1. پرستار آراد
  2. مقالات
  3. نارساخوانی یا دیسلکسیا در کودکان چیست؟
نارساخوانی یا دیسلکسیا در کودکان چیست؟

نارساخوانی یا دیسلکسیا در کودکان چیست؟

امروز می خواهیم به معرفی معرفی اختلال نارساخوانی یا دیسلکسیا بپردازیم. اگر دارای کودک زیر 7 سال هستید برای اطلاع از بیماری های کودکان با ما همراه باشید.

مقدمه

کودکان در سنین خردسالی با بیماری های مختلفی دست و پنجه نرم می کنند که منشا این بیماری ها می تواند عوامل ژنتیکی و محیطی و غیره باشد.

اختلال نارساخوانی یا دیسلکسیا در کودکان نوعی اختلال یادگیری بوده که تاثیر مستقیمی در پردازش زبان نوشتاری و گفتاری افراد دارد.

این بیماری در کودکان رخ داده و یادگیری خواندن و نوشتن آنها را تحت شعاع قرار می دهد. طبق بررسی ‌های انجام شده بیش از پانزده درصد جمعیت جهان ابتلا به بیماری نارساخوانی یا دیسلکسیا در کودکان هستند که باید کنترل شود.

روش های تشخیص نارساخوانی یا دیسلکسیا در کودکان

دوران قبل از مدرسه

دوران قبل از مدرسه اهمیت بسیاری در تشخیص ابتلا به این اختلال دارد. علائمی مانند صحبت کردن، یادگیری کلمات، مشکل در پیاده سازی حروف، شناخت رنگ ها، یادگیری سخت لالایی و انجام بازی های زیر از علائم این اختلال در در دوران قبل از مدرسه و سنین یادگیری خواهد بود. اگر کودک شما دچار این علائم است، به پزشک متخصص مراجعه نمایید.

نارساخوانی یا دیسلکسیا در کودکان چیست؟

دوران مدرسه

در زمان مراجعه به مدرسه ممکن است برخی علائم دیگر مانند سرعت خواندن پایین تر از حد انتظار برای سن فرد باشد.

مشکل در پردازش زبان و درک اجتماعی، مشکل در پیدا کردن پاسخ به سوال های عمومی، ناتوانی در تلفظ کلمات، مشکل در جست و جو کردن کلمات از فعالیت هایی که نیاز به خواندن دارند.

این موارد بخشی از علائم ابتلا به نارساخوانی یا دیسلکسیا در کودکان است. در زمان ابتلا به بیماری مراقبت از فرزندان را در دستور کار خود قرار دهید.

برای استخدام پرستار جهت نگهداری کودک، اعزام پرستار به منازل یا پرستاری سالمند می توانید به موسسه پرستاری آراد مراجعه نمایید.

در نتیجه متخصصان پرستاری مربوطه برای نیاز شما ارسال شود. جهت اطلاع از هزینه های پرستاری با تلفنهای موسسه پرستاری آراد در تماس باشید.

نوجوانی

این اختلال ممکن است برای بسیاری از افراد در سنین بزرگسالی نیز رخ دهد و با این اختلال دست و پنجه نرم نمایند. کسانی که در دوران نوجوانی و یا بزرگسالی به این اختلال مبتلا می شود.

مانند کودکان مشکل در حال تلفظ کردن کلمات داشته و خواندن و نوشتن مطالب را باید به آرامی و با زحمت بیشتر انجام دهند. این افراد از انجام فعالیت های مطالعاتی و نوشتن در صورت عدم ضرورت خودداری می کنند.

دلایل اختلال و بیماری نارساخوانی یا دیسلکسیا در کودکان

متاسفانه تا امروز دلایل این بیماری برای پزشکان و متخصصان ناشناخته بوده و روش های درمانی قطعی برای این بیماری پیدا نشده است.

پیشنهاد مطالعه: عدم درست نوشتن (دیسگرافی) با خودکار نشانه چیست؟

تصور می شود ژن های خاصی که از والدین به فرزندان به ارث می رسد، ممکن است به شکلی عمل کنند که در نحوه رشد و پردازش قسمت های مختلف مغز دچار ایراد شوند.

اگر می خواهید به صورت تخصصی در مورد این بیماری کسب اطلاع نمایید، با پزشک متخصص و کارشناسان سایت پرستاری آراد در ارتباط باشید.

نارساخوانی یا دیسلکسیا در کودکان چیست؟

وظایف والدین پس از تشخیص بیماری

والدین باید در ابتدا به مواردی که پیشتر بررسی شد مشکوک شود، با پزشک متخصص مغز و اعصاب مشورت نمایند.

اگر بیماری نارساخوانی یا دیسلکسیا در کودکان زودهنگام تشخیص داده شود، درمان آن در سریع ترین زمان ممکن انجام می شود.

برای درمان بهتر سعی کنید با کودک خود با صدای بلند صحبت نمایید. اگر کودک شما شش ماهه یا کوچکتر نیز باشد، حتماً موارد درمانی را طی کنید با مدرسه و محل تحصیل فرزند خود همکاری داشته باشید.

تا آن ها نیز بتوانند در یاری رسانی کودک شما تلاش نمایند. کودک خود را تشویق به مطالعه کرده و سعی کنید خود را الگوی کودکان خود نشان دهید.

جمع بندی

بحث امروز ما در مورد نارساخوانی یا دیسلکسیا در کودکان بود. برای اطلاعات بیشتر روش های درمانی و سایر بیماری های مزمن کودکان به سایت پرستاری آراد مراجعه نمایید.

اگر تمایل به استخدام پرستار جهت نگهداری از فرزند خود را دارید، می توانید از خدمات پرستاری موسسه پرستاری آراد استفاده نمایید. همچنین در این مجموعه می توانید برای پرستاری سالمند و نگهداری سالمند نیز پرستار با تجربه را استخدام نمایید.

 

این مقاله چه میزان برای شما مفید بود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست