1. پرستار آراد
  2. مقالات
  3. روش های مقابله با عصبانیت سالمندان
عصبانیت سالمندان

روش های مقابله با عصبانیت سالمندان

مشاهده خشم و عصبانیت سالمندان Elderly Temper Tantrums   برای خانواده و اطرافیان سالمند بسیار نگران کننده است. معمولا عصبانیت و عدم تعادل احساسی بیشتر در کودکان کوچک یا نوجوانان مشاهده می گردد ، اما حقیقت این است که طغیان های احساسی در هر زمان از زندگی ممکن است رخ دهد.

دلایل عصبانیت سالمندان
از دست دادن آرامش در ساملندان ناشی از احساسات قوی مانند عصبانیت ، غم ، ترس یا ترکیبی از این سه می باشد . نکته ای که در مورد عصبانیت سالمندان وجود دارد این است که معمولا علت اصلی این وضعیت نادیده گرفته می شود .

معمولا مراقبان خانوادگی سالمند مضطرب هستند و هیچ ایده ای ندارند که چگونه با سالمند به گونه ای رفتار کنند که باعث نارحتی او نگردد .
درک دلایل پشت این رفتار برای تعیین بهترین روش برای کنترل بد خلقی سالمند بسیار مهم است.

چرا سالخوردگان عصبانی می شوند :

سالمندان به دلایل مختلفی دچار عصبانیت می شوند . اغلب ، این رفتار نتیجه تغییرات شخصیتی ناشی از بیماری آلزایمر و سایر انواع زوال عقل است.

برخی از داروهای تجویزی می توانند عوارض جانبی منفی داشته باشند یا با یکدیگر تداخل داشته باشند و باعث تغییرات خلقی و تحریک پذیری شوند.

مشکلات عاطفی مانند عصبانیت می تواند نتیجه اضطراب یا افسردگی ناشی از بدتر شدن سلامتی فرد باشد. با این حال ، دشوارترین دلیل عصبانیت سالمند می تواند این دلیل باشد که او فردی سرسخت است و می خواهد راه خود را پیدا کنند.

اگربه عنوان پرستار سالمند درگیر فراز و نشیب های عاطفی یک فرد سالمند هستید که مبتلا به زوال عقل است ،حقیقت این است که نمی توانید کار زیادی در خصوص کاهش عصبانیت سالمند انجام دهید اما اقداماتی وجود دارد  که می توانید در رابطه با بهبود ارتباط خود با سالمند انجام دهید .

طغیان های احساسی در بسیاری از انواع زوال عقل و در مراحل مختلف در طول پیشرفت بیماری شایع هستند. تلاش برای گفتگو منطقی و استدلال با شخصی که دارای اختلال ذهنی است ، وسوسه انگیز است ، اما حقیقت این است که این کار فقط اوضاع را بدتر می کند.

می توانید با پزشک سالمند تماس بگیرید و در مورد داروهای کمک به رفع اضطراب و کنترل رفتارهای زوال عقل مانند عصبانیت شدید مشورت بگیرید .

علایم عصبانیت سالمندان
در غیر این صورت ، لازم است که محیط اطراف سالمند آرام ، آشنا ، منظم ، جذاب باشد زیرا این کار برای جلوگیری از بروز طغیان های مربوط به زوال عقل موثر می باشد .

هرگونه تغییر ناگهانی در رفتار یک فرد سالمند باعث نگرانی است. ممکن است ناشی از یک واکنش نامطلوب نسبت به یک دارو یا یک مشکل پزشکی زمینه ای مانند عفونت مجاری ادراری (UTI) ، درد کنترل نشده یا خواب ضعیف باشد .

عفونت هایی مانند عفونت مجاری ادراری می توانند باعث بروز علائم رفتاری غیرعادی در سالمندان شوند که در افراد جوان شایع نیست. اگر یک سالمند شروع به عصبانی شدن یا ناراحتی بی دلیل کرد ، مهم است که بلافاصله برای معاینه با پزشک تماس بگیرید.

همه این عوامل می توانند در رفتار بد یک سالمند موثر باشند و سالمند را دچار خشم و عصبانیت نمایند .

نکته مهم :

نکته اصلی این است که حتی مراقبان حرفه ای و پرستاران با تجربه در مراقبت از سالمندان لازم است گاهی از مسئولیت های خود عقب نشینی کنند تا بتوانند توان قبلی خود را بدست آورند.

هر چند برای بسیاری از مراقبان خانگی سالمندان استراحت کار سختی است ، اما یک پرستار سالمند قطعاً باید استراحت کند تا بتواند هر نوع تعادلی را در زندگی خود حفظ کند و مانع از این شود که رفتار منفی سالمند بر سلامت جسمی و روحی پرستار تأثیر منفی بگذارد.

5 نکته برای مقابله با خشم و عصبانیت سالمندان نسبت به پرستار

با پزشک معالج سالمند قرار ملاقات بگذارید تا تأیید شود که رفتار پرخاشگرانه سالمند به دلیل مشکلات جسمی یا روانی بدتر نشده است.

دفعه بعد که سالمند عصبانی می شود ، شما در مقابل او عصبانی نشوید . مطلقاً در این بحث مشارکت نکنید و این موضوع را واضح سازید که در این بحث  و دعوا نقشی نخواهید داشت .

این جمله را تا آنجا که ممکن است آرام بیان کنید و سپس اندکی از سالمند فاصله بگیرید و چند قدم دورتر شوید . قبل از اینکه دوباره با هم تعامل داشته باشید ، اتاق را ترک کنید و به آنها فرصت دهید تا اندکی عصبانیتشان فروکش نماید .

کاهش عصبانیت سالمندان
اگر سالمند به شما می گوید که دوستش ندارید ، پس از آرام شدن دست او را به آرامی بگیرید و بگویید: “من تو را دوست دارم. در حقیقت ، من آنقدر شما را دوست دارم که باید استراحت کنم تا بتوانم بهترین مراقبت ممکن را به شما ارائه دهم. “

هرگز با سالمند وارد بحث نشوید . مجبور نیستید نیاز به استراحت را توجیه کنید. گاهی اوقات تنها یک کلمه نه یک جمله کامل است.” به خود یادآوری کنید که به استراحت نیاز دارید و مستحق آن هستید و سپس آن را محقق کنید.

گاهی لازم نیست استراحت یک برنامه برای تمام روز باشد و می توان گاهی با انجام هر کار کوچکی برای خود اندکی از انرژی را بازیابی نمود .

بنابراین لازم است در طول روز زمانی را برای استراحت های کوتاه برنامه ریزی کنید. سرانجام ، سالمند محدودیت های شخصی شما را می پذیر و درک خواهد نمود که شما جدی هستید و احتمالاً تلاش های آنها برای تحت تاثیر قرار دادن احساسی شما کاهش می یابد .

سرانجام ، درک کنید که طبیعی است که اولین بارهایی که برای استراحت خود وقت می گذارید احساس گناه خواهید کرد. در این شرایط شما احساس خواهید کرد که کار اشتباه یا بدی انجام داده اید ، اما این احساس حقیقت ندارد .

همیشه ارجح قرار دادن نیازهای دیگران بر نیازهای خود ، راهی سالم و شاد برای زندگی نیست. یادگیری اولویت بندی مراقبت از خود و کنار گذاشتن احساس گناه ، کلید مراقبت های موفق و پایدار از سالمند است.

اکثر افرادی که در خانواده خود در حال مراقبت از یک سالمند هستند هیچ ایده ای ندارند که با ایفای این نقش چه نوع چالش های احساسی در انتظار آنها است.

نحوه انتخاب راه درست برای مراقبت از سالمند ، تأثیر زیادی بر احساس پرستار در قبال مسئولیت ها در حال حاضر و در آینده خواهد داشت.

سعی کنید صبور باشید و اگر اشتباه قابل جبرانی در رابطه با سالمند مرتکب شده اید خود را ببخشید. حتی اگر سالمند هرگز خوشحال نباشد و به شما اجازه ندهد که اندکی او را شاد کنید بهتر است خودتان را در هر شرایطی آرام و مثبت کنید.

عصبانیت سالمندان از پرستار

مواقعی وجود دارد که فرد ذاتا مستعد عصبانیت و اعتراض است ، و اغلب این رفتار هیچ ارتباطی با پرستار سالمند ندارد و به ناامنی ها و کاستی های شخص مربوط می شود.

شرکت مراقبتی پرستار آراد  با داشتن مجوز رسمی از وزارت بهداشت و سال ها تجربه در امر ارائه خدمات مراقبت و پرستاری در منزل آمادگی دارد با کادری مجرب و متخصص به صورت شبانه روزی در خدمت همشهریان گرامی باشد.

کادر مجرب این مرکز در قالب پرستار سالمند ، پرستار بیمار و پرستار کودک همواره با در نظر گرفتن آخرین استانداردهای خدمات مراقبتی و پرستاری به ارائه خدمت پرداخته و آسایش و امنیت عزیزان شما را اولویت اصلی خویش قرار داده است.

برای دریافت اطلاعات بیشتر تنها کافی است که با کارشناسان این مرکز تماس حاصل نموده و مشاوره رایگان دریافت نمایید.
هشدار! این مطلب صرفا جنبه آموزشی دارد و برای استفاده از آن لازم است با پزشک یا متخصص مربوطه مشورت کنید.
لطفا به این مقاله امتیار دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست