1. پرستار آراد
  2. مقالات
  3. با این 8 تکنیک کاربردی حافظه خود را تقویت کنید
اهمیت تقویت حافظه

با این 8 تکنیک کاربردی حافظه خود را تقویت کنید

تقویت حافظه Memory Improvement  تاثیر زیادی بر کیفیت زندگی فرد می گذارد و می توان با استفاده از تکنیک های خاصی به بهبود و تقویت حافظه کمک نمود.

اکثر افراد ممکن است گاهی دچار مشکلاتی در حافظه خود شوند به عنوان مثال فراموش کردن نام فردی که به تازگی با او آشنا شده اید و یا مشکل در به خاطر آوردن محلی که کلید های خود را در آن گذاشته اید یک اتفاق معمولی است .فواید تقویت حافظه

در بیشتر مواقع، این حالت فقط نشانه این است که فرد کمی بیش از حد مشغول یا خسته است. از سوی دیگر، داشتن حافظه ضعیف به طور مداوم می تواند بسیار مشکل ساز باشد.

عوامل زیادی در از دست دادن حافظه نقش دارند، از جمله ژنتیک، سن و بیماری های مختلف که بر مغز تأثیر می گذارد. همچنین برخی از عوامل خطرساز و قابل کنترل برای از دست دادن حافظه وجود دارد، مانند اصلاح رژیم غذایی و سبک زندگی.

در حالی که همیشه مشکل از دست دادن حافظه قابل پیشگیری نیست، ممکن است بتوان با افزایش سن، اقداماتی را برای محافظت از مغز در برابر زوال ذهنی انجام داد.

در این مقاله، با هشت تکنیک کاربردی برای کمک به بهبود حافظه  آشنا می شوید.

1. تمرینات ذهنی انجام دهید

بسیاری از فعالیت های آموزش به مغز به صورت آنلاین وجود دارد که ممکن است به بهبود حافظه فرد کمک کند. درست مانند ماهیچه های بدن، مغز نیز برای سالم ماندن نیاز به تمرین منظم دارد.

تمرینات ذهنی به اندازه سایر عوامل برای ماده خاکستری ضروری هستند و به چالش کشیدن ذهن می تواند به رشد و گسترش آن کمک کند. این تمرینات می توانند  وضعیت حافظه را بهبود می بخشند.

یک تحقیق بزرگ  نشان داد افرادی که حداقل 5 روز در هفته فقط 15 دقیقه فعالیت های تمرینی ذهنی را انجام می دهند، در عملکرد مغز بهبود یافته اند.

حافظه کاربردی، حافظه کوتاه مدت و مهارت‌های حل مسئله شرکت‌کنندگان در مقایسه با گروه کنترلی که  حل جدول کلمات متقاطع را انجام نداده بودند، به طور قابل توجهی بهبود یافت.

چالش های  بسیاری از تمرینات ذهنی روی توانایی فرد برای به خاطر سپردن جزئیات و به خاطر سپردن سریع الگوها کار می کنند.

ورزش و تقویت حافظه

2. ورزش کنید

ورزش تاثیر مستقیمی بر سلامت مغز دارد. ورزش منظم خطر زوال عقل را با افزایش سن کاهش می دهد و از مغز در برابر انحطاط محافظت می کند.

نتایج یک مطالعه در سال 2017 نشان می دهد که ورزش هوازی می تواند عملکرد حافظه را در افراد مبتلا به بیماری آلزایمر اولیه بهبود بخشد. ورزش هوازی ضربان قلب فرد را افزایش می دهد و می تواند شامل هر یک از فعالیت های زیر باشد:

پیاده روی سریع
رقصیدن
ایروبیک
شنا کردن
اسکی صحرایی

3. مراقبه کنید

تحقیقات نشان می دهد که مدیتیشن ممکن است باعث تغییرات طولانی مدت در مغز شود که حافظه را بهبود می بخشد. مدیتیشن از نوع ذهن آگاهی ممکن است به بهبود حافظه کمک بیشتری نماید.

نویسندگان یک مقاله تحقیقاتی در سال 2018 خاطرنشان می‌کنند که بسیاری از مطالعات نشان می‌دهند که مدیتیشن عملکرد مغز را بهبود می‌بخشد، نشانگرهای انحطاط مغز را کاهش می‌دهد و حافظه کاری و حافظه بلندمدت را بهبود می‌بخشد.

محققان مغز افرادی را که به طور منظم مدیتیشن انجام می دادند و افرادی که انجام نمی دادند را با اسکن های خاصی مشاهده کردند. نتایج این مشاهدات به آنها نشان داد که ایجاد عادت به مدیتیشن ممکن است باعث تغییرات طولانی مدت در مغز شود، از جمله افزایش انعطاف پذیری مغز، که به حفظ سلامت کلی ذهن کمک می کند.

روش های تقویت حافظه

4. خواب کافی داشته باشید

خواب برای سلامت کلی مغز حیاتی است. برهم زدن چرخه طبیعی خواب بدن می تواند منجر به اختلالات شناختی و بروز زوال عقل شود، زیرا فرآیندهایی را که مغز برای ایجاد خاطرات استفاده می کند دراین شرایط مختل می شود.

استراحت کامل شبانه، معمولاً حدود 7 تا 9 ساعت در شبانه روز برای بزرگسالان، به مغز کمک می کند تا خاطرات طولانی مدت را ذخیره کند.

5. مصرف شکر را کاهش دهید

غذاهای شیرین می توانند طعم لذیذی داشته باشند و در ابتدا به فرد احساس لذت دهند، اما ممکن است در کاهش حافظه نقش  زیادی داشته باشند. تحقیقات انجام شده در سال 2017 در مدل های حیوانی نشان داد که رژیم غذایی سرشار از نوشیدنی های شیرین با بیماری آلزایمر ارتباط دارد.

محققان همچنین دریافتند که نوشیدن بیش از حد نوشیدنی های شیرین از جمله آب میوه، ممکن است باعث کاهش حجم کل مغز شود که نشانه اولیه بیماری آلزایمر است.

اجتناب از قند زیاد ممکن است به مبارزه با این خطر کمک کند. در حالی که غذاهای طبیعی شیرین، مانند میوه ها، مکمل خوبی برای یک رژیم غذایی سالم هستند، لازم است از مصرف نوشیدنی های شیرین شده با شکر و غذاهای حاوی قندهای فرآوری شده و افزوده شده خودداری گردد.

تقویت حافظه با رژیم مطلوب
6. ازمصرف رژیم های پر کالری خودداری کنید

در کنار حذف منابع قند اضافی، کاهش دریافت کالری کلی نیز ممکن است به محافظت از مغز کمک کند. محققان اشاره می کنند که رژیم های غذایی پر کالری می تواند حافظه را مختل کند و منجر به چاقی شود.

تأثیرات این نوع رژیم روی حافظه ممکن است به دلیل این باشد که رژیم های غذایی پر کالری منجر به التهاب در بخش های خاصی از مغز می شود.

در یک مطالعه تعدادی زن با میانگین سنی 60.5 سال، کالری دریافتی خود را 30 درصد کاهش دادند. محققان دریافتند که این افراد بهبود قابل توجهی در نمرات حافظه کلامی داشتند و این مزیت در افرادی که بهترین رژیم را رعایت می کردند بسیار چشمگیر بود.

7. مصرف کافئین را افزایش دهید

کافئین از منابعی مانند قهوه یا چای سبز ممکن است برای حافظه مفید باشد. نویسندگان یک مطالعه در سال 2014  دریافتند که مصرف کافئین پس از تست حافظه باعث افزایش میزان حافظه درازمدت در مغز شرکت کنندگان می شود.

افرادی که 200 میلی گرم کافئین مصرف کردند، پس از 24 ساعت در تست های یادآوری امتیاز بهتری نسبت به افرادی که کافئین مصرف نکردند، کسب کردند.

کافئین همچنین ممکن است حافظه را در کوتاه مدت تقویت کند. مطالعه‌ای نشان داد که بزرگسالان جوانی که صبح‌ها کافئین مصرف می‌کنند حافظه کوتاه‌مدت بهتری داشتند.

استفاده از کافئین ممکن است برای افرادی مفید باشد که مجبورند در زمانی از روز که ممکن است خسته باشند، امتخان دهند یا اطلاعات زیادی را به خاطر بیاورند.

کافئین و تقویت حافظه

 

8. شکلات تلخ بخورید

خوردن شکلات تلخ  بسیار لذت بخش است و می تواند حافظه فرد را نیز بهبود بخشد. نتایج یک مطالعه در سال 2011 نشان می دهد که فلاونوئیدهای کاکائو، که ترکیبات فعال در شکلات هستند، به تقویت عملکرد مغز کمک می کنند.

افرادی که شکلات تلخ می‌خوردند در آزمایش‌های حافظه فضایی بهتر از کسانی که شکلات نخورده بودند،عمل کردند. محققان خاطرنشان کردند که فلاونوئیدهای کاکائو جریان خون به مغز را بهبود می بخشد.

بهتر است از شکلاتی استفاده کنید که حداقل 72 درصد محتوای کاکائو داشته باشد و از مصرف شکلات با شکر اضافه خودداری کنید.

عوامل خطرساز برای بروز اختلال حافظه

برخی از افراد ممکن است به دلیل طیف وسیعی از عوامل خطرساز، بیشتر از دیگران مستعد ابتلا به اختلال حافظه باشند.

عوامل خطری وجود دارد که فرد کنترلی بر آنها ندارد، مانند ژنتیک. برخی از افراد ممکن است بیشتر مستعد ابتلا به مشکلاتی مانند آلزایمر باشند که به شدت بر مغز و حافظه تأثیر می گذارد.

در موارد دیگر، فرد ممکن است بتواند خطر اختلال حافظه را کاهش دهد.پیروی از  یک رژیم غذایی سرشار از قند و چربی تصفیه شده و داشتن یک سبک زندگی کم تحرک ممکن است خطر از دست دادن حافظه را افزایش دهد.

پیروی از یک رژیم غذایی کامل و سالم و ورزش منظم ممکن است به هوشیار نگه داشتن ذهن و کاهش از دست دادن حافظه کمک کند.

مراحل تقویت حافظه
بسیاری از تکنیک‌ها برای بهبود حافظه می‌توانند برای سلامت و آسایش کلی بدن مفید باشند. به عنوان مثال، تمرین مراقبه ذهن آگاهی نه تنها برحافظه اثر مثبت دارد، بلکه می تواند استرس را نیز کاهش دهد.

حتی اضافه کردن یک یا دو تمرین تقویت حافظه به برنامه روزانه افراد ممکن است به آنها کمک کند مغز خود را سالم نگه دارند و از آن در برابر از دست دادن حافظه محافظت کنند.

شرکت مراقبتی پرستار آراد  با داشتن مجوز رسمی از وزارت بهداشت و سال ها تجربه در امر ارائه خدمات مراقبت و پرستاری در منزل آمادگی دارد با کادری مجرب و متخصص به صورت شبانه روزی در خدمت همشهریان گرامی باشد.

کادر مجرب این مرکز در قالب پرستار سالمند ، پرستار بیمار و پرستار کودک همواره با در نظر گرفتن آخرین استانداردهای خدمات مراقبتی و پرستاری به ارائه خدمت پرداخته و آسایش و امنیت عزیزان شما را اولویت اصلی خویش قرار داده است.

برای دریافت اطلاعات بیشتر تنها کافی است که با کارشناسان این مرکز تماس حاصل نموده و مشاوره رایگان دریافت نمایید.
هشدار! این مطلب صرفا جنبه آموزشی دارد و برای استفاده از آن لازم است با پزشک یا متخصص مربوطه مشورت کنید.
لطفا به این مقاله امتیار دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست