1. پرستار آراد
  2. مقالات
  3. پیشگیری از سرماخوردگی در سالمندان از چه روش هایی امکان پذیر است؟
پیشگیری از سرماخوردگی سالمندان

پیشگیری از سرماخوردگی در سالمندان از چه روش هایی امکان پذیر است؟

پیشگیری از سرماخوردگی Prevent the Common Cold یکی از مهم ترین اقداماتی است که با شروع فصل پاییز ضرورت می یابد. به دلیل شایع بودن سرماخوردگی در سالمندان لازم است که با مراحل این بیماری آشنا شویم و با روش های مناسب برای پیشگیری از این بیماری  آشنا شویم.

با این حال درک علائم هشدار دهنده اولیه سرماخوردگی به شما کمک می کند بهبود سریع تری داشته باشید و زمان بهبودی سرماخوردگی خود را جهت  بازگشت به کار و شرایط عادی شناسایی کنید .

روش های پیشگیری از سرماخوردگی

بنابراین ، در اینجا پنج مرحله پیشگیری از سرماخوردگی  که باید با آنها آشنا شوید و روش های درمانی متناسب هر کدام از این مراحل در نظر گرفته شده است که می تواند به شما کمک کند .

مرحله 1: شروع سرماخوردگی

تقریباً 1-3 روز ابتدایی که شما به تازگی با ویروس سرماخوردگی تماس داشته اید و بدن شما علائم خفیفی مانند خستگی خفیف ، آبریزش بینی یا گرفتگی بینی و گلودرد را نشان می دهد. حتی اگر بسیار مشغول کار یا مسائل روزمره  هستید ، سعی کنید این علائم هشدار دهنده را نادیده نگیرید! استراحت کافی داشته باشید و به میزان کافی آب بنوشید.

مرحله 2: پیشرفت

سرماخوردگی شما بصورت  سرفه و گلو درد ظاهر می شود. اکنون زمان تهیه  و مصرف سوپ مرغ ، چای ، عسل ، قطره سرفه است.بدلیل خشکی لب ها ،بالم لب پیشنهاد مناسبی است.” روی” ماده اصلی در سیستم ایمنی متعادل و سالم است ، بنابراین غذاهای غنی از روی مانند تخم مرغ ، لوبیا ، دانه کدو تنبل و غلات کامل را به طور مرتب استفاده کنید. مایعات را بصورت گرم میل کنید. از قرص سرماخوردگی استفاده کنید ، مصرف مایعات گرم مانند سوپ مرغ ، چای یا آب سیب گرم ، ممکن است تسکین دهنده باشد و با افزایش جریان مخاط ، گرفتگی را تسکین می دهد.

مرحله 3: اوج گرفتن

سرماخوردگی شما کاملاً در حال اوج گیری است و احساس می کنید که در برابر آن شکست خورده اید. بدن درد و کمی تب عادی است ، اما مایعات خود را دو برابر کنید ( آب ، آب میوه های طبیعی ) تا بدن شما هیدراته بماند. برای رفع فشار سینوس ها ، از دوش آب گرم استفاده کنید و یک اسپری بینی بدون نسخه پزشک را برای استفاده در نظر بگیرید.

درمان و پیشگیری از سرماخوردگی

مرحله 4: بهبودی

با کاهش تب و کم شدن بدن درد احساس سلامتی بیشتری خواهید نمود. همانطور که قدرت خود را باز می یابید ، با ضد عفونی کردن سطح خانه ، اتومبیل و محل کار خود ، وقت خود را صرف پاکسازی میکروب های پایدار از محیط کنید. برای اینکه خیالتان راحت شود، همه ملافه ها و لباس ها را به داخل ماشین لباسشوئی بریزید و وسایل شخصی مانند مسواک و تلفن های همراه را که می توانند میکروب ها را در خود جای دهند و گسترش دهند را نیز ضد عفونی کنید.

مرحله 5: بازیابی سلامتی

سرانجام ، شما روی پاهای خود هستید و احساس حالت عادی گذشته را دارید! هرگونه علائم جزئی و طولانی مانند سرفه یا آبریزش بینی را با داروی مناسب درمان کنید و با سلامتی بدن به یک رژیم غذایی متعادل و سالم ادامه دهید.

به یاد داشته باشید ، هوای سرد منبع سرماخوردگی نیست . از این رو بسیاری از ما در تابستان نیز با سرماخوردگی دست و پنجه نرم میکنیم. در عوض ، ویروس های منتقل شده از طریق قطرات ریز  منتشر شده در هوا  دلیل شروع و سرایت سرماخوردگی هستند. بنابراین بهترین روش پیشگیری این است که فضاهای اطراف خود را به طور منظم ضد عفونی کنید.

پیشگیری از سرماخوردگی  و توصیه هایی برای مراقب یا پرستاران سالمندان  

 در حال نزدیک شدن به اولین روزهای پاییز هستیم. سرفه و آبریزش بینی بار دیگر تکرار میشود. به عنوان یک مراقب سالمند ، باید  از روش های جلوگیری از بیمار شدن سالمندان مطلع باشید .  سالمند می تواند سرماخوردگی یا آنفولانزا را از سایر افراد مانند اعضای خانواده خود، بازدیدکنندگان و کودکان بگیرد. هنگامی که افراد مسن دچار سرماخوردگی یا آنفولانزا می شوند ، این موضوع می تواند مسائل جدی به همراه عواقب جدی ایجاد کند. وقتی پیر می شویم ، سیستم ایمنی بدن ما مثل گذشته قوی نیست. در سالمندان بالای 65 سال خطر بستری شدن در بیمارستان به دلیل آنفولانزا به شدت  افزایش می یابد.

نقش پرستار سالمند در پیشگیری از سرماخوردگی

چندین مرحله وجود دارد که یک مراقب می تواند برای اطمینان از بیمار نشدن سالمند در فصل پاییز انجام دهد

اطمینان حاصل کنید که سالمند شما خواب کافی دارد.

خوابیدن و استراحت کافی می تواند به تقویت سیستم ایمنی بدن  سالمند کمک کند.

دست هایتان را بشویید.

شگفت زده خواهید شد اگر بدانید که دستان یک شخص روزانه چند سطح را لمس می کنند بدون اینکه حتی متوجه شوید.

 از دست زدن به صورت خودداری کنید.

زیرا میکروب ها از این طریق به راحتی گسترش می یابند. شستن دست ها در طول روز می تواند بسیاری از میکروب ها را از بین ببرد.

تزریق واکسن آنفولانزا را انجام دهید.

برای اطمینان از اینکه شما به عنوان یک مراقب بیمار نخواهید شد ، یک واکسن آنفولانزا تزریق نمایید . سالمند   را تشویق کنید که او نیز واکسن آنفولانزا تزریق کند. بزرگسالان بالای 50 سال برای اطمینان از سالم ماندن در طول سال نیاز به تزریق واکسن آنفلوانزا فصلی دارند.

مراقب بچه ها و هر کسی که بیمار است باشید.

سالمندان   به احتمال زیاد فرزندان و نوه های خود را دوست دارند و هنگام ملاقات با آنها همگی را در آغوش می کشند . در فصل سرماخوردگی و شیوع آنفولانزا بهتر است بررسی کنید که آیا افرادی که به ملاقات می آیند اخیراً بیماری داشته اند یا خیر. اگر کسی بیماری دارد ، شما و سالمند مورد نظر باید از ماسک محافظتی به عنوان یک اقدام پیشگیرانه استفاده کنید.

رعایت بهداشت دندان می تواند نقش اصلی در سلامت فرد داشته باشد.

اطمینان از نخ دندان کشیدن و شستن دندانهای سالمند از ضروریات سلامت او است.

ورزش و پیشگیری از سرماخوردگی

فعال بودن و خوردن غذاهای سالم

انجام  فعالیت های ورزشی  و استفاده از تغذیه سالم در فصل سرماخوردگی و آنفولانزا می تواند به سالمند کمک کند تا سلامتی خود را حفظ کند. اگر سالمند سالم باشد ، سیستم ایمنی بدن او قوی تر می شود که به او کمک می کند تا با بیماری های مختلف مبارزه کند.

گاهی اوقات ، حتی با وجود انجام این اقدامات برای جلوگیری از بیماری ، سالمند همچنان بیمار خواهد شد. اگر سالمند  به بیماری مبتلا شد ، اطمینان حاصل کنید که مقدار کافی استراحت می کند. در صورت گرفتگی بینی ،از اسپری بینی استفاده کنید و به تنفس سالمند کمک نمایید . نوشیدن مایعات فراوان نیز می تواند عامل اصلی  بهبود سالمند  باشد.

اگر سالمند شما بیمار شد و علائم آن بدتر شد ، به پزشک متخصص مراجعه کنید. آنفلوآنزا اغلب در بزرگسالان مسن به ذات الریه تبدیل می شود.

پیشگیری از سرماخوردگی وعلائمی که در صورت مشاهده باید به یک پزشک مراجعه کرد،عبارتند از:

  • تنگی نفس
  • گیجی
  • درد قفسه سینه
  • استفراغ شدید

به عنوان یک پرستار سالمند ،  با انجام این اقدامات احتیاطی و مراقبت از آنها ، می توانید سالمند خود را به خوبی از خطر بیماریها حفظ کنید و احتمالا بیمار شدن وی را به حد اقل برسانید. به یاد داشته باشید که اگر سالمند تحت نظر شما در طی 10 روز علائم بهبودی نشان نداده است یا علائم وی بدتر شده است ، حتما با یک پزشک متخصص تماس بگیرید.

شرکت مراقبتی مهر پرستار آراد با کادری ماهر و باتجربه آماده ارائه خدمات شبانه روزی به سالمندان گرامی می باشد. با کارشناسان این مرکز در تماس باشید.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست