1. پرستار آراد
  2. مقالات
  3. والدین بد با این 16 نشانه شناخته می‌شوند
نشانه های والدین بد

والدین بد با این 16 نشانه شناخته می‌شوند

یکی از سخت‌ترین وظایفی که والدین بر عهده‌دارند استفاده از سبک فرزند پروری مناسب است. ممکن است فرزند پروری نامناسب Bad Parenting  عواقب پایداری بر رفتار و شخصیت فرزندان داشته باشد. اکثر والدین از تربیت قبلی خود به‌عنوان طرحی برای فرزند پروری استفاده می‌کنند که به دلیل تحول جامعه و محیط اجتماعی استفاده از این روش توصیه نمی‌شود. ثابت‌شده است والدین با استفاده از شیوه‌های تربیتی نامناسب بیش از آنکه به رشد فرزندان خود کمک کنند باعث کاهش اعتماد به نفس آنها می‌شوند.

علائم والدین بد

فرزند پروری بد چیست؟

فرزند پروری بد مجموعه‌ای از اقداماتی است که ممکن است به شخصیت و روان کودک آسیب جدی وارد کند. فرزند پروری بد به یک عمل خاص محدود نمی‌شود بلکه مجموعه‌ای از اعمال نادرست است که معمولاً منجر به تأثیرات زیان‌آور بر کودک می‌شود. البته بیشتر اشتباهات والدین در فرزند پروری غیرعمدی است، اما این موضوع تأثیر منفی اشتباه والدین را بر کودک کاهش نمی‌دهد.

برخی از والدین از عواقب این اقدامات آگاه نیستند و برخی حتی ممکن است اهمیتی به عواقب این موضوع ندهند. فرزند پروری بد ممکن است از عدم آگاهی کافی والدین یا بی‌تفاوتی برای یادگیری نشأت بگیرد. فرزند پروری بد اثرات نامطلوب زیادی بر تربیت فرزندان دارد. با توجه به اینکه سبک زندگی امروزی به‌سرعت در حال تغییر است، ممکن است برای والدین ترجیح دهند که به کودک دستورالعمل خاصی ارائه دهند و توقع اجرای بی کم‌وکاست آن را داشته باشند.

بااین‌حال، باید والدین به خاطر داشته باشند که فرزندان علاوه بر خوراک و پوشاک نیاز به مراقبت و پرورش عاطفی و روانی دارند. والدین می‌توانند با پیوستن به گروه‌ها و انجمن‌های فرزند پروری به دنبال یافتن راه‌حل مشکلات خود باشند. والدین در این گروه‌ها قادر خواهند بود که با سایر والدین گفتگوی صادقانه داشته باشند و به توصیه‌های آنها گوش فرا دهند. اگر علائمی از تأثیرات فرزند پروری بد در کودک وجود دارد، لازم است والدین با یک روانشناس کودک مشورت کنند.

رفتارهای والدین بد

نشانه‌های اصلی فرزند پروری نامناسب:

چند رفتار اشتباه وجود دارد که می‌تواند شمارا به پدر و مادر بدی تبدیل کند. در اینجا چند نمونه از فرزند پروری بد بیان‌شده است که باید به هر قیمتی از انجام آنها اجتناب کنید:

1. توبیخ بیش‌ازحد کودک

اگر کودک کار اشتباهی انجام دهد و والدین او را به خاطر این اشتباه بیش‌ازحد سرزنش یا توبیخ کنند، این رفتار تأثیر منفی زیادی بر روان کودک خواهد داشت. اگر کودک صداقت نشان دهد و به اشتباه خود اعتراف کند، قطعاً سرزنش زیاد بر رفتار کودک تأثر گذار است و او را وادار به دروغ‌گویی خواهد کرد.

2. تنبیه کودک در مقابل همه

ممکن گاهی اوقات والدین صبر خود را از دست بدهند و کودک را در مقابل دیگران سرزنش کند، بر سر او فریاد بزنند یا حتی کودک را مورد تنبیه فیزیکی قرار دهند. این کار تأثیر مخربی بر اعتمادبه‌نفس کودک خواهد گذاشت و احساس شرم ناشی از این روش انضباطی به‌سختی از بین می‌رود.

اشتباهات والدین بد

3. عدم تشویق کودک

گاهی اوقات والدین در مورد همه‌چیز، از مسواک زدن تا انتخاب لباس مناسب به کودک امرونهی می‌کنند و هرگز اعمال درست او را مورد تشویق قرار نمی‌دهند.

4. خودداری از ابراز محبت

والدین بد کودک خود را در آغوش نمی‌گیرند و اغلب از گفتن جملات محبت‌آمیز به کودک طفره می‌روند. این کار باعث بروز احساس جدایی عاطفی بین فرزند و والدین می‌شود.

5. عدم برنامه‌ریزی برای قوانین

کودکان برای رفتار مناسب به ساختار و مرزهایی نیاز دارند که باید توسط والدین به کودک آموزش داده شوند. اگر کودک بدون پیروی از نظم و انضباط رشد کند، در موقعیت‌های خارج از محیط خانه دچار مشکلات جدی خواهد شد.

6. عدم پشتیبانی کافی

کودکان به حمایت نیاز دارند، به ویژه در زمان‌های استرس‌زا مانند امتحانات در مدرسه یا مسابقات. والدین بد در هر شرایطی تنها به مشکلات خود فکر می‌کنند و در شرایط استرس‌آور هیچ‌گونه حمایتی از کودک به عمل نمی‌آورند.

والدین بد و مقایسه کودک

7. مقایسه کودک با دیگران

والدین بد به‌صورت مداوم به کودک گوشزد می‌کنند که باید مانند سایر کودکان رفتار کند و از ویژگی‌های مثبت آنها الگوبرداری کند. این کار نشانه بد بودن والدین است.

8. عدم تایید دستاوردهای کودک

والدین بد هرگز کودک را به خاطر دستاوردهایش تحسین نمی‌کنند و کودک را به خاطر سخت‌کوشی و انضباط مورد تشویق قرار نمی‌دهند.

9. استفاده از لحن انتقادی

والدین بد در هنگام صحبت با فرزندتان از لحن خشن و آمرانه استفاده می‌کنند. استفاده همیشگی از لحنی که نشان‌دهنده عدم تأیید اقدامات کودک باشد بر روان او اثر منفی دارد.

10. عدم احترام به احساسات کودک

والدین بد معمولاً برای گفتگو با فرزندان و درک احساسات آنها وقت کافی نمی‌گذارند. هنگامی‌که نظرات و احساسات کودک نادیده گرفته شود و به شیوه‌ای سالم موردتوجه قرار نگیرد کودک به‌شدت دچار آسیب روحی و روانی خواهد شد.

11.  الگوی مناسب

کودک خواسته یا ناخواسته از تمام عادات و رفتارهای والدین تقلید می‌کند. والدین بد معمولاً با رفتارهای اشتباه الگوهای نامناسبی برای کودکان هستند.

عوارض والدین بد

12. نداشتن حق انتخاب

والدین بد هرگز به کودک خود حق انتخاب نمی‌دهند و در عوض از او انتظار دارند که تنها کاری را انجام دهد که والدین از آنها خواست اند.

13. ابراز محبت شدید

والدین بد معمولاً تصور می‌کنند که فرزند آنها خاص‌ترین کودک جهان است، اما برای بقیه جهان او فقط یک کودک دیگر است. ایجاد احساس غرور بیش‌ازحد در کودک ممکن است منجر به بدرفتاری و انزوای اجتماعی او شود.

14. محافظت بیش‌ازحد

والدین بد از کودک خود در برابر هر خطری که در زندگی قابل‌تصور است محافظت می‌کنند. این موضوع باعث ترس کودک می‌شود و پذیرفتن هر نوع ریسکی (از پیدا کردن دوستان جدید گرفته تا انجام فعالیت‌های جدید)را برای او اضطراب‌آور می‌کند.

15. عدم اعتماد به انتخاب‌های کودک

والدین بد به کودک اجازه هیچ‌گونه تصمیم‌گیری نمی‌دهند زیرا مطمئن هستند که کودک در انتخاب خود اشتباهی بزرگ مرتکب خواهد شد.

اصلاح والدین بد

16. عدم وقت‌گذرانی با کودک

والدین بد همیشه آن‌قدر مشغول به انجام کارهای خود هستند که نمی‌توانند با کودک صحبت یا بازی کنند و یا علاقه‌ای به انجام این کارها ندارند. والدینی که وقت زیادی را صرف موبایل می‌کنند و به فرزندان خود توجه کافی نشان نمی‌دهند باعث القا احساس بی‌ارزشی به کودک می‌شوند.

شرکت مراقبتی پرستار آراد با داشتن مجوز رسمی از وزارت بهداشت و سال‌ها تجربه در امر ارائه خدمات مراقبت و پرستاری در منزل آمادگی دارد با کادری مجرب و متخصص به‌صورت شبانه‌روزی در خدمت همشهریان گرامی باشد.
کادر مجرب این مرکز در قالب پرستار سالمند، پرستار بیمار و پرستار کودک همواره با در نظر گرفتن آخرین استانداردهای خدمات مراقبتی و پرستاری به ارائه خدمت پرداخته و آسایش و امنیت عزیزان شما را اولویت اصلی خویش قرار داده است.
برای دریافت اطلاعات بیشتر تنها کافی است که با کارشناسان این مرکز تماس حاصل فرموده و مشاوره رایگان دریافت کنید.

هشدار! این مطلب صرفاً جنبه آموزشی دارد و برای استفاده از آن لازم است با پزشک یا متخصص مربوطه مشورت کنید.
لطفاً به این مقاله امتیار دهید.

این مقاله چه میزان برای شما مفید بود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست