1. پرستار آراد
  2. مقالات
  3. همراه بیمار سالمند مبتلا به کرونا چه وظایفی بر عهده دارد؟
همراه بیمار سالمند

همراه بیمار سالمند مبتلا به کرونا چه وظایفی بر عهده دارد؟

همراه بیمار  Accompanying the patient سالمند می تواند کمک شایانی به  شخص سالمند و اطرافیان او  بنماید. در ایام مراقبت از سالمند علی الخصوص در هنگام بروز بیماری هایی مسری و عفونی ، یک  همراه بیمار می تواند با حضور گرم و مداوم در کنار سالمند احتمال ابتلای اعضای خانواده سالمند به این بیماری ها را کاهش دهد و با این کار باری از دوش خانواده بیمار برداشته و استرس ناشی از این بیماری را کاهش دهد . در این مقاله به بررسی نقش همراه بیمار سالمند در بهبود شرایط او بیان می گردد.

وظایف هماره بیمار سالمند

وظایف همراه بیمار سالمند در شرایط شیوع ویروس کرونا :

از آنجاییکه  در شرایط شیوع ویروس کرونا به دلیل رعایت  پروتوکل های بهداشتی حضور همراه بیمار در اکثر بیمارستان مجاز نمی باشد لذا همراه بیمار در این شرایط وظایف ویژه ای  بر عهده دارد.

از آنجایی که مراکز مراقبتی و  بیمارستان ها موظف هستند که  زمینه  ارتباط مجازی بیمار با خانواده و دوستان را تسهیل کنند لازم است همراه بیمار از این شرایط استفاده نموده و با ارتباط مداوم با بیمار به تقویت روحیه  و  شرایط روانی بیمار بپردازد.

نکته : گاهی به دلیل بروز مشکلات جدی مانند شرایط اورژانسی یا شدت یافتن بیماری در حدی که احتمال مرگ بیمار وجود داشته باشد ممکن است حضور یک نفر از اعضای خانواده در کنار بیمار ممکن گردد.

 از آنجایی که همراه بیمار سالمند علاوه بر مراقبت  از سالمند لازم است از ابتلا سایر اطرافیان سالمند به این بیماری جلوگیری نماید لذا لازم است شرایط زیر را همواره مد نظر داشته باشد.

  • لازم است سالمند یا هر شخصی که در در 10 روز گذشته با COVID ‑ 19 تشخیص داده شده است در قرنطینه قرار گرفته و از ارتباط مستقیم با اطرافیان خود داری نماید .
  • اگر سالمند به ابتلا به این بیماری مشکوک است و برای تشخیص آن آزمایش داده است لازم است بیمار و همراه بیمار هر دو به رعایت موازین بهداشتی پرداخته و حتی الامکان در قرنطینه باقی بمانند تا نتیجه آزمایش مشخص گردد.
  • لازم است سالمند از داشتن ارتباط با هر شخصی که از مسافرت های بین المللی مراجعه نموده است دور ی نماید تا نتایج آزمایش شخص مورد نظر موید سلامت و عدم ابتلای وی به بیماری کرونا باشد.
  • لازم است در صورت اصرار به ملاقات سایرین با سالمند دمای بدن فرد ملاقات کننده اندازه گیری شود که این دما نباید بالاتر از دما 37 درجه سانتی گراد باشد. همچنین فرد ملاقات کننده لازم است علایم بیماری مانند آنفلوانزا را نداشته باشد که این علایم شامل سرفه ، تنگی نفس ، لرز ، درد عضلانی یا گلو درد می باشد.

همراه بیمار مبتلا به کرونا

  • بهتر است همراه بیمار سالمند نسبت به جداسازی ظروف غذاخوری و لوازم بیمار از سایر اعضای خانواده اقدام جدی نماید و از استفاده از لوازم مشترک بین بیمار و سایر اعضای خانواده در هر موردی با بیمار جلوگیری نماید.
  • محل نگهداری از سالمند مبتلا به کرونا نیاز به تهویه هوای مطبوع قوی دارد و لازم است یک پنجره همواره باز باشد تا هوای تازه در داخل اتاق گردش نماید.
  • لازم است همراه بیمار همواره در ضد عفونی نمودن سطوح و لوازم مورد استفاده بیمار اقدام نموده و از مواد ضوعفونی کننده که حاوی مقدار مطلوب الکل باشند استفاده نماید.
  • همراه بیمار وظیفه دارد زباله های اتاق سالمند مبتلا به کرونا را در یک پلاستیک یا ظرف سربسته قرار داده و هر روز نسبت به تخلیه آنها درسطل های زباله مجاز اقدام نماید.
  • لازم است بیمار و همراه بیمار کرونایی هر دو در حضور یکدیگر از ماسک استفاده نمایند و در هنگام عطسه یا سرفه از قسمت داخلی آرنج خود جهت مسدود نمودن انتشار قطرات تنفسی جلوگیر ی به عمل آورند
  • لازم است به عنوان همراه بیمار سالمندی که به کرونا مبتلا شده است گاهی به استراحت بپردازید و از مرخصی استفاده نمایید. زیرا وظایف یک پرستار سالمند یا همراه بیمار بسیار سنگین بوده و ممکن است در صورت عدم استراحت و تجدید قوا منجر به بروز بیماری های جسمی و روحی برای فرد سالمند گردد.

همراه بیمار مبتلا به کرونا

لازم است همراه بیمار سالمند در جلسات ملاقات سالمند با پزشک موارد زیر را رعایت نماید :

  • حتما در هنگام مراجعه به پزشک دقت نمایید که سالمند تمام موارد بهداشتی را رعایت نموده و از ماسک و دستکش استفاده کرده است.
  • پیشاپیش از پزشک اجازه بگیرید که در هنگام معاینات در اتاق پزشک و به همراه بیمار حضور داشته باشید
  • اطلاعات کلیدی در مورد داروها و روش های مراقبتی را یادداشت نمایید
  • پیش از مراجعه به مطب پزشک سوال های احتمالی در خصوص وضعیت بیمار و نکاتی که مورد ابهام است را یادداشت نموده و آنها را از پزشک سوال نمایید.

نکات مهم در حفظ آرامش بیمار که لازم است توسط همراه بیمار سالمند رعایت گردد:

  • به خاطر داشته باشید که به عنوان همراه بیمار لازم است خود را به جای بیمار گذاشته و سعی نمایید تا احساسات او را درک نمایید .
  • گاهی فرد سالمند در مواجهه با خبر ابتلا به بیماری کرونا  ممکن است دچار استرس زیادی می گردد و لازم است همراه بیمار با آرامش تمام در مورد این بیماری و روش های مراقبت و درمان آن با سالمند گفتگو نماید تا اطلاعات او در این خصوص افزایش یابد.
  • به صحبت های سالمند در مورد خاطرات و موضوعات مورد علاقه اش  گوش نمایید و از پرحرفی در مورد خودتان و دستاوردهای زندگیتان اجتناب نمایید.
  • هرگز در حضور سالمند از هدفون و هر گونه وسیله ای که شنوایی را محدود می نماید استفاده نکنید و همواره آماده شنیدن صحبت های سالمند باشید.
  • گوشی همراه و لپ تاپ خود را به کناری گذاشته و جز در موارد ضروری به استفاده از آن نپردازید.
  • هرگز کتابی را برای خواندن به همراه خود نبرید مگر اینکه قرار باشد این کتاب را برای سالمند بخوانید. قطعا لازم است موضوع کتاب را با در نظر گرفتن سلایق بیمار انتخاب نمایید و با او در این خصوص مشورت نمایید.
  • به عنوان یک همراه بیمار لازم است همواره در کنار بیمار حضور فعال و آگاهانه داشته باشید. در صورت نیاز به ترک محل استراحت بیمار لازم است به اطرافیان او اطلاع رسانی نموده و از شخصی در خواست نمایید که به جای شما در کنار سالمند باقی بماند.
وظایف همراه بیمار سالمند
نکته مهم :به عنوان یک  همراه بیمار سالمند هرگز بدون اطلاع اطرافیان و تنها با توافق با سالمند او را تنها نگذارید زیرا ممکن است منجر به اتفاقات ناخوشایند و غیر قابل جبران بسیاری گردد.
  • از سالمند بپرسید که از چه چیزی در مورد این بیماری بیشتر ترسیده است و در مورد آن با هم به گفتگو بپردازید و در صورت نیاز از یک مشاوره و روانشناس بخواهید که در این مورد با او گفتگو نماید.
  • نداشتن ملاقات با سایر اعضای خانواده می تواند زمینه ساز بروز افسردگی برای بیمار سالمند گردد و لازم است همراه بیمار با استفاده از روش های مجازی ارتباط مستحکم و مداومی بین سالمند و سایر اعضای خانواده برقرار نماید.

همانگونه که بیان گردید یک همراه بیمار سالمند دارای وظایف و مسئولیت های خاصی است که لازم است نسبت به انجام آنها متعهد و پیگیر باشد. چه در شرایط ابتلا سالمند به کرونا و یا در شرایط مراقبت های عمومی از سالمند انجام وظایف یک پرستار سالمند می تواند تاثیرات بسزایی در بهبود شرایط جسمی و روحی او بگذارد.

استفاده از یک پرستار سالمند ماهر و یک همراه بیمار قابل اعتماد یکی از مهم ترین گام هایی است که می توان در جهت بهبود وضعیت سالمند برداشت.

بهتر است  برای استخدام یک  همراه بیمار با تجربه  از مراکز مراقبت و پرستاری حرفه ای استفاده نمود. شرکت مراقبتی مهر پرستار آراد یکی از معتبر ترین مراکز جهت اعزام همراه بیمار و پرستار سالمند می باشد که به صورت شبانه روزی و کادری با تجربه وماهر آماده ارائه خدمات به خانواده های گرامی می باشد.

 

5/5 - (2 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست