1. پرستار آراد
  2. مقالات
  3. بیماری کلامیدیا چیست و روش درمان آن چگونه است؟
علل کلامیدیا

بیماری کلامیدیا چیست و روش درمان آن چگونه است؟

کلامیدیا chlamydia یک بیماری مشترک مقاربتی STD است که به راحتی قابل درمان است. اگر کلامیدیا درمان نشود ، بارداری را برای یک زن دشوار می کند.

علایم کلامیدیا
کلامیدیا چیست؟

کلامیدیا یک بیماری مقاربتی است که می تواند زنان و مردان را آلوده کند. این بیماری می تواند آسیب جدی و دائمی به سیستم تولید مثل زن وارد کند.
این بیماری می تواند بعداً باردار شدن زن را دشوار یا غیرممکن کند. کلامیدیا همچنین می تواند باعث حاملگی خارج رحمی کشنده شود (حاملگی که در خارج از رحم اتفاق می افتد).

کلامیدیا چگونه منتشر می شود؟

با داشتن رابطه جنسی واژینال ، مقعدی یا دهانی با فرد مبتلا به کلامیدیا ممکن است دچار این بیمای شوید .
اگر مردی به این مشکل دچار باشد ، حتی اگر انزال نکند ، همچنان ممکن است همسر او به کلامیدیا مبتلا شود .

اگر در گذشته کلامیدیا داشته اید و تحت معالجه قرار گرفته اید ، ممکن است مجدداً آلوده شوید. این شریط ممکن است زمانی اتفاق بیفتد که با کسی که مبتلا به کلامیدیا است رابطه محافظت نشده داشته باشید.
زنان باردار در هنگام زایمان ممکن است به کودک خود این بیمای را منتقل کنند .

چگونه می توان خطر ابتلا به کلامیدیا را کاهش دهم؟

تنها راه جلوگیری از بیماریهای مقاربتی دوری از رابطه جنسی واژینال ، مقعدی یا دهانی با فرد آلوده است.

اگر از نظر جنسی فعال هستید می توانید کارهای زیر را انجام دهید تا شانس ابتلا به کلامیدیا را کاهش دهید:

لازم است پیش از ازدواج فرد مقابل دارای نتایج منفی آزمایش STD باشد ، تنها در این شرایط است که می توانید با همسرتان در یک رابطه متقابل مادام العمر باشید.
اگر به سلامت همسرتان مطمین نیستید در هر زمان در رابطه جنسی از کاندوم لاتکس به روش صحیح استفاده کنید.

چه افرادی بیشتر در معرض خطر ابتلا به کلامیدیا هستند ؟

هر کسی که رابطه جنسی برقرار کند ممکن است از طریق رابطه جنسی محافظت نشده از واژن ، مقعد یا دهان به کلامیدیا مبتلا شود.
با این حال ، جوانان فعال جنسی بیشتر در معرض خطر ابتلا به کلامیدیا هستند. این به دلیل رفتارها و عوامل بیولوژیکی مشترک در جوانان است.

همجنسگرایان ، دوجنسگرایان و سایر مردانی که با مردان رابطه جنسی برقرار می کنند نیز در معرض خطر هستند زیرا کلامیدیا می تواند از طریق رابطه دهانی و مقعدی گسترش یابد.
با ارائه دهنده خدمات بهداشتی و درمانی خود صریح صحبت کنید. بپرسید آیا باید از نظر کلامیدیا یا سایر بیماریهای مقاربتی مورد آزمایش قرار بگیرید.

کلامیدیا و جنین

تاثیر کلامیدیا بر جنین

اگر باردار هستید و کلامیدیا دارید ، ممکن است عفونت را در حین زایمان به کودک منتقل کنید. این شرایط می تواند باعث بروز عفونت چشم یا ذات الریه در نوزاد شما شود. داشتن کلامیدیا نیز ممکن است باعث شود کودک شما خیلی زود تر از موعد به دنیا بیاید .

اگر باردار هستید ، باید در اولین ویزیت قبل از تولد نوزاد ، آزمایش کلامیدیا بدهید. آزمایش و درمان بهترین روش برای جلوگیری از مشکلات سلامتی نوزاد است.

تشخیص کلامیدیا :

بیشتر افرادی که کلامیدیا دارند هیچ علائمی ندارند. اگر علائمی دارید ، ممکن است تا چند هفته بعد از رابطه جنسی با فرد لوده ظاهر نشوند. حتی اگر کلامیدیا علائمی ایجاد نکند ، می تواند به سیستم تولید مثل شما آسیب برساند.

علایم احتمالی ابتلا به کلامیدیا در زنان
ترشحات غیر طبیعی واژن ؛
احساس سوزش هنگام ادرار کردن.

علایم احتمالی ابتلا به کلامیدیا در مردان
ترشح از آلت تناسلی آنها.
احساس سوزش هنگام ادرار کردن

درد و تورم در یک یا هر دو بیضه (اگرچه این مورد کمتر مشاهده می شود).
زنان و مردان همچنین می توانند به کلامیدیا در راست روده خود آلوده شوند. این امر یا با داشتن رابطه جنسی مقعدی ، یا با گسترش از یک قسمت آلوده دیگر (مانند واژن) اتفاق می افتد.

در حالی که این عفونت ها اغلب هیچ علامتی ندارند اما می توانند مشکلات زیادی ایجاد کنند که شامل :

درد رکتوم
تخلیه
خون ریزی
در صورت مشاهده هر یک از این علائم و یا اینکه همسرتان دارای STD یا علائم STD است باید توسط پزشک معاینه شوید. علائم STD می تواند شامل یک زخم غیرمعمول ، ترشحات بدبو ، سوزش هنگام ادرار یا خونریزی بین پریود باشد.

عوارض کلامیدیا

روش تشخیص :

با آزمایش های خاصی می توان کلامیدیا را تشخیص داد. پزشک شما ممکن است از شما بخواهد نمونه ادرار تهیه کنید یا ممکن است از یک سواب پنبه استفاده کند تا نمونه ای از ترشحات واژن را برای آزمایش کلامیدیا تهیه کند.

آیا کلامیدیا قابل درمان است؟

بله ، کلامیدیا با درمان مناسب قابل درمان است. مهم است که تمام داروهای تجویز شده توسط پزشک را برای بهبود عفونت خود مصرف کنید.
اگر به درستی داروها مصرف شود ، عفونت را متوقف می کند و بعداً احتمال ابتلا به عوارض را کاهش می دهد. بیمار نباید داروی کلامیدیا را با کسی به اشتراک بگذارد.

تکرار عفونت با کلامیدیا شایع است. بیمار باید حدوداً سه ماه پس از درمان دوباره آزمایش شود ، حتی اگر شریک زندگی او تحت درمان قرار گرفته باشد.

کسی که تحت درمان کلامیدیا قرار گرفته چه زمانی می تواند دوباره رابطه جنسی برقرار کند؟

تا زمانی که بیمار و همسر او دوره درمان را کامل نکنند ، نباید دوباره رابطه جنسی برقرار کنند. در صورت تجویز پزشک با دوز واحد دارو ، باید قبل از رابطه جنسی هفت روز پس از مصرف دارو صبر کنند

عوارض بیماری در صورت عدم درمان :

آسیب اولیه ای که کلامیدیا ایجاد می کند اغلب مورد توجه قرار نمی گیرد. با این حال ، کلامیدیا می تواند منجر به مشکلات جدی در سلامتی شود.
اگر زن هستید ، کلامیدیا درمان نشده می تواند به رحم و لوله های رحمی (لوله هایی که تخمک های لقاح یافته را از تخمدان ها به رحم منتقل می کنند) گسترش یابد.

این موضوع می تواند باعث بیماری التهاب لگن (PID) شود. PID اغلب هیچ علامتی ندارد ، با این حال برخی از زنان ممکن است درد شکم و لگن داشته باشند.

حتی اگر در ابتدا علائمی ایجاد نکند ، PID می تواند به سیستم تولید مثل زناا آسیب دائمی برساند. PID می تواند منجر به درد طولانی مدت لگن ، عدم توانایی در باردار شدن و بارداری خارج رحمی کشنده شود (بارداری در خارج از رحم).

مردان بندرت دارای مشکلات سلامتی مرتبط با کلامیدیا هستند. عفونت گاهی اوقات به ل

وله ای منتقل می شود که اسپرم را از بیضه حمل می کند و باعث درد و تب می شود. بندرت کلامیدیا می تواند مانع از بچه دار شدن یک مرد شود.

درمان کلامیدیا

درمان کلامیدیا چیست؟

کلامیدیا با آنتی بیوتیک به راحتی قابل درمان است. افراد HIV مثبت مبتلا به کلامیدیا باید همان روش درمانی را داشته باشند که با HIV منفی روبرو هستند.
افراد مبتلا به کلامیدیا باید تا 7 روز پس از آنتی بیوتیک های یکبار مصرف یا تا پایان دوره 7 روزه آنتی بیوتیک ، از فعالیت جنسی خودداری کنند تا از انتقال عفونت به شریک زندگی جلوگیری کنند

مصرف کلیه داروهای تجویز شده برای بهبود کلامیدیا مهم است. داروهای کلامیدیا را نباید با کسی در اشتراک گذاشت.
اگرچه دارو عفونت را متوقف می کند ، اما صدمات دائمی آسیب دیده توسط این بیماری را برطرف نخواهد کرد. اگر علائم فردی بیش از چند روز پس از دریافت درمان ادامه داشت ، باید برای ارائه مجدد ارزیابی به یک پزشک متخصص مراجعه کند.

تکرار عفونت با کلامیدیا شایع است. زنانی که شریک جنسی آنها به طور مناسب درمان نشده است ، در معرض خطر بالای عفونت مجدد هستند.
ابتلا به عفونتهای کلامیدیائی متعدد خطر عوارض جدی بهداشت باروری از جمله بیماری التهابی لگن و حاملگی خارج رحمی را در خانم افزایش می دهد.

زنان و مردان مبتلا به کلامیدیا باید حدود سه ماه پس از درمان عفونت اولیه مجددا آزمایش شوند ، حتی اگر شریک جنسی آنها با موفقیت درمان شده باشد.

نوزادان آلوده به کلامیدیا ممکن است دچار افتالمیا نئوناتوروم (ورم ملتحمه) و / یا ذات الریه شوند. عفونت کلامیدیا در نوزادان با آنتی بیوتیک قابل درمان است.

شرکت مراقبتی پرستار آراد   با داشتن مجوز رسمی از وزارت بهداشت و سال ها تجربه در امر ارائه خدمات مراقبت و پرستاری در منزل آمادگی دارد با کادری مجرب و متخصص به صورت شبانه روزی در خدمت همشهریان گرامی باشد.

کادر مجرب این مرکز در قالب پرستار سالمند ، پرستار بیمار و پرستار کودک همواره با در نظر گرفتن آخرین استانداردهای خدمات مراقبتی و پرستاری به ارائه خدمت پرداخته و آسایش و امنیت عزیزان شما را اولویت اصلی خویش قرار داده است.

برای دریافت اطلاعات بیشتر تنها کافی است که با کارشناسان این مرکز تماس حاصل نموده و مشاوره رایگان دریافت نمایید.
هشدار! این مطلب صرفا جنبه آموزشی دارد و برای استفاده از آن لازم است با پزشک یا متخصص مربوطه مشورت کنید.
لطفا به این مقاله امتیار دهید.

 

این مقاله چه میزان برای شما مفید بود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست