1. پرستار آراد
  2. مقالات
  3. همه چیز درباره جدایش شکمی
همه چیز درباره جدایش شکمی

همه چیز درباره جدایش شکمی

بارداری و تولد نوزاد، یکی از شگفتی های دنیای امروز است. جنین در بدن مادر رشد می کند و پس از چند ماه زندگی در این محیط، به دنیای بیرون از پا می گذارد.

بارداری و تولد نوزاد را می توان یکی از زیبا ترین پدیده های دنیای امروز خواند. اما با این حال، این پدیده برای مادر سختی های مختلفی می تواند به وجود آورد.

همانطور که حتما درباره آن اطلاع دارید، درد زایمان یکی بیشترین میزان درد ها را در بین پدیده های مختلف در پی دارد.

اما درد زایمان، تنها عارضه در اثر تولد نوزاد نیست. جدایش عضلات شکمی یا دیاستاز، یکی از مشکلات شایع در اثر حاملگی است. در واقع حدود دو سوم خانم ها در اثر حاملگی، دیاستاز را تجربه می کنند.

لازم به ذکر است که علیرغم این که دیاستاز، در اثر حاملگی بسیار شایع است، اما تنها در خانم های باردار این مشکل بروز نمی کند.

علاوه بر مادران، نوزادان نیز احتمال ابتلا به دیاستاز را داشته و در صورت ابتلا باید به خودی خود این مشکل در نوزادان بر طرف شود.

همچنین امکان بروز جدایش شکمی در مردان نیز وجود دارد. علت بروز این مشکل در مردان در اثر رژیم غذایی یویو، ورزش دراز و نشست و یا انجام وزنه برداری به شیوه غلط می تواند باشد.

همه چیز درباره جدایش شکمی

تعریف جدایش شکمی یا دیاستاز

اگر بخواهیم تعریف دقیقی از این مشکل داشته باشیم، جدایش شکمی به ایجاد فاصله در میان عضلات مستقیم شکمی گفته می شود. در واقع  این جفت عضله ها، به طور عمودی قرار دارند و در قسمت پایینی جلوی شکم واقع شده اند.

چه کسانی به دیاستاز مبتلا می گردند؟

همانطور که در بخش ابتدایی این مطلب عنوان شد، دیاستاز یا همان جدایش عضلات شکمی، علیرغم این که در اثر حاملگی عموما رخ می دهد، اما افراد دیگر را نیز می تواند دچار کند.

این بدان معناست که نمی توان گروه خاصی را صرفا از جمله مبتلایان به این مشکل محدود کرد. به طور کلی تمامی افراد، در تمامی سنین احتمال ابتلا به دیاستاز را دارند. حدود دو سوم خانم های باردار به این مشکل مبتلا می شوند.

نوزادان تازه به دنیا آمده نیز احتمال ابتلا به این مشکل را دارند که در آن ها عموما مشکل به خودی خود مرتفع می گردد.

ورزش هایی نظیر دراز نشست و وزنه برداری نیز می توانند موجب ابتلا به جدایش شکمی در فرد شوند. همچنین در برخی مشاغل، افراد اجسام سنگینی را به صورت مداوم بر می دارند. این افراد نیز ممکن است دیاستاز را تجربه کنند. به طور کلی فشار متدوام روی عضله های شکم افراد، می تواند سبب بروز دیاستاز شود.

جدایش شکمی در بانوان در اثر حاملگی

اصلی ترین گروهی که احتمال ابتلا به جدایش شکمی را دارند، بانوان در دوران حاملگی هستند. دیاستاز در این خانم ها در دوران وضع حمل و همچنین پس از به دنیا آمدن بچه امری متداول است.

در واقع رشد و تغییر اندازه نوزاد درون مادر، باعث کشیده شدن عضلات شکمی می شود. این کشش ایجاد شده در عضلات شکم، می تواند جدایش شکمی را پدیدار کند.

خط سفید رنگ عمودی کمرنگ، در بخش پایینی ناف، یکی از علائم احتمالی وقوع جدایش شکمی است. در واقع اگر این خط را در شکم تان مشاهده کردید، احتمال ابتلا به دیاستاز در شما زیاد است.

اما برای تشخیص قطعی ابتلا به جدایش عضلات شکمی، به پزشک مراجعه نمایید. پزشک با معاینه می تواند این مشکل را در افراد تشخیص دهد.

خانم های حامله که می خواهند از این موضوع مطلع شوند، از پزشک یا ماما خود درباره وجود این مشکل اطلاع حاصل نمایند.

بررسی علائم جدایش عضلات شکمی

شکاف میان عضله های شکم، یکی از علائم اصلی بروز دیاستاز در فرد است. اما افزون بر این علامت، موارد دیگری نیز می توانند نشانگر بروز این موضوع باشند.

از جمله این موارد می توان به بروز کمردرد، نشت ادرار، افتادگی مثانه و یا راست روده، نفخ در شکم و یبوست اشاره داشت.

درمان جدایش عضلات شکمی چگونه است؟

درمان جدایش شکمی، عموما تمارین ورزشی است که توسط پزشک یا متخصص فیزیوتراپیست برای فرد تجویز می شود.

به جهت به کارگیری تمارین ورزشی برای بهبود این عارضه، حتما پزشک تان را از این موضوع مطلع نمایید. فیزیوتراپیست و یا متخصص کف لگن می تواند تمرین های ویژه به جهت این موضوع به شما معرفی نماید.

همه چیز درباره جدایش شکمیتمرین های موثر در درمان جدایش عضلات شکمی

به طور کلی، تمرین های ورزشی که به طرز صحیح عضلات جلویی شکم را درگیر کند، می تواند در درمان این عارضه تاثیرگذار باشد. از جمله تمرین های مناسب برای درمان جدایش عضلات شکمی عبارتند از:

تمرین های ورزشی فشار های ایستاده مستقیم، شیب کف لگن و چمباتمه زدن به دیوار

تمارین مذکور می توانند در درمان این عارضه شکمی موثر واقع شوند.

در صورتی که نیاز به استفاده خدمات پرستاری و درخواست پرستار در منزل دارید، می توانید از شرکت مراقبتی پرستار آراد درخواست اعزام پرستار های مجرب را ثبت نمایید.

پیشنهاد مطالعه: هلیکوباکتر پیلوری چیست و راه درمان آن

این مقاله چه میزان برای شما مفید بود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست