1. پرستار آراد
  2. مقالات
  3. آشنایی با سندرم گرگینه
سندرم گرگینه

آشنایی با سندرم گرگینه

سندروم گرگینه به یک سندرم خاص در علم پزشکی می گویند. این در حالی است که گرگینه از نظر علمی وجود خارجی نداشته و ندارد. در ادامه مطلب به آشنایی و معرفی سندرم گرگینه از منظر علم پزشکی می پردازیم.

سندرم گرگینه از کجا نشات گرفته است؟

اگر به فیلم های هالیوودی و فانتزی علاقه دارید، احتمالا با گرگینه های افسانه ای آشنا هستید. در افسانه ها، گرگینه ها اشخاصی هستند که در شرایطی به حالت گرگ درآمده و در این حالت دیگر نمی توانند خود را کنترل کنند.

البته گرگینه فقط در فیلم و سریال های هالیوودی نیست. در برخی داستان های شرقی نیز گرگینه وجود دارد. گرینه در داستان های شرقی اشخاصی هستند که به طور داوطلبانه لباس گرگ می پوشند.

باور اروپایی ها نیز درباره گرگینه ها متفاوت است. بعضی از اروپایی ها تصور می کنند اشخاصی که چهارشنبه و یا جمعه خاصی در تابستان را بیرون از خانه و رو به ماه بخواند، به گرگینه تبدیل می شوند.

داستان های مربوط به گرگینه ها بسیار است. حتی برخی از داستان ها مصرف ساقه گیاه تاج الملوک یا قاتل الذئب را راهکاری برای گرگینه شدن می دانند.

معرفی و تعریف سندرم گرگینه

همانطور که گفتیم، در علم پزشکی گرگینه ای که در داستان ها و افسانه ها عنوان شده، وجود ندارد.

اما نوعی مشکل را در علم پزشکی تحت عنوان سندرم گرگینه عنوان کرده اند.

سندرم گرگینه به ندرت بروز می دهد و در هر دو جنس زن و مرد احتمال بروز دارد.

معرفی و تعریف سندرم گرگینه

در این سندرم، رشد مو به طور غیر عادی رخ می دهد. سندرم گرگینه احتمال رشد غیر عادی مو در صورت وبدن و پوشاندن آن ها را دارد. همچنین این سندرم احتمال دارد تا فقط بخشی از بدن را درگیر کند.

دلیل بروز این بیماری، هم ژنتیکی و هم اکتسابی ممکن است باشد.

انواع مو در سندرم گرگینه

نوع مو ها به طور کلی در این سندرم شامل سه نوع است. Vellus, Lanugo و Terminal از انواع مو در سندرم گرگینه می باشد.

در Vellus، فولیکول های مو کمتر از 2 میلیمتر بوده و در همه بخش های بدن غیر از کف پا، لب، کف دست، پشت گوش و بافت جوشگاهی یا اسکار می تواند بروید. این نوع مو، ممکن است رنگدانه نیز داشته باشند.

نوع Lanugo، به شدت نازک است. این مو ها نرم است و مشابه موهای بدن نوزادان می باشد. نوع Lanugo عموما رنگدانه ندارد.

Terminal موهایی هستند که بلند، با ضخامت بالا و به شدت تیره می باشند.

بررسی انواع گوناگون پر مویی

پر مویی نیز انواع مختلفی دارد.

مدل اول Congenital Hypertrichosis Lanuginose است که در ابتدا مشابه موهای نوزادان نمایان می گردد. این مو ها، بعد از چند هفته پس از تولد همچنان رشد کرده و در بخش های گوناگون بدن نوزادان بروز پیدا می کند.

نوع دوم پر مویی، نوع Congenital Hypertrichosis Terminalis است. این پر مویی نیز از بدو تولد آغاز گشته و در آینده نیز همراه شخص ابتلا یافته خواهد بود. در این نوع پر مویی، مو ها عموما چهره و بدن شخص را پوشانده و تیره رنگ با ضخامت بالا هستند.

نوع سوم پر مویی، نوع Nevoid Hypertrichosis است که در این پر مویی، رشد زائد مو ها در بخش خاصی از بدن فرد مبتلا انجام می شود.

نوع چهارم پر مویی صرفا بانوان را درگیر می کند و Hirsutism نام دارد. در این نوع پر مویی، موهایی با ضخامت بالا و تیره رنگ در بخش های مختلف بدن خانم ها بروز می دهد. از جمله قسمت هایی که در Hirsutism مو رشد می کند، صورت، سینه و پشت است.

نوع پنجم پر مویی، نوع اکتسابی آن است. این نوع Acquired Hypertrichosis نام داشته و به موجب اکتسابی بودن آن، پس از مدت ها پس از تولد شخص اتفاق می افتد. در نوع پنجم پر مویی، مو های Lanugo وجود ندارد. در این نوع پر مویی ممکن است فرد در تمام بدنش موهای زائد داشته و یا صرفا در بخش هایی خاص آن ها رشد کنند.

علت بروز سندرم گرگینه چیست؟

سندرم گرگینه می تواند شرایط مختلفی از زندگی فرد را تحت تاثیر قرار دهد. دلیل بروز سندرم گرگینه برای پزشکان هنوز مشخص نیست.

نوعی از سندرم گرگینه، علت ژنتیکی دارد و از آن به عنوان سندرم گرگینه ارثی یاد می شود. یکی از دلایل اصلی بروز نوع ارثی آن، فعال شدن مجدد ژن هایی است که رشد زیاد مو ها را در پی دارد. این امر زمانی که جنین در رحم مادرش قرار دارد رخ می دهد. لازم به ذکر است علت بروز جهش زنی مشخص نمی باشد.

تعداد مبتلایان به سندرم گرگینه

سندرم گرگینه یک سندرم به شدت نادر است. در سراسر دنیا صرفا 19 نفر در حال حاضر به این مشکل ابتلا یافته اند.

پرستار آراد

اگر نیاز به خدمات پرستاری دارید، می توانید درخواست پرستار بیمار، پرستار کودک و … خود را از موسسه پرستاری پرستار آراد ثبت نمایید.


سوالات متداول

سندرم گرگینه چیست؟

در سندرم گرگینه رشد غیرعادی مو و پوشش تمام ویا گاهی قسمتی از بدن اتفاق می‌افتد.

چند نوع سندرم گرگینه وجود دارد؟

انوع رشد مو در این سندرم سه نوع است. Vellus, Lanugo و Terminal از انواع مو در سندرم گرگینه می باشد.

علت سندرم گرگینه چیست؟

نوعی از سندرم گرگینه، علت ژنتیکی دارد و از آن به عنوان سندرم گرگینه ارثی یاد می شود و نوعی هم اکتسابی است. اما هنوز علت دقیق این موضوع برای دانشمندان مشخص نشده است.

این مقاله چه میزان برای شما مفید بود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست