1. پرستار آراد
  2. مقالات
  3. عوارض برق گرفتگی در کودکان و بزرگسالان و روش درمان آن
خطرات برق گرفتگی

عوارض برق گرفتگی در کودکان و بزرگسالان و روش درمان آن

برق گرفتگی Electric Shock  زمانی رخ می دهد که یک فرد با منبع انرژی الکتریکی تماس حاصل نماید . انرژی الکتریکی از طریق عبور از بخشی از بدن باعث شوک می شود.

عوارض برق گرفتگی

قرار گرفتن در معرض انرژی الکتریکی ممکن است منجر به آسیب جزیی یا منجر به آسیب های ویرانگر یا مرگ شود. سوختگی شایع ترین آسیب ناشی از برق گرفتگی است.

برق گرفتگی باعث ایجاد چه مشکلاتی می شود ؟

نوجوانان و بزرگسالان مستعد شوک ولتاژ بالا هستند که ناشی از اشتباهات فنی و قرار گرفتن در معرض جریان الکتریکی شدید است . حدود 1000 نفر در ایالات متحده هر سال در نتیجه برق گرفتگی دچار مرگ و میر می شوند . اکثر این مرگ و میر مربوط به آسیب های شغلی است.

بسیاری از متغیرها تعیین می کنند که چه نوع برق گرفتگی بیشتر آسیب رسان خواهد بود . این متغیرها عبارتند از نوع جریان (AC یا DC)، مقدار جریان (تعیین شده توسط ولتاژ منبع و مقاومت بافت ها)، و مسیر عبور برق از بدن و مدت زمان برق گرفتگی .

برق کم ولتاژ (کمتر از 500 ولت) به طور معمول باعث آسیب قابل توجهی به انسان نمی شود. قرار گرفتن در معرض برق ولتاژ بالا (بیش از 500 ولت) پتانسیل باعث آسیب جدی را به همراه دارد .

اگر قصد دارید به کسی که دچار شوک ولتاژ بالا شده است کمک کنید ، باید بسیار مراقب باشید که شما تبدیل به یک قربانی دوم برق گرفتگی نشوید . اگر یک کابل ولتاژ بالا به زمین افتاده باشد، ممکن است دایره ای از جریان فعلی از نوک خط وجود داشته باشد.

بهترین کار در این شرایط تماس با اورژانس و آتش نشانی است . در این شرایط به شرکت برق اطلاع داده خواهد شد که برق را از منبع قطع نماید . فرد قربانی که در اثر برق گرفتگی از ارتفاع افتاده است یا دچار یک شوک شدید شده است ممکن است که دچار آسیب جدی گردن و ستون فقرات شده باشد و نباید بدون استفاده از گردن بند مخصوص جا به جا شود .

برق گرفتگی کودکان

کودکان اغلب به طور جدی توسط برق آسیب می بینند . آنها با ولتاژ پایین (110-220 ولت) که در حال حاضر در جریان معمول خانگی قرار دارند دچار آسیب می گردند.

در کودکان 12 ساله و کوچکتر ، کابل های الکتریکی لوازم خانگی و سیم کشی، بیش از 63 درصد از صدمات را ایجاد می کنند . سیم های دیواری 15٪ از صدمات به کودکان را شامل می شوند .

علل برق گرفتگی

علائم برق گرفتگی

فردی که دچار برق گرفتگی شده است ممکن است شواهد بسیار کمی از آسیب های خارجی داشته باشد یا ممکن است سوختگی های شدیدی در ظاهر بدن خود داشته باشد. فرد حتی می تواند در دچار حمله قلبی گردد .

سوختگی معمولا در نقاط تماس با منبع برق و زمین شدیدتر است. دست ها، پاشنه های پا و سر، نقاط مشترک تماس هستند. علاوه بر سوختگی، آسیب های دیگر ممکن است مشاهده گردد از جمله در شرایطی که برق گرفتگی با انقباض عضلانی شدید همراه باشد احتمال آسیب ستون فقرات زیاد است .

فرد ممکن است صدمات داخلی داشته باشد، به خصوص اگر هرگونه تنگی نفس، درد قفسه سینه یا درد شکمی را تجربه کنند. درد در دست یا پا یا تغییر شکل بخشی از بدن ممکن است نشان دهنده یک استخوان شکسته احتمالی ناشی از برق گرفتگی باشد.

در کودکان، گاهی در نتیجه جویدن یک سیم برق گرفتگی ایجاد می گردد که به نظر می رسد به شکل یک سوزش بر روی لب احساس شود . این منطقه دارای ظاهر قرمز یا کبود و تیره است.

مراجعه به پزشک در اثر برق گرفتگی :

برای برق گرفتگی با ولتاژ بالا، مراجعه به اورژانس بیمارستان نیاز است . به دنبال یک شوک کم ولتاژ، به دلایل زیر به پزشک مراجعه کنید:
پس از یک شوک کم ولتاژ در صورت مشاهده مشکلات زیر به پزشک مراجعه نمایید :

هر گونه سوزش قابل ملاحظه ای در پوست
هر گونه بی حسی، سوزش، فلج، مشکل در دیدن و شنیدن، یا مشکلات گفتاری
گیجی
دشواری تنفس
تشنج
هر گونه برق گرفتگی اگر بیش از 20 هفته باردار هستید
هر گونه علائم نگران کننده دیگر

تشخیص برق گرفتگی

آزمایشات لازم  پس از برق گرفتگی :

در بخش اورژانس، نگرانی اصلی دکتر این است که تعیین شود که آسیب قابل ملاحظه ای قابل مشاهده است یا خیر . آسیب ممکن است به عضلات، قلب یا مغز استخوان یا سایر اندام ها وارد شود .

پزشک ممکن است بسته به شدت برق گرفتگی آزمایشات مختلفی را انجام دهد. تست ها ممکن است شامل هر یک از موارد زیر باشند:

ECG برای بررسی قلب
شمارش کامل گلبول های خون
آزمون خون یا ادرار یا هر دو برای آنزیم های عضلانی (نشان دهنده آسیب عضلانی قابل توجه است)
عکسبرداری با اشعه ایکس به دنبال شکستگی ها یا جابجایی ها
سی تی اسکن

مراقبت از برق گرفتگی در منزل

شوک های کم ولتاژ که منجر به هیچ نشانه ای نمی شود یا سوختگی سطحی پوست نیازی به مراقبت خاص ندارند. اما برق گرفتگی با شوک ولتاژ بالا، یا برای هر گونه شوک ناشی از سوختگی، به مراقبت در بخش اورژانس بیمارستان مراجعه کنید. یک پزشک باید سوخت های الکتریکی را ارزیابی کند.

درمان برق گرفتگی :

درمان بستگی به شدت سوختگی ها یا ماهیت سایر صدمات دارد.

سوختگی های جزئی ممکن است با پماد آنتی بیوتیک موضعی درمان شوند.
سوختگی شدید تر ممکن است نیاز به جراحی برای تمیز کردن زخم ها و یا حتی پیوند پوست داشته باشد.

سوختگی شدید بر روی بازوها، پاها یا دست ها ممکن است نیاز به جراحی داشته باشد تا عضله آسیب دیده یا حتی عضو قطع شده پیوند شود .
سایر صدمات در قسمت های دیگر بدن ممکن است نیاز به درمان داشته باشد.

آسیب های چشم ممکن است نیاز به بررسی و درمان توسط چشم پزشک و متخصص چشم داشته باشد.
استخوان های شکسته نیاز به جاانداختن ، گچ گرفتن یا جراحی دارند.
آسیب های داخلی ممکن است نیاز به عکس برداری و یا جراحی داشته باشد.

پیشگیری از برق گرفتگی
پیشگیری از برق گرفتگی :

اقدامات جلوگیری از برق گرفتگی به طور عمده به سن افراد بستگی دارد.

برای کودکان کمتر از 12 سال، اکثر آسیب های الکتریکی توسط کابل های برق ایجاد می شود. بازرسی کابل های برق و جایگزین کردن کابل های فرسوده با نو اهمیت زیادی دارد . پوشش خارجی کابل ها نباید شکسته یا ترک خورده باشد و باید کاملا سالم و بی نقص باشد .
اجازه ندهید که کودکان سیم برق بازی کنند.
استفاده از پوشش های پریز ها برای محافظت از نوزادان .

در کودکان بالای 12 سال، بیشتر آسیب های الکتریکی ناشی از کاوش و فعالیت های اطراف سیستم های قدرتمند برقی است.
به کودکان نوجوان توضیح دهید که نباید به دستگاه های الکتریکی نزدیک شوند ، نباید در نزدیکی سیستم های ترانسفورماتور بازی کنند یا به ریل های قطار الکتریکی یا سایر سیستم های برق صنعتی نزدیک شوند .

همچنین بزرگسالانی که با برق کار می کنند، همیشه باید قبل از کار بر روی سیستم های الکتریکی از قطع بودن منبع برق اطمینان حاصل کنند .
اجتناب از استفاده از هر دستگاه الکتریکی در نزدیکی آب بسیار مهم است .

هنگام رعد و برق از استفاده از لوازم برقی اجتناب کنید. خود را از محلهایی که امکان برخورد رعد و برق وجود دارد محافظت کنید و به دنبال پناهگاه در یک ساختمان محکم یا دور از درختان و اشیاء فلزی باشید .

مرکز مراقبتی پرستار آراد  با داشتن مجوز رسمی از وزارت بهداشت و سال ها تجربه در امر ارائه خدمات مراقبت و پرستاری در منزل آمادگی دارد با کادری مجرب و متخصص به صورت شبانه روزی در خدمت همشهریان گرامی باشد.

کادر مجرب این مرکز در قالب پرستار سالمند ، پرستار بیمار و پرستار کودک همواره با در نظر گرفتن آخرین استانداردهای خدمات مراقبتی و پرستاری به ارائه خدمت پرداخته و آسایش و امنیت عزیزان شما را اولویت اصلی خویش قرار داده است.

برای دریافت اطلاعات بیشتر تنها کافی است که با کارشناسان این مرکز تماس حاصل نموده و مشاوره رایگان دریافت نمایید.
هشدار! این مطلب صرفا جنبه آموزشی دارد و برای استفاده از آن لازم است با پزشک یا متخصص مربوطه مشورت کنید.
لطفا به این مقاله امتیار دهید.

3/5 - (3 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست