1. پرستار آراد
  2. مقالات
  3. عصب سیاتیک و درمان آن چگونه است؟
عصب سیاتیک

عصب سیاتیک و درمان آن چگونه است؟

اعصاب نقش مهمی را در بدن ما ایفا می کنند. بزرگ ترین عصب بدن انسان، عصب سیاتیک می باشد. گستردگی این عصب، از درون باسن و در پشت ران بوده و تا زانو نیز می رسد.

درد سیاتیک، به درد این عصب گفته می شود. درد سیاتیک می تواند به صورت یک طرفه یا دو طرفه باشد. این درد از پایین کمر فرد به ران های او و باسن انشعاب پیدا کرده و تا پایین پا نیز ادامه دارد.

لازم به ذکر است که درد سیاتیک عموما یک طرفه است و صرفا یک طرف بدن را درگیر می نماید.

درد سیاتیک در اثر فشار بر عصب سیاتیک بروز می دهد. اگر فتق دیسک، خار استخوانی در ستون فقرات یا تنگی فقرات موجب فشار به بخشی از عصب سیاتیک شود، درد سیاتیک به وجود می آید.

در درد سیاتیک، التهاب و درد به وجود می آید. درد سیاتیک برخی اوقات موجب بی حسی پا نیز می شود.

درد عصب سیاتیک می تواند زیاد باشد. خوشبختانه در اغلب موارد بروز درد سیاتیک، درمان این مشکل با چند هفته درمان غیر جراحی انجام خواهد شد.

اگر در زمان بروز درد شدید سیاتیک، ضعف پا با شدت بالا یا تغییرات عملکرد روده و مثانه همراه باشد، این دسته از بیماران کاندید جراحی برای درمان می باشند.

عصب سیاتیک انسان در کدام بخش واقع شده است؟

همانطور که گفتیم، عصب سیاتیک انسان بزرگ ترین عصب او می باشد. در صورت بروز مشکل در این عصب طولانی بدن انسان، مشکلات مختلفی برای فرد به وجود می آید. در واقع درد سیاتیک را می توان به عنوان یک علت شایع ناتوانی و بروز درد در جهان، عنوان کرد.

منشا عصب سیاتیک، ناحیه تحتانی ستون مهره ها می باشد. این عصب ها از مجاورت دیسک های بخش پایین کم شروع شده و به سمت پایین ادامه دارد.

این عصب ها به سمت استخوان لگن و همچنین باسن ادامه دار می باشد. این عصب در پا نیز ادامه دارد و از پشت ران پا به ساق پا نیز می رود.

درگیری عصب سیاتیک می تواند درد در نقاط مختلف آن را همراه داشته باشد.

بیماری سیاتیک

بیماری سیاتیک

این بیماری، یکی از بیماری های شایع در جهان محسوب می شود. این بیماری موجب بروز درد در بخش تحتانی کمر و یا باسن شده و همچنین درد در پا نیز ادامه می یابد.

در بیماری سیاتیک، فرد احساس سوزن سوزن شدن پاهایش را دارد و همچنین ضعف پا نیز از دیگر مشکلات بیماری سیاتیک است.

بروز بیماری سیاتیک می تواند در اثر عوامل مختلفی بروز دهد. از جمله دلایل بروز بیماری سیاتیک، فشار دیسک کمر به عصب سیاتیک می باشد.

تحریک مهره های جا به جا شده در کم نیز می تواند بیماری سیاتیک را منجر شود. اسپاسم عضله پیریفورمیس که در لگن قرار دارد نیز می توان منجر به بروز بیماری سیاتیک شود.

میزان شیوع سیاتیک

سیاتیک در جنسیت ها شیوع متفاوتی دارد. این بیماری مردان را بیشتر درگیر می کند.

در زنان نیز این بیماری بروز پیدا می کند. بروز بیماری سیاتیک، در اوقات بعد از بارداری در زنان نیز مشاهده می گردد.

شیوع درد سیاتیک، در سنین 30 الی 50 سال نیز بالاتر از سایر سنین می باشد.

یکی از دلایلی که می تواند بروز این مشکل را در پی داشته باشد، تمرینات نامناسب ورزشی است. به موجب آن، نوجوانان نیز گاها در اثر حرکات اشتباه ورزشی، به این موضوع دچار می شوند.

راه های تشخیص سیاتیک

اگر دچار درد های مشابه درد های سیاتیک شده اید، باید در جهت تشخیص آن اقدام نمایید. برای تشخیص این بیماری، پس از معاینه بالینی بیماری تست نوار عصب و عضله کاربرد دارد.

در برخی مواقع، شک به درگیری این عصب بر اثر دیسک کمر وجود دارد. در این مواقع برای تشخیص مناسب، از MRI کمری استفاده می شود.

درمان سیاتیک

درمان بیماری سیاتیک، حتما باید توسط یک متخصص انجام شود. در صورت عدم درمان مناسب، احتمال تشدید درد وجود داشته و برگشت بیماری نیز محتمل خواهد شد.

استراحت اولین قدم برای درمان این بیماری است. بدین منظور استراحت مطلق 3 روزه تجویز می شود. در ایامی که استراحت مطلق تجویز شده است، می توان از خدمات پرستاری استفاده کرد.

درخواست اعزام پرستار برای پرستار بیمار، می تواند کمک بسزایی برای فرد بیمار باشد.

دیگر درمان های مناسب برای این بیماری، مصرف دارو های مناسب، اوزون درمانی، طب سوزنی، تزریقات تخصصی، ورزش درمانی و … می باشد.

این مقاله چه میزان برای شما مفید بود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست