1. پرستار آراد
  2. مقالات
  3. عرق سوز ( بثورات حرارتی یا میلیاریا ) چیست و چگونه درمان می شود
علایم عرق سوز

عرق سوز ( بثورات حرارتی یا میلیاریا ) چیست و چگونه درمان می شود

هر فردی ممکن است به عرق سوزHeat Rashes  یا بثورات گرمایی (همچنین به عنوان میلیاریا شناخته می شود) مبتلا شود، چه فرد بالغ یا یک کودک.

عرق سوز مکرر

این وضعیت در آب و هوای گرم و مرطوب بیشتر دیده می شود. این اختلال خفیف معمولاً نیازی به مداخله پزشکی ندارد. با این حال، درمان بثورات حرارتی گاهی اوقات برای جلوگیری از عارضه شدیدتر مانند عفونت ضروری است.

در این مقاله هر آنچه که لازم است در مورد بثورات حرارتی یا علائم میلیاریا و گزینه های درمانی این مشکل بدانید بیان شده است .

عرق سوز چیست؟

عرق سوز نوعی مشکل پوستی است که زمانی رخ می دهد که مجاری عرق مسدود شده، عرق را زیر پوست به دام می اندازد. عواملی که ممکن است در انسداد منافذ پوست و ایجاد میلیاریا نقش داشته باشند عبارتند از:

مجاری عرق نابالغ –

نوزادان به دلیل عدم رشد کافی مجاری عرق که بسیار راحت تر پاره می شوند، به شدت مستعد عرق سوز هستند. مجاری پاره شده نوزاد ، عرق را در زیر پوست به دام می اندازد که ممکن است زمانی رخ دهد که نوزاد کمتر از یک هفته سن داشته باشد. نوزادانی که لباس های خیلی گرم می پوشند یا تب دارند بیشتر در معرض خطر ابتلا به این بیماری پوستی هستند.

آب و هوای استوایی –

آب و هوای گرم و مرطوب می تواند منجر به ایجاد بثورات گرمایی شود.

ورزش شدید –

فعالیت بدنی خیلی شدید ، از جمله تمرینات ورزشی شدید، می تواند به دلیل تعریق شدید باعث عرق سوز شود.

گرمای بیش از حد –

قرار گرفتن بدن در معرض گرمای بیش از حد، مانند لباس بسیار گرم یا پتوی برقی، می تواند باعث ایجاد میلیاریا شود.

استراحت طولانی مدت در بستر –

بی تحرکی برای مدت طولانی، به خصوص زمانی که تب دارید، ممکن است باعث ایجاد یا تشدید عرق سوز شود.

شکل ظاهری عرق سوز چگونه است ؟

عرق سوز به صورت برجستگی های قرمز کوچک ظاهر می شود که ممکن است خارش دار یا ناراحت کننده باشد. در بزرگسالان، برجستگی‌های جوش مانند و پر از مایع در چین‌های پوست یا نواحی تحت تأثیر اصطکاک لباس ظاهر می‌شوند.

نوزادان ممکن است در اطراف نواحی خاصی از بدن مانند گردن، شانه ها، سینه، زیر بغل یا کشاله ران دچار بثورات شوند. انواع بثورات حرارتی بسته به عمق انسداد مجرای عرق متفاوت است. شدت، علائم و نشانه های آنها نیز متفاوت است.

روش درمان عرق سوز

1. کمپرس سرد

با استفاده از یک کیسه یخ یا یک تکه پارچه سرد، برای کاهش تورم و خارش، کمپرس سرد را روی ناحیه آسیب دیده پوست قرار دهید. کیسه یخ را به جای اینکه مستقیماً روی پوست بمالید، همیشه در یک حوله بپیچید. هر کمپرس سرد باید حدود 10 دقیقه طول بکشد و بین کمپرس ها 10 دقیقه فاصله باشد. در صورت نیاز این روال را تکرار کنید.

عرق سوز و حمام آب سرد

2. حمام با آب خنک

یک حمام یا دوش خنک، ناحیه آسیب دیده پوست را خنک می کند و خارش را کاهش می دهد. می توانید از یک لایه بردار ملایم برای باز کردن مجاری تعریق استفاده کنید.

3. استفاده از تهویه مطبوع

تهویه مطبوع به خنک کردن هوای داخل خانه و بدن کمک می کند تا علائم راش گرمایی را کاهش دهد، به خصوص در هر فردی که استراحت طولانی مدت در بستر دارد. مهم است که به طور منظم یک بیمار بی حرکت را حرکت دهید تا گردش هوای خنک در تمام قسمت های بدن او افزایش یابد.

استفاده از تهویه مطبوع در داخل خانه نیز می تواند هنگام ورزش در آب و هوای گرم از شما محافظت کند. برای به حداقل رساندن تعریق در خارج از منزل، قسمت های خنک تر روز را برای انجام ورزش انتخاب کنید.

4. لباس نخی گشاد

وقتی لباس های گشاد به تن می کنید، به دلیل گردش بهتر هوا، بدن شما خنک تر می ماند. الیاف طبیعی مانند پنبه به دلیل قابلیت تنفس عالی پوست  بسیار ارجحیت دارند.

لوسیون کالامین و عرق سوز

5. لوسیون کالامین

لوسیون کالامین برای پوست مفید است، زیرا حاوی اکسید روی است. از این دارو برای کاهش خارش استفاده کنید و از یک مرطوب کننده برای جلوگیری از خشک شدن پوست استفاده کنید.

6. حمام جو دوسر گرم

برای کنترل وضعیت پوست خود با آب جو دوسر گرم بشویید . بلغور جو دوسر حاوی آنتی اکسیدان هایی است که می تواند التهاب و خارش پوست را تسکین دهد.

7. آنتی هیستامین

قرص های آنتی هیستامین مانند هیدروکسی زین و دیفن هیدرامین دارای خواص ضد التهابی و ضد خارش هستند. این داروهای بدون نسخه می توانند به تسکین علائم راش گرمایی کمک کنند.

8. کرم هیدروکورتیزون

می توانید از این کرم برای کنترل خارش و درد ناشی از جوش های حرارتی استفاده کنید. استفاده از آن دو بار در روز می تواند به کنترل وضعیت پوست در کودکان کمک کند.

9. حمام جوش شیرین

این روش  یک درمان امیدوارکننده برای تحریک پوست است و باعث سم زدایی می شود. با این حال، اگر علائم شما بهبود نیافت،حتما  با پزشک مشورت کنید.

10. آلوئه ورا

آلوئه ورا دارای خواص ضد التهابی قوی است و استفاده از ژل در ناحیه آسیب دیده پوست می تواند به کاهش تحریک و تورم کمک کند.

11. چوب صندل

می توانید پودر چوب صندل را با آب مخلوط کنید و خمیر را روی ناحیه جوش حرارتی بمالید. اثرات ضد درد و ضد التهابی محلول، آن را به گزینه ای بالقوه برای درمان جوش های حرارتی تبدیل می کند. برای رد احتمال واکنش آلرژیک، ابتدا خمیر را روی ناحیه سالم پوست خود بمالید.

12. عصاره کاج

عصاره کاج می تواند التهاب را در ناحیه جوش های حرارتی پوست کنترل کند. می توانید از آن به عنوان یک درمان موضعی برای خارش، سوزش و سایر ناراحتی های پوستی مرتبط استفاده کنید.

درمان عرق سوز

علائم عرق سوز که نیاز به مراقبت های پزشکی دارند:

اشکال خفیف عرق سوز می توانند با یا بدون این داروهای خودمراقبتی خانگی از بین بروند. با این حال، میلیاریا مزمن می تواند فرد را در معرض عفونت باکتریایی همراه با التهاب و جوش های خارش دار قرار دهد.  بنابراین فرد باید فوراً به پزشک مراجعه کند.

در صورت مشاهده علایم زیر حتما به پزشک مراجعه نمایید :

مشکل در تنفس، که نشان دهنده یک واکنش آلرژیک شدید به نام شوک آنافیلاکتیک است. در صورت تجربه این وضعیت به دنبال کمک فوری پزشکی باشید.
درد مزمن، التهاب یا قرمزی در اطراف ناحیه آسیب دیده.
برآمدگی های  چرکی .
تورم غدد لنفاوی در نواحی مانند زیر بغل، گردن یا کشاله ران.
دمای بدن بالا.
لرز

به طور کلی، هر گونه علائم عرق سوز مداوم در بزرگسالان یا کودکان به کمک تخصصی نیاز دارد.

مرکز پرستاری پرستار آراد با داشتن مجوز رسمی از وزارت بهداشت و سال ها تجربه در امر ارائه خدمات مراقبت و پرستاری در منزل آمادگی دارد با کادری مجرب و متخصص به صورت شبانه روزی در خدمت همشهریان گرامی باشد.

کادر مجرب این مرکز در قالب پرستار سالمند ، پرستار بیمار و پرستار کودک همواره با در نظر گرفتن آخرین استانداردهای خدمات مراقبتی و پرستاری به ارائه خدمت پرداخته و آسایش و امنیت عزیزان شما را اولویت اصلی خویش قرار داده است.

برای دریافت اطلاعات بیشتر تنها کافی است که با کارشناسان این مرکز تماس حاصل نموده و مشاوره رایگان دریافت نمایید.
هشدار! این مطلب صرفا جنبه آموزشی دارد و برای استفاده از آن لازم است با پزشک یا متخصص مربوطه مشورت کنید.
لطفا به این مقاله امتیار دهید.

این مقاله چه میزان برای شما مفید بود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست