1. پرستار آراد
  2. مقالات
  3. نکات مهم در تعویض لباس سالمندان
لباس پوشیدن سالمند

نکات مهم در تعویض لباس سالمندان

تعویض لباس Changing clothes در سالمندان مبتلا به بیماری های جسمی و ذهنی که توانایی انجام کارهای شخصی خود را ندارند یکی از وظایف اصلی پرستار سالمند است.

یک پرستار سالمند باید با توجه به قواعد و اصول حرفه ای ،عملی و اخلاقی نسبت به تعویض لباس سالمند اقدام نماید و تمام تلاش خویش را برای حفظ کرامت سالمند بنماید.

تعویض لباس در سالمندان

در این مقاله به بیان نکاتی برای کمک به سالمند در هنگام  پوشیدن لباس بیان شده است و به  سوالات متداول پرستاران سالمند و پرستاران بیمار در این خصوص پاسخ داده شده است:

چگونه در تعویض لباس به سالمند کمک کنیم؟

مهمترین نکته در هنگام پوشاندن لباس بیمار این است که هنگام انجام این کار بیماریا سالمند احساس راحتی کند. اطمینان حاصل کنید که با بیمار/سالمند به شیوه ای مودبانه رفتار کنید.

مهم است که مراقب باشید به هیچ وجه بدن سالمند یا بیمار را نکشید یا فشار ندهید و تمام تلاش خود را برای جلوگیری از ناراحتی یا درد او انجام دهید. توصیه می شود هنگام لباس پوشاندن با بیمار صحبت کنید تا از راحتی او مطمئن شوید.

تشویق بیمار به لباس پوشیدن یا تعویض لباس در بیشتر مواقع توصیه می شود و مداخله پرستار تنها زمانی ضروری است که در فرد بیمار در تعویض لباس با مشکل مواجه شود.

وقتی لباس پوشیدن بیمار به چالشی برای استقلال یا مبارزه ای بین پرستار و بیمار تبدیل شود، ممکن است زمان آن رسیده باشد که لباس‌های مخصوصی را که برای آسان‌تر کردن لباس پوشیدن بیمار ساخته شده‌اند، استفاه شود.

تعویض لباس امن

چگونه از افتادن بیما در هنگام تعویض لباس جلوگیری نماییم؟

یک نکته عالی برای پرستار سالمند این است که فشار خون او را در حالی که بیمار نشسته و ایستاده است بررسی کند تا مطمئن شود فشار خون او به طور کلی پایین نیست.

ارزیابی راه رفتن، قدرت و تعادل می تواند به تعیین اینکه آیا بیمار تعادل ضعیف و مشکل در ایستادن دارد یا خیر کمک کند. انجام تمرینات طراحی شده برای بهبود تعادل و قدرت پاها ممکن است به مقابله با این مشکل کمک کند.

هنگام پوشاندن لباس، مطمئن شوید که سالمند همیشه از کفش مناسب استفاده می کند. سعی کنید همیشه روی فرش ها و هر چیزی که سالمند ممکن است پای خود را بر روی آن بگذارد ازترمز های مخصوص ضد لغزش استفاده کنید.

اغلب بیماران نمی خواهند همیشه کفش بپوشند. به همین دلیل مهم است که وقتی می‌خواهند کفش‌هایشان را در بیاورند و استراحت کنند، دمپایی‌های ضد لغزش برای آن‌ها آماده باشد. اگر قرار است بخوابند، قرار دادن یک جفت جوراب که در کف آن ترمزهای مخصوص طراحی شده است می تواند خطر زمین خوردن ساملند در دستشویی کاهش دهد.

کمک به تعویض لباس
چگونه می توان بدون آسیب به بیمار یا سالمند به لباس پوشیدن آنها کمک نمود؟

نقاط اصلی بدن درد در بیمار یا سالمند را پیدا کنید و از آنجا شروع کنید. بیماران در ابتدا ممکن است برای تعویض لباس به کمک شما نیاز داشته باشند، اما با آموزش تدریجی آنها، اعتماد به نفس آنها افزایش می یابد و خطر افتادن آنها کاهش می یابد.

مهم است که هنگام لباس پوشیدن به بیمار آزادی عمل بدهید و فقط در صورت نیاز به او کمک کنید.

استفاده از دکمه های آسان لمسی و آهنربایی به جای دکمه ها و زیپ های معمولی می توانند مشکل لباس پوشیدن روزمره را از بین ببرند. این امکانات همچنین زمان تعویض را کاهش می دهد و باعث می شود این کار کمتر خسته کننده باشد.

تعویض لباس می تواند برای یک سالمند یا بیمار یک فرآیند طولانی و خسته کننده باشد. لازم است که پرستار سالمندهمواره مراقبت سالمند باشد و اطمینان حاصل کند که در فواصل زمانی مکرر استراحت می کند. خستگی ممکن است منجر به زمین خوردن و آسیب به سالمند شود.

شلوارهای خاصی برای افراد ویلچری طراحی شده اند که کاملا با شرایط بیمار تطبیق دارند و از یک طرف باز می شوند. پاها را می توان از حالت نشسته وارد شلوار کرد و تا قسمت داخلی ران بالا کشید.

این کار ممکن است به جلوگیری از افتادن سالمند کمک کند و در راحت‌تر لباس پوشیدن فرد موثر باشد.

تعویض لباس بدون خطر سقوط

روش های جلوگیری از زمین خوردن پرستار در هنگام تعویض لباس سالمند:

برای جلوگیری از افتادن پرستار درهنگام تعویض لباس سالمند از کفش مناسب استفاده کنید. داشتن کفی مناسب، محکم و بدون لغزش برای جلوگیری از افتادن و کمک به بیماران مسن ضروری است.

هنگام کمک به بیماران سالمند برای جلوگیری از افتادن، ممکن است لازم باشد مطمئن شوید که هیچ گونه خطرلیز خوردن یا سطوح مرطوب در نزدیکی او وجود ندارد. این امر ممکن است خطر از دست دادن تعادل بیمار و مراقب را به صورت همزمان کاهش دهد.

چگونه به فردی که مبتلا به زوال عقل است در تعویض لباس کمک کنیم؟

هنگام تعویض لباس سالمند، رعایت اصول تعادل صحیح بسیار مهم است. دادن حق انتخاب به او در مورد لباس هایی که دوست دارد بپوشد برای حفظ احساس استقلال از اهمیت بسزایی برخودار است.

اما هرگز از سالمند مبتلا به زوال عقل  نخواهید که از بین مجموعه وسیعی از لباس ها برای خود لباس انتخاب کند که به طور بالقوه می تواند اعصاب بیمار را تحت تأثیر منفی قرار دهد. برچسب زدن کشوها به طوری که در صورت امکان خودشان بتوانند لباس را پیدا کنند، ممکن است ایده خوبی باشد.

قبل از خارج کردن لباس از تن بیمار از گرم بودن اتاق اطمینان حاصل کنید و پرده ها برای ایجاد حریم خصوصی بکشید. ممکن است به یک صندلی یا یک تکیه گاه برای حمایت از آنها در هنگام لباس پوشیدن نیاز باشد.

تعویض لباس سالمند ویلچری

اگر آنها قادر به پوشیدن لباس نیستند یا اعتماد به نفس این کار را ندارند، می توانید از آنها را برای این کار راهنمایی کنید. یک راهنمایی کلامی کوچک ممکن است برای بسیاری از آنها کافی باشد.

برای مثال می توانید از این جمله استفاده کنید  “اول پیراهن خود را بپوشید، و سپس شلوار را”. با این حال، برخی از افراد ممکن است از نظر فیزیکی برای پوشیدن لباس مشکل داشته باشند و کمک پرستار سالمند ضروری باشد.

استفاده از اشاره به قسمت های مختلف بدن به منظور کمک به آنها برای درک اینکه کدام  لباس برای چه قسمتی از بدن است ممکن است مفید باشد.

استفاده از وسایل کمکی مانند پاشنه کش، بند کشی شلوار و سایر ابزارهای مفید ممکن است به آسان‌تر کردن لباس پوشیدن سالمند کمک کند، به خصوص اگر مشکلات حرکتی وجود داشته باشند.

لباس‌های تطبیقی مانند پوشاندن روپوش پشتی باز می‌تواند از سردرگمی و تقلای زیاد سالمند جلوگیری کند.

اگر سالمند تمایل دارد که خودش لباس بپوشد، گزینه‌های لباس قابل تطبیق در دسترس هستند، مانند شلوارهای روباز، یا تعویض دکمه‌ها با بست‌ها و آهنرباهای لمسی آسان.

لازم است که به فرد سالمند زمان زیادی برای تعویض لباس بدهید. ممکن است پوشیدن لباس فردی مبتلا به زوال عقل بیشتر از قبل طول بکشد. برای کمک به او در این فرآیند عجله نکنید، لازم است اطمینان حاصل کنید که سالمند احساس راحتی و آرامش می کند.

چگونه در هنگام لباس پوشاندن به حفظ کرامت یک فرد سالمند کمک کنیم؟

افراد ممکن است تصور قوی داشته باشند که چه نوع لباسی برای شخصیت و ترجیحات شخصی آنها مناسب تر است، بنابراین متوقف کردن توانایی انتخاب می تواند برای شان آنها مخرب باشد. با این حال، این بدان معنا نیست که پرستار نمی تواند به آنها کمک کند.

با تایید سالمند می توانید به او کمک کنید تا لباس بپوشد، اما اجازه دهید انتخاب کند که چه چیزی بپوشد. فقط برای سرعت بخشیدن به کارها برای بیمار لباس خاصی در نظر نگیرید مگر اینکه از شما بخواهد.

به سالمند زمان کافی بدهید تا خودش لباس را از کمد لباس انتخاب کنند. این نکته مراقبتی برای پوشاندن لباس به بیمار این امکان را به آنها می دهد تا احساس استقلال بیشتری کنند.

تعویض لباس بیماران زوال عقل

ارزیابی توانایی لباس پوشیدن بیماران و توجه به هر گونه درد یا ناتوانی اولین قدم برای لباس پوشاندن موثر و بدون درد سالمندان است.  در مرحله بعد، جلوگیری از مشکلات و دادن ابزار مناسب به سالمند برای کمک به لباس پوشیدن به هر دو طرف این امکان را می دهد که با خیال راحت این کار را انجام دهند.

یک نکته مراقبی مهم  این است که به سالمند کمک کنید برای مدت طولانی تری مستقل بمانند.

شرکت مراقبتی پرستار آراد با داشتن مجوز رسمی از وزارت بهداشت و سال ها تجربه در امر ارائه خدمات مراقبت و پرستاری در منزل آمادگی دارد با کادری مجرب و متخصص به صورت شبانه روزی در خدمت همشهریان گرامی باشد.

کادر مجرب این مرکز در قالب پرستار سالمند ، پرستار بیمار و پرستار کودک همواره با در نظر گرفتن آخرین استانداردهای خدمات مراقبتی و پرستاری به ارائه خدمت پرداخته و آسایش و امنیت عزیزان شما را اولویت اصلی خویش قرار داده است.

برای دریافت اطلاعات بیشتر تنها کافی است که با کارشناسان این مرکز تماس حاصل نموده و مشاوره رایگان دریافت نمایید.
هشدار! این مطلب صرفا جنبه آموزشی دارد و برای استفاده از آن لازم است با پزشک یا متخصص مربوطه مشورت کنید.
لطفا به این مقاله امتیار دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست