1. پرستار آراد
  2. مقالات
  3. مقالات کودک
  4. اهمیت بازی های گروهی در رشد کودک
بازی های گروهی

اهمیت بازی های گروهی در رشد کودک

بازی های گروهی  Cooperative Play
کودکان در هر سنی از بازی لذت می برند. از منظر روانشناختی ، بازی نقش اصلی را در رشد مهارتهای اساسی ذهنی ، عاطفی و اجتماعی برای همه کودکان دارد.


هر چه کودکان بزگتر می شوند ، می توان بازی آنها را به چهار نوع مختلف طبقه بندی کرد. بازی انفرادی ، بازی موازی ، بازی تداعی و سرانجام بازی مشترک.
بازی مشترک که به عنوان آخرین حالت بازی ظهور می کند ، یک مهارت مهم اجتماعی است که به کودکان کمک می کند ارتباطات معنی دار ، پیوندها و پایبندی به قوانین فعالیت جمعی را یاد بگیرند .
در این مقاله اطلاعاتی که لازم است درباره بازی های مشترک کودکان بدانید و اینکه چگونه می توانید به کودک در بازی های بهتر کمک کنید بیان شده است .

منظور از بازی مشترک یا گروهی یا اجتماعی چیست؟

نوزادان ، در اوایل زندگی ، بازی کردن را با یک بازی انفرادی شروع می کنند که در آن کودک به تنهایی مشغول به بازی می شود بدون اینکه از حضور دیگران در بازی آگاهی داشته باشند.

در سنین 2 تا 3 سالگی ، نوزادان بدون تأثیر گذاشتن بر یکدیگر در آنچه که به عنوان بازی موازی شناخته می شود ، در کنار کودکان دیگر بازی می کنند.

بازی تبادلی همان چیزی است که در شرایطی رخ می دهد که کودکان تعاملات اجتماعی داشته و یک فعالیت مشترک شامل تبادل اسباب بازی و گفتگوی کلامی را انجام می دهند.

در حدود 5 سالگی ، بازی مشترک یا گروهی در کودکان ظاهر می شود که آنها نقش های متقابل را بر عهده می گیرند و بازی هایی با اهداف مشترک و یک داستان مشترک انجام می دهند.

این بازی ها پیچیده ترین نوع بازی ای است که کودکان با آن درگیر می شوند . در طی بازی مشترک کودک می تواند قوانین اجتماعی مانند اشتراک ، همکاری ، رعایت حقوق دیگران و رسیدگی به اختلافات بسیار مهم را بیاموزد.

همچنین در بازی گروهی کودکان در ایجاد قوانین بازی مشارکت می کنند ، نقش های رهبری را بر عهده می گیرند و مسئولیت هایی را می پذیرند که در نهایت به شکل گیری دوستی های معنادار می انجامد

. اگرچه اشکال دیگر بازی با بزرگتر شدن کودکان وجود دارد ، اما بازی مشارکتی غالب ترین نوع بازی است. یک مثال از یک بازی مشترک پیچیده ، بازی فانتزی “پلیس و دزد” است

بازی های گروهی
چرا بازی گروهی مهم است؟

از نظر روانشناسان بازی گروهی به عنوان نقطه عطفی در رشد کودک تلقی می شود.
برخی از مزایای بازی مشترک شامل موارد زیر است :

بازی های مشترک برای کاهش پرخاشگری در کودکان مهم است. هر چقدر کودکان بیشتر درگیر چنین بازی هایی شوند مهارت های اجتماعی بیشتری در نشان میدهند .

مشخص شده است که بازیهای مشارکتی مهارتهای اجتماعی مانند شراکت ، همدلی و مهربانی را افزایش می دهند ، که این ها مهارتهای اساسی زندگی هستند

.
مشاهده شده است که بازی مشارکتی در آموزش اولیه کودکان مزایای مختلفی دارد ، از جمله ارتقا نظم و مدیریت امور تحصیلی ، رشد فکری و تسلط بیشتر بر مطالب درسی . بازی گروهی و یادگیری گروهی در کنار هم سود زیادی برای کودکان دارد .

وقتی صحبت از وضعیت درمانی کودکان عقب مانده اجتماعی یا اوتیسم می شود ، بازی های مشارکتی تأثیر مثبتی در جلسات درمانی آنها دارند.
بازی های مشارکتی از نظر ماهیت فراگیر ، احساس تعلق در کودکان را تقویت می کنند. احساس تعلق در یک محیط آموزشی و بهزیستی ذهنی برای کودکان و بزرگسالان بسیار ضروری است.

بازی های مشارکتی ، همدلی را ایجاد می کنند ، برخلاف بازی های رقابتی که “هر انسانی به دنبال نفع خودش” است و “بچه های خوب آخرین نفرات هستند”.

این به این دلیل است که بازی های مشارکتی بر پایه یک مراقبت و نگرانی متقابل طراحی شده اند و به هیچ وجه به دنبال این نیست که کسی بهتر از دیگران عمل کند.

محیط آرام و دوستانه بازی مشارکتی ، توانایی حل مسئله را در کودکان تحریک می کند. کودکان با هم می توانند ایده های خود را جمع کنند و یک راه حل برای موضوعات مختلف پیدا کنند .

بازی گروهی به کودکان می آموزد که در جهت رسیدن به یک هدف مشترک با هم همکاری کنند و حتی آنها را برای یادگیری و روشهای تدریس مشترک آماده می کند

.بازی های گروهی
بازی گروهی برای کودکان بسیار ضروری است زیرا خالی از رقابت های اضافی است برخلاف بیشتر مدارس که از نظر ساختار دارای کودکان دارای رقابت فشرده ای هستند

.
دیده شده است که رقابت بیش از حد اضطراب ایجاد می کند و سلامت روان کودکان را تحت فشار قرار می دهد. بازی گروهی در ایجاد هویت گروهی و ارتقا انسجام و همبستگی گروهی اهمیت دارد
فراگیر بودن بازی های گروهی تضمین می کند که همه افراد بخشی از این بازی خواهند بود و هیچ کس بی کار نمی نشیند و وقت را تلف نمی کند. این بازی ها تخصیص منابع به کودکان و استفاده موثر از تلاش و زمان را آموزش می دهد.

بسیاری از بازی های گروهی شامل بسیاری از حرکات بدنی و ورزش های مختلف هستند. این امر باعث بهبود سلامتی و آمادگی جسمانی در کودکان می شود.

رعایت ادب و احترام نسبت به سایر اعضا در یک گروه و رعایت نوبت دیگران در بسیاری از بازی های مشترک ی اصل مهم است. این رفتار ها مهارتهای ارزشمند زندگی هستند که در سن مناسب به کودک آموزش داده می شوند.

پایه بسیاری از مشاغل کار گروهی است و بازیهای مشارکتی تمام مهارتهای لازم برای ورود به عرصه این گونه مشاغل در آینده را به کودکان می آموزد.

بازی های مشارکتی از بسیاری از رفتارهای مرتبط با بازی های رقابتی مانند خجالت ، تحقیر جلوگیری می کنند.
بازی های مشترک برای ایجاد یک فضای اجتماعی مثبت که همه از آن لذت می برند ضروری زیرا این بازی ها به کودکان می آموزند که همکاری و احترام متقابل یک هنجار اجتماعی ارزشمند است

چگونه والدین می توانند کودک خود را برای بازی مشترک تشویق کنند

والدین می توانند فرزندان خود را در انواع مختلف بازی های مشارکتی درگیر کنند تا ارزش های ناشی از آن را در به ذهن کودک القا کنند.
والدین با روش های زیر می توانند کودک را به انجام بازی مشترک تشویق نمایند .

بازی های گروهی

1. کودک را به انجام کارهای مشترک تشویق کنید

معنای کلمه اشتراک می تواند برای کودکان در هنگام رشد بسیار پیچیده به نظر برسد. این کار می تواند باعث شود که کودک اسباب بازی خود را از دست بدهد و یا هرگز آن خوراکی را که هدیه کرده اند نبینید.

بنابراین برای ایجاد حس بخشندگی و اشتراک بسیار مهم است که بازی های اشتراک گذاری مناسب با سن کودک را به او بیاموزیم تا این کلمه را به طور مثبت در ذهن کودک جا بیاندازیم.
هرچه زودتر مفهوم کلمه اشتراک را در ذهن کودک خود ادغام کنید ، آمادگی کودکان برای بازیهای مشترک بیشتر خواهد بود.

2. رعایت نوبت دیگران

رعایت نوبت دیگران زمینه اصلی بازی های گروهی است و نوزادان قادر به تعاملات رفت و برگشت از 6 تا 9 ماهگی هستند.
از این فرصت برای بازی هایی مانند شیرینی پزی و غلطاندن توپ به جلو و عقب استفاده کنید تا به آنها یاد دهید که لازم است منتظر نوبت خود باشند.
در طولانی مدت ، یادگیری این مهارت سبب توانایی خودکنترلی در کودکان می شود زیرا کودک یاد می گیرد که نمی تواند همان لحظه ای که آرزو کرد چیزی را که می خواهد دریافت کند.

3. پیروی از قوانین

پیروی از قوانینی که برای منافع بیشتر در نظر گرفته شده است مهارت مهمی است که کودکان باید هرچه زودتر آن را یاد بگیرند.
پیروی از قوانین می تواند کودک را از عادت کردن به خودمختاری دور کند زیرا این اخلاق می تواند برای بازی اجتماعی مضر باشد.

در حالت ایده آل ، بهترین راه برای آموزش قوانین این است که به کودکان اجازه ندهید همیشه برنده شوند. اگرچه می تواند ناامید کننده باشد و حتی ناعادلانه به نظر برسد ، اما یک روش خوب برای آموزش این است که همه بازی ها قوانینی دارند که باید رعایت شوند.

4. کار گروهی

کار گروهی مشخصه بازی اجتماعی است ، بنابراین باید به کودک آموزش داده شود تا در فعالیت هایی که مخصوصاً بازی مشارکتی است با دیگران همکاری کند.
می توان با مشارکت دادن کودک در جمع آوری اسباب بازی ها بعد از بازی ، یا ترتیب وسایل ساده روی قفسه ،مفهوم کار گروهی را آموزش داد .

 

5. فعالیت های همکاری

میتوان بسیاری از مهارت های اساسی بازی های گروهی را از طریق بازی های مشترک برای کودکان پیش دبستانی ایجاد کنید.
برای کار گروهی خانوادگی ، از پروژه های نقاشی مانند “بوم سفید” که شامل نقاشی بوم به صورت گروهی است ، استفاده کنید.
رشد و توسعه کودک با همکاری گروهی نقطه عطفی است که اکثر کودکان می توانند در سن 5 سالگی به آن برسند.

بازی های گروهی
همانطور که به آنها رفتارهایی را می آموزید که باعث پیشرفت در بازی می شود ، کودکان می توانند با کودکان دیگر همکاری کنند و دوستی معناداری برقرار کنند و در نهایت مهارتهای اساسی زندگی را بیاموزند.

مرکز پرستاری پرستار آراد  با داشتن مجوز رسمی از وزارت بهداشت و سال ها تجربه ارزشمند در ارائه خدمات مراقبت و پرستاری در منزل آمادگی دارد به صورت شبانه روزی به همشهریان گرامی ارائه خدمت نماید.
کادر متخصص و آموزش دیده این مرکز در قالب پرستار کودک ، پرستار سالمند و پرستار بیمار با اندوختن تجارب ارزشمند در طی سال ها خدمت رسانی همواره آماده حضور در کنار شما عزیزان می باشد.
هشدار! این مطلب صرفا جنبه آموزشی دارد و برای استفاده از آن لازم است با پزشک یا متخصص مربوطه مشورت کنید.
لطفا به این مقاله امتیار دهید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست