتن مجوز رسمی از وزارت بهداشت و سال ها تجربه در امر ارائه خدمات مراقبت و پرستاری در منزل آمادگی دارد با کادری مجرب و متخصص به صورت شبانه روزی در خدمت همشهریان گرامی باشد.
کادر مجرب این مرکز در قالب پرستار سالمند ، پرستار بیمار و پرستار کودک همواره با در نظر گرفتن آخرین استانداردهای خدمات مراقبتی و پرستاری به ارائه خدمت پرداخته و آسایش و امنیت عزیزان شما را اولویت اصلی خویش قرار داده است.
برای دریافت اطلاعات بیشتر تنها کافی است که با کارشناسان این مرکز تماس حاصل نموده و مشاوره رایگان دریافت نمایید.
هشدار! این مطلب صرفا جنبه آموزشی دارد و برای استفاده از آن لازم است با پزشک یا متخصص مربوطه مشورت کنید.
لطفا به این مقاله امتیار دهید.