1. پرستار آراد
  2. مقالات
  3. 10 تکنیک برای برقراری ارتباط موثر با سالمندان
ارتباط موثر

10 تکنیک برای برقراری ارتباط موثر با سالمندان

ارتباط موثر Communicating with a Senior با سالمندان یکی از چالش های مهم مراقبان و پرستاران سالمند است که تاثیر بسیار زیادی بر کیفیت مراقبت از سالمند دارد.

ارتباط موثر با سالمندان

مراقب سالمند می تواند تغییرات عمده ای در پویایی زندگی سالمند و خانواده او ایجاد کند. گاهی مسائل جسمی، عاطفی، اجتماعی و مالی ممکن است بر نقش ها، مسئولیت ها و احساسات هر یک از اعضای خانواده به خصوص فرد سالمند تأثیرات بسزایی بگذارد. چنین تغییرات گسترده ای در پویایی خانواده می تواند منجر به افزایش تنش و اختلافات مکرر بین اعضای خانواده با سالمند شود.

اصطکاک مداوم می تواند ناامید کننده باشد، اما یادگیری آنچه در ارتباط سالم و دو طرفه انجام می شود می تواند به پرستار سالمند و اعضای خانواده او کمک کند تا راحت تر و موثرتر با سالمند تعامل داشته باشند.

نکات زیر ممکن است گاهی به ایجاد ارتباط موثر با سالمند کمک نکند، اما استفاده از آنها تضمین می کند که تمام تلاش خود را برای مشارکت در ایجاد ارتباطات سازنده با سالمند انجام می دهید.

1. نصیحت ممنوع مگر اینکه از شما خواسته شود

سالمندان در تمام طول زندگی  فرزندان خود را راهنمایی و نصیحت کرده‌اند، بنابراین شنیدن توصیه‌های فرزند – حتی اگر بزرگسال باشد – ممکن است برای سالمندان چندان دلچسب نباشد.

این سناریو درک تغییر نقش والد-کودک را که اغلب در مراقبت اتفاق می‌افتد برجسته می‌کند و پذیرش آن برای والدین دشوار است. بنابراین، بهتر است از مشاوره و نصیحت به سالمند خودداری شود، مگر اینکه مطمئن باشید او یک راهنمایی را از شما درخواست نموده است.

به طور کلی بهتر است اجازه دهید فردی خارج از خانواده و بی طرف مشاور باشد. در این شرایط می توانید سالمند را تشویق و حمایت کنید، بدون اینکه او را نصیحت کرده باشید.

ارتباط موثر با گوش دادن

2. به صحبت های سالمند به دقت گوش دهید

لازم است هموراه به صحبت های سالمند گوش دهید.هرگز صحبت آنها را قطع نکنید یا مدام برای پر کردن دوره های سکوتی که اغلب در طول مکالمه با سالمند اتفاق می افتد عجله نکنید.

یک مکث کوتاه می تواند به این معنی باشد که سالمند در حال فکر کردن به پاسخ و فکر کردن در مورد مکالمه و نحوه پاسخ دادن است. با این حال، بهتر است گاهی مکالمه دوطرفه شکل گیرد و بنابراین سعی کنید گاهی صحبت کنید تا شخص سالمند نیز حرف های شما را بشنود.

3. تفاوت عقاید را بپذیرید

مهم نیست که یک خانواده چقدربا یکدیگر صمیمی هستند  و دارای روابط تنگاتنگ باشند. قطعا قرار نیست همه همیشه با عقاید یکدیگر موافق باشند.

به عقاید دیگران همانطور که دوست دارید به شما احترام گذاشته شود احترام بگذارید. عقاید کسانی را که با شما مخالف هستند نادیده نگیرید. به همه صحبت ها گوش دهید و سعی کنید زمانی که باید تصمیمی گرفته شود با اطرافیان و سالمند مصالحه کنید.

ارتباط موثر با گفتگوی واضح

4. واضح صحبت کنید

برخی از افراد مسن دوست ندارند اعتراف کنند که کم شنوا هستند یا در درک مکالمه اطراف خود مشکل دارند. صبور باشید و به شیوه ای ملایم و شمرده صحبت کنید.

در صورت لزوم بلندتر صحبت کنید، اما هرگز فریاد نزنید. مطمئن شوید که به وضوح کلمات را بیان می کنید و از زمزمه کردن و صحبت کردن خیلی سریع خودداری کنید.

هر بار روی یک ایده تمرکز کنید و جملات را کوتاه و ساده بیان کنید. اگر سالمندی که تحت مراقبت شماست  متوجه نمی شود که چه می گویید، سعی کنید آن جملات  را به گونه ای متفاوت بیان کنید و از کلمات مختلف استفاده کنید.

5. مغرور نباشید

اطمینان حاصل کنید که تلاش شما برای “بالا بردن صدا” و کاهش سرعت الگوی گفتار به حالتی تحقیر آمیز به نظر نمی رسد. حتی اگر سالمند از زوال عقل یا کم شنوایی شدید رنج می برند، طوری با آنها صحبت نکنید که انگار یک کودک هستند. حامی بودن یک راه مطمئن برای شروع ارتباط موثر با سالمند است.

محیط مناسب برای ارتباط موثر

6. محیط مناسب را انتخاب کنید

از گفت‌وگوهای عمیق یا مهم در محیط‌هایی که سر و صدای مزاحم زیاد یا فعالیت‌های حواس‌پرتی وجود دارد، خودداری کنید. تلویزیون یا رادیو را خاموش کنید یا صدای آنها را  تا حد امکان کم کنید.

در حین صحبت روبروی سالمند بنشینید تا در صورت لزوم، حالات صورت شما را تشخیص دهد و لب های شما را بخواند. هنگام صحبت کردن در یک گروه، مطمئن شوید که سالمند در انتهای میز یا در صندلی های کناری قرار نگرید. بهتر است سالمند را در وسط جمع قرار دهید تا گفتگو در اطراف سالمند در حال انجام باشد.

7. خود را به جای سالمند قرار دهید

اکثر سالمندان با افزایش سن و تلاش برای حفظ کنترل بر خود و محیط اطراف ممکن است تعدادی فقدان را تجربه کنند. حتی اگر برقراری ارتباط با یکی از سالمندان ناامیدکننده و پیچیده باشد، تمام تلاش خود را بکنید تا او را در گفتگوها و تصمیماتی که می‌توانند در آن شرکت کنند مشارکت دهید.

توجه داشته باشید که تلاش‌های مکرر برای کمک به سالمند می‌تواند باعث شود که او احساس کند که کنترل بر زندگی خود را از دست داده است.

ارتباط موثر با سالمند ویلچری

8. روش مراقبت مناسب را انتخاب کنید

بسیاری از سالمندان با افزایش سن با چالش های فزاینده ای از جمله محدودیت های حرکتی، کاهش استقامت، تنهایی و مشکلات حافظه مواجه می شوند.

در حالی که هدف از مراقبت از سالمند  تضمین سلامتی اوست، رسیدگی به تک تک مسائل و مشکلات سالمند به طور همزمان می تواند برای یک سالمند و پرستار او خسته کننده و شرم آور باشد.

در عوض، سعی کنید مسائلی را که می خواهید به آنها بپردازید اولویت بندی کنید و پیروزی های کوچک را یکی یکی جشن بگیرید.

9. از سالمند سوال بپرسید

آیا به اندازه کافی از سالمند در مورد مسائل مختلف پرس و جو می نمایید؟ بسیاری از ما به اندازه کافی از سالمندان در مورد زندگی آنها سوالی نمی پرسیم، به خصوص وقتی که آنها بسیار سالمند شوند کمتر با آنها گفتگو می شود.

هیچ راهی بهتر از سوال پرسیدن برای نزدیک‌تر شدن با یک سالمند وجود ندارد.  حتی اگر از بدو تولد او را می‌شناسید بهترین راه پرسش های مختلف در مورد زندگی و تجارب گذشته او است.

خنده و ایجاد ارتباط موثر

10.همیشه لبخند بزنید و سالمند را به خندیدن تشویق نمایید

خنده واقعا بهترین داروست. لحظات طنز اغلب حتی در سخت ترین و پر استرس ترین موقعیت های مراقبتی  می توانند بسیار کمک کننده باشند. به راحتی از فرصت های پیش آمده که ممکن است خنده دار باشد استفاده کنید و با سالمند بیشتر بخندید.

یک خنده مشترک می تواند تنش های سالمند را کاهش دهد و باعث ایجاد صمیمیت با اطرافیان شود. با این حال همیشه دقت کنید که به سالمند نخندید بلکه با او در موقعیت های شاد بخندید.

شرکت مراقبتی پرستار آراد با داشتن مجوز رسمی از وزارت بهداشت و سال ها تجربه در امر ارائه خدمات مراقبت و پرستاری در منزل آمادگی دارد با کادری مجرب و متخصص به صورت شبانه روزی در خدمت همشهریان گرامی باشد.

کادر مجرب این مرکز در قالب پرستار سالمند ، پرستار بیمار و پرستار کودک همواره با در نظر گرفتن آخرین استانداردهای خدمات مراقبتی و پرستاری به ارائه خدمت پرداخته و آسایش و امنیت عزیزان شما را اولویت اصلی خویش قرار داده است.

برای دریافت اطلاعات بیشتر تنها کافی است که با کارشناسان این مرکز تماس حاصل نموده و مشاوره رایگان دریافت نمایید.
هشدار! این مطلب صرفا جنبه آموزشی دارد و برای استفاده از آن لازم است با پزشک یا متخصص مربوطه مشورت کنید.
لطفا به این مقاله امتیار دهید.

این مقاله چه میزان برای شما مفید بود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست