آیا میدانید علت آلرژی غذایی در کودکان چیست؟ یکی از مشکلات شایع که در اکثر کودکان مشاهده می شود آلرژی غذایی است، بدن کودکان امان دارد به برخی از مواد غذایی واکنش خاص و پرخاش گرانه نشان دهد.
علائم آن در پوست و داخل بدن کودکان نمایان می شود، به این واکنش آلرژی غذایی گفته می شود. برخی از خانواده ها گمان می کنند بادمجان و گوجه فرنگی دلیل حساسیت کودکان آن ها است در حالی که غذا های دیگری نیز موجب آلرژی کودکان خواهد شد.
خانواده ها میتوانند برای نگهداری از کودک خود و تهیه غذای مناسب برای او، پرستار کودک در منزل را استخدام کنند.
شرکت مراقبتی پرستار آراد با دارا بودن سابقه چندین ساله در زمینه خدمت رسانی به مردم با تجربه ترین افراد را به منزل شخصی کودکان اعزام می کند. تا انتهای مطالب همراه ما باشید تا اطلاعات بیشتری در این زمینه به دست بیاورید.
بررسی علل آلرژی غذایی در کودکان
آلرژی غذایی یا حساسیت جز بیماری های ژنتیکی محسوب میشود، که امکان دارد از مادر به فرزند انتقال بیابد، علت اصلی آلرژی غذایی در کودکان واکنش سیستم ایمنی بدن با ماده خوراکی است.
برخی مواقع سیستم ایمنی ماده خوراکی را با ماده مهاجم اشتباه گرفته و به او حمله می کند، در پی این واکنش میزان زیادی هیستامین در بدن کودک آزاد شده و علائم آلرژی به وجود می آید.
علائم آلرژی غذایی در کودکان
به طور معمول علائم آلرژی غذایی مدتی بعد از مصرف غذا توسط کودک، مشخص می شود، این زمان مابین چند دقیقه تا چند ساعت متغیر است.
خانوادهها میتوانند بهراحتی غذایی که کودکشان به آلرژی دارد را شناسایی کنند، در ادامه مطالب چند مورد از علائم آلرژی غذایی در کودکان بیان شده است:
- تورم صورت
- تنفس دشوار
- کهیر
- نفخ شکم و اسهال
- قرمزی یا جوش پوست
- دل درد
- شنیدن صدای وزوز زمان نفس کشیدن
- استفراغ
- وجود خون در مدفوع
- سرفه
بنابراین پرستار کودک باید با مشاهده علائم بالا سریعا کودک را نزد پزشک متخصص ببرد، تا با شناسایی مواد غذایی آلرژی زا در کودک، درمان های لازم انجام شود.
چگونه با آلرژی خفیف برخورد کنیم؟
معمولاً علائم آلرژی غذایی در کودکان خفیف است، در صورتی که کودک علائمی مانند قرمزی پوست دارد و خانواده یا پرستار کودک به حساسیت غذایی، به ماده غذایی خاص، مشکوک هستند باید با پزشک مشورت کنند.
در صورت تشخیص پزشک ماده غذایی از رژیم روزانه کودک حذف شده و در صورتی که کودک به طور ناگهانی مصرف کند.
پزشک اقدامات لازم را به خانواده ها آموزش می دهد. لازم به ذکر است که اگر کودک برای اولین بار به یک غذا آلرژی داشته باشد که علائم آن خفیف است.
به دلیل اینکه امکان دارد کودک در آینده به آن ماده غذایی واکنش شدید تری داشته باشد، باید سریعاً درباره رژیم غذایی با پزشک متخصص اطفال مشورت شود. به طور معمول برخی از آلرژی غذایی کودکان با گذشت زمان بر طرف میشود.
مانند آلرژی به تخم مرغ و شیر که با بزرگ شدن کودک از بین میروند اما حساسیت به آجیل و بادام زمینی برطرف نمیشود.
غذا های حساسیت زا بشناسید
برخی از مواد غذایی دارای خاصیت آلرژی زایی بالایی هستند، که نباید تا قبل از یک سالگی کودکان آن غذا ها را مصرف کنند.
یکی از مهمترین مواد غذایی آلرژی زا برای کودکان شیر گاو است، که نباید برای کودکان زیر یک سال مصرف شود. لازم به ذکر است که حساسیت به شیر گاو امکان دارد باعث به وجود آمدن بیماری های دیگر در کودک بشود.
بخشی از مواد غذایی که هرگز نباید به کودکان زیر یک سال داده شود عبارتند از:
- آلبالو، گیلاس
- سفیده تخم مرغ
- خربزه
- کیوی
- انواع توت
- بادام زمینی
- شاه توت و تمشک
پرستاران آموزشدیده مرکز مراقبتی آراد اطلاعات لازم درباره آلرژی غذایی در کودکان را فرا گرفته اند و بهترین خدمات را به کودک و خانواده او ارائه میدهند.
بنابراین خانواده ها با خیال راحت میتوانند به این مجموعه مراجعه کرده و بهترین پرستار را در منزل شخصی خود استخدام کرده و به سایر امور روزانه خود رسیدگی کنند.
همچنین این نکته نیز باید گفته شود که هزینه استخدام پرستار کودک در منزل در مقایسه با سایر روش های نگهداری از کودک بسیار مقرون به صرفه و اقتصادی است و تمام هم خانواده ها می توانند از این خدمات بهره مند شوند.