1. پرستار آراد
  2. مقالات
  3. شایع‌ترین مشکلات چشمی در سالمندان
مشکلات چشمی سالمندان

شایع‌ترین مشکلات چشمی در سالمندان

مشکلات چشمی Eye Problems خاصی وجود دارند که در میان افراد سالمند شایع‌تر هستند. جراحی‌ها‌ی لیزری و سایر درمان‌ها‌ برای رفع برخی از این بیماری‌ها‌ وجود دارد.

علل مشکلات چشمی

 نکته اصلی این است که هر چه این مشکلات چشمی سریع‌تر تشخیص داده شوند امکان انجام درمان مؤثر بیشتر است. مراجعه منظم به چشم پزشک به منظور انجام معاینات تخصصی، مهم ترین اقدام برای پیشگیری از مشکلات جدی بینایی در سالمندان است.

در این مقاله تعدادی از مشکلات شایع چشمی که اغلب افراد سالمند را تحت تاثیر قرار می‌‌دهند مورد بررسی قرار گرفته‌ است:

آب مروارید

همانطور که می‌‌دانید در داخل هر چشم یک عدسی وجود دارد. عدسی از پروتئین ساخته شده است. هنگامی که مولکول‌ها‌ی پروتئین بر روی عدسی تجمع کنند، یک نقطه کدر (به نام آب مروارید) تشکیل می‌‌شود. سه نوع اصلی آب مروارید شامل اسکلروتیک هسته ای، کورتیکال و ساب کپسول خلفی هستند.

این مشکل در افراد سالمند شایع‌تر است. از آنجایی که برخی از آب مرواریدها به کندی رشد می‌‌کنند، ممکن است چشم پزشک تا مدت زمان خاصی از درمان‌ها‌ی کنترلی استفاده کرده و پس از رسیدن آب مروارید نسبت به جراحی آن اقدام کند.

اگر آب مروارید درمان نشود به سرعت باعث نابینایی کامل خواهد شد. درمان اصلی آب مروارید استفاده از جراحی چشم است. گاهی اوقات تغییر شماره عینک به بهبود بینایی کمک می‌‌کند، اما اغلب این روش مؤثر نیست. چشم‌پزشکان توصیه می‌‌کنند قبل از اینکه آب‌ مروارید روی دید تأثیر جدی بگذارد، جراحی آب مروارید انجام شود. این جراحی یک روش بسیار رایج برای خارج کردن آب مروارید از چشم است.

خشکی چشم

حدقه چشم دارای غدد اشکی خاصی است که برای حفظ سلامت چشم به تولید اشک می‌‌پردازند. این اشک‌ها‌ از طریق مجاری اشکی موجود در پلک‌ها‌ی پایینی تخلیه می‌‌شوند. اگر غدد اشکی به خوبی کار نکنند، چشم‌ها‌ دچار مشکل خشکی می‌‌شوند. گاهی اوقات برای حل مشکلات چشمی قطره‌ها‌ی خاصی برای حفظ رطوبت چشم‌ها‌ تجویز می‌‌شود. یکی از راه‌ها‌ی درمان، استفاده از یک روش ساده برای بستن بخشی از مجاری اشک (برای جلوگیری از تخلیه سریع اشک) است.

مشکلات چشمی در سالمندی

 

گلوکوم

گلوکوم گروهی از مشکلات چشمی است که به عصب بینایی آسیب می‌‌رساند. سلامتی این عصب برای برخورداری از بینایی سالم، حیاتی است. این آسیب اغلب به دلیل فشار غیر طبیعی در مایع داخل چشم‌ها‌ ایجاد می‌‌شود.

از دست دادن دید محیطی یا جانبی معمولاً اولین علامت گلوکوم است. دیدن هاله در اطراف نورها یا حساسیت شدید به نور، نشانه ای دیگر از بروز این بیماری است. گلوکوم یکی از علل اصلی نابینایی در افراد بالای 60 سال است.

دژنراسیون ماکولا وابسته به سن

ماکولا بخشی از شبکیه است که بینایی مرکزی را پردازش می‌‌کند. گاهی اوقات با افزایش سن، ماکولا دچار تخریب می‌‌شود. این مشکلات چشمی باعث ایجاد عارضه‌ای به نام دژنراسیون ماکولا وابسته به سن می‌‌شود. این بیماری مشکلاتی را در رانندگی، خواندن و بسیاری از کارهای معمول زندگی سالمند ایجاد می‌‌کند. درمان این بیماری با کمک جراحی لیزر بر روی ماکولا انجام می‌‌شود.

مشکلات چشمی شبکیه

رتینوپاتی دیابتی

در بعضی بیماری‌ها‌ مانند دیابت، رگ‌های خونی کوچکی که اکسیژن و مواد مغذی را به شبکیه می‌رسانند، دچار ضعف شده و باعث بوجود آمدن مجموعه‌ای از مشکلات بینایی در فرد می‌شوند که رتینوپاتی دیابتی نامیده می‌شوند. گزینه‌ها‌ی درمانی این بیماری شامل جراحی لیزری و جراحی ویترکتومی‌‌است.

زجاجیه‌برداری یا ویترکتومی به عمل جراحی برداشتن همه یا بخشی از زجاجیه چشم به منظور از بین بردن کدورت زجاجیه گفته می‌شود. همه بیماران دیابتی باید سالانه به متخصص چشم پزشک مراجعه کنند و از نظر علایم رتینوپاتی و سایر مشکلات چشمی به صورت دقیق معاینه شوند.

جداشدگی شبکیه یا پارگی شبکیه

گاهی اوقات ممکن است لایه‌ها‌ی شبکیه از بافت پشتیبان زیرین خود جدا شوند. در صورت عدم درمان، جداشدگی شبکیه ممکن است منجربه از دست دادن بینایی یا کوری شود.

علائم این مشکل عبارتند از افزایش نوع و تعداد لکه‌ها‌ی شناور در چشم‌ها، دیدن جرقه‌ها‌ی نور، احساس وجود یک پرده‌ بر روی میدان بینایی یا دیدن خطوطی که منحنی به نظر می‌رسند. جراحی و لیزر درمانی این امکان را فراهم کرده است که لایه‌ها‌ی شبکیه دوباره به یکدیگر متصل شوند.

درمان مشکلات چشمی

شرکت مراقبتی پرستار آراد با داشتن سال‌ها تجربه ارزشمند در ارائه خدمات مراقبت و پرستاری در منزل آمادگی دارد به صورت شبانه روزی به همشهریان گرامی خدمت‌رسانی کند.

کادر متخصص و آموزش دیده این مرکز در قالب پرستار کودک ،پرستار سالمند و پرستار بیمار با اندوختن تجارب ارزشمند در طی سال‌ها خدمت‌رسانی همواره آماده حضور در کنار شما عزیزان است. برای دریافت اطلاعات بیشتر تنها کافی است که با کارشناسان این مرکز تماس حاصل فرمایید و مشاوره رایگان دریافت کنید.

هشدار! این مطلب صرفا جنبه آموزشی دارد و برای استفاده از آن لازم است با پزشک یا متخصص مربوطه مشورت کنید.

لطفا به این مقاله امتیار دهید.

این مقاله چه میزان برای شما مفید بود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست