1. پرستار آراد
  2. مقالات
  3. بیمار مبتلا به اسکیزوفرنی چه بیماری است؟
بیماری اسکیزوفرنی

بیمار مبتلا به اسکیزوفرنی چه بیماری است؟

اسکیزوفرنی در افرادی که به آن مبتلا می شوند آنها را در مسائل مختلف با مشکلاتی مواجه می باشند. این بیماری می تواند عملکرد فرد را در مدرسه، دانشگاه و محل کار تا حد زیادی تحت تاثیر قرار دهد.

بیماری های مختلف، سلامت فرد را تحت تاثیر قرار می دهد. بیماری های جسمی موجب ایجاد مشکل در اندام های مختلف شده و عوارض آن ها عموما جسمی است. اما در کنار بیماری های جسمی، بیماری های روانی و ذهنی نیز وجود دارند که علیرغم عدم نمایش عوارض جسمی، سلامت فکری فرد را تحت تاثیر قرار می دهد.

بیماری های روانی و عصبی، دسته بندی های مختلفی دارند. سطح این بیماری ها در افراد مختلف می تواند متفاوت باشد.

ناتوان کننده ترین بیماری روانی، بیماری اسکیزوفرنی است. این بیماری موجب بروز اختلال در مغز شده و قدرت فکر کردن، تصمیم گیری، خلق وخو و تشخیص واقعیت را تحت تاثیر قرار می دهد.

بیماری اسکیزوفرنی، از جمله بیماری های مزمن است و جهت درمان باید آن را کنترل نمود.

درمان بیماری اسکیزوفرنی توسط روانپزشک و یا روانشناس انجام می شود. پروسه درمانی عموما دارو درمانی همراه با مشاوره روانشناسی است.

فرد مبتلا به اسکیزوفرنی، امکان تشخیص واقعیت و خیال را در برخی از مواقع ندارد و این یکی از اصلی ترین شاخصه های این بیماری است. امکان تشخیص واقعیت با خیال به این دلیل است که فرد توهمات خود را نمی تواند از موضوعات واقعی متمایز کند. توهمات بیماری می تواند شامل هذیان، توهم دیداری و توهم شنیداری باشد.

علائم بیماری اسکیزوفرنی چیست؟

علائم بیماری اسکیزوفرنیبیماری اسکیزوفرنی همواره مورد مطالعه مباحث و انجمن های روانپزشکی است.

لازم به ذکر است که برخی از علائم بیماری های روانی، در چندین بیماری مختلف مشترک است. به همین جهت برای تشخیص یک بیماری روانی در فرد، نیاز است که علائم همزمان باهم وجود داشته باشد. تشخیص مناسب این بیماری باید توسط روانشپزشک یا روانشناس انجام شود. تشخیص در بسیاری مواقع توسط تست های روانشناسی انجام می شود. چرا که موارد زیادی برای وجه تمایز میان بیماری های روانی باید بررسی شود.

از جمله علائم بیماری اسکیزوفرنی، گوشه گیری اجتماعی فرد مبتلا است. بیماری مبتلا به اسکیزوفرنی ممکن است از دیگران دوری کند و تنهایی را برگزیند.

زوال شخصیت از دیگر علائم این بیماری روانی است. این حالت فرد مبتلا، موجب احساس غیر واقعی، مبهم و رویایی می شود. در برخی مواقع، زوال شخصیت فرد مبتلا اسکیزوفرنی با اضطراب بسیار زیادی همراه است.

کم شدن اشتها نیز می تواند از جمله علائم بیماری اسکیزوفرنی باشد. هذیان و توهم نیز از جمله علائم مهم تشخیصی برای بیماری اسکیزوفرنی است. توهم فرد می تواند توهم دیداری باشد، یعنی یک شخص یا جسم غیر واقعی را ببیند و یا توهم می تواند شنیداری باشد. در توهم شنیداری، فرد مبتلا به اسکیزوفرنی صدا هایی می شوند که دیگران آن ها را نمی شوند. در واقع این صدا ها وجود خارجی ندارند.

از دیگر علائم این بیماری، حس کنترل توسط نیرو های خارجی است. در این حالت فرد مبتلا فکر می کند عوامل خارجی در حال کنترل او هستند.

حرف های نامرتبط نیز از دیگر علائم بیماری اسکیزوفرنی می باشد.

دسته بندی علائم بیماری اسکیزوفرنی

برای شناسایی مناسب بیماری اسکیزوفرنی، علائم این بیماری را به صورت دسته بندی مورد بررسی قرار داده اند.

این دسته علائم شامل علائم مثبت، علائم منفی، علائم آموزشی و علائم عاطفی می باشد.

علائم مثبت این بیماری، بخشی از این بیماری را مورد بررسی قرار می دهد که در آن فرد صدا و اشیای مشکوکی را میبیند. از جمله دیگر علائم مثبت اسکیزوفرنی، حس نظارت فرد توسط دیگران به صورت مداوم است. این افراد ممکن است کلمات بی معنی بسازند. هذیان نیز از دیگر علائم مثبت بیماری اسکیزوفرنی می باشد.

دیگر دسته علائم این بیماری، علائم منفی است. انزوای فرد مبتلا، عدم توان مناسب در بیان احساسات، سختی مراقبت کردن از خود و لذت نبردن از علائم منفی بیماری اسکیزوفرنی می باشد.

علائم آموزشی اسکیزوفرنی، علائمی است که موجب اخلال در توجه و پردازش اطلاعات فرد می شود. فرد مبتلا به اسکیزوفرنی ممکن است درک مناسبی از محیط نداشته و در به یادآوری وظایف و کار های ساده مشکل داشته باشد.

از جمله علائم عاطفی می توان به اقدام به خودکشی اشاره کرد. افسردگی فرد مبتلا، از جمله دلایل اصلی این اقدام فرد به خودکشی می باشد.

پرستاری از بیمار اسکیزوفرنی

بیماران اسکیزوفرنی ممکن است در مواقعی نیاز به پرستاری و مراقبت داشته باشند. موسسه پرستاری پرستار آراد، امکان درخواست خدمات پرستاری برای پرستار بیمار را مهیا کرده است.

این مقاله چه میزان برای شما مفید بود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست